ΑΡΙΔΑΙΑ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ: ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΗ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ !! (ΦΩΤΟ)

2022-11-25

Ρεπορτάζ By Sakis

Πραγματοποιήθηκε πριν λίγο, σήμερα Παρασκευή 25/11/2022 η ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ-αρχικά-, από τα μέσα ενημέρωσης σύσκεψη φορέων της Αλμωπίας, για ένα σημαντικό θέμα, που αφορά το σύνολο των κατοίκων της Αλμωπίας, και που δεν είναι άλλο από το θέμα των αδέσποτων.

Αφορμή, προφανώς το θέμα που ξέσπασε με την δημιουργία καταφυγίου στην τ.κ Εξαπλατάνου-Πέλλας και την αποστολή εξωδίκων από τους ενδιαφερόμενους προς το Δήμο Αλμωπίας, όπου ο αρμόδιος επί του θέματος Αντιδήμαρχος Χατζηγιαννίδης Χρήστος, αναγκάσθηκε να συγκαλέσει σύσκεψη των φορέων, με την ΑΠΟΥΣΙΑ ΟΜΩΣ ΤΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ!!

Στη σύσκεψη μετείχαν εκπρόσωπος του Δασαρχείου, του Κτηνιατρείου Αριδαίας και Φούστανης, της Ελληνικής Αστυνομίας, της Θηροφυλακής, του Κυνηγετικού συλλόγου Αριδαίας, της Φιλοζωϊκής ομάδας Αριδαίας, Κτηνίατροι κλπ υπάλληλοι σχετικοί με το θέμα του Δήμου Αλμωπίας.

Για άγνωστο λόγο, εξαιρέθηκαν οι Κτηνοτρόφοι, αλλά και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, προκειμένου ενημερώσουν ανάλογα τους κατοίκους, γεγονός που προκάλεσε σχετική αντιπαράθεση με ομάδα Κτηνοτρόφων και εκπροσώπων Μέσων Ενημέρωσης, που επιχείρησαν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση!!

Τελικά και ύστερα από παρέμβαση του παριστάμενου Δημοτικού Συμβούλου και υποψηφίου Δημάρχου Αλμωπίας, Προκοπίδη Ευάγγελου, ο οποίος συμμετείχε στη σύσκεψη με την επαγγελματική του ιδιότητα ως Προϊστάμενος του Κτηνιατρείου Αριδαίας, ΕΠΕΤΡΑΠΗ από τον παριστάμενο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ, ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ, ΕΙΡΗΣΘΩ ΕΝ ΠΑΡΟΔΟ, ΣΥΣΤΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΑΣ (ΔΕΣ και ΕΔΩ), στους παραπάνω να εισέλθουν στην αίθουσα!!

Μεταξύ των όσων ακούσθηκαν και λέχθηκαν στην σύσκεψη, η οποία έλαβε χώρα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας, ήταν και τα στοιχεία που ανέφερε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, ο οποίος είπε ότι για το χρονικό διάστημα από 09/11/2022 μέχρι και σήμερα εμφανίσθηκαν στην Αλμωπία -92-νέα αδέσποτα κουτάβια!!...

... ενώ εντύπωση προκάλεσε η αποκάλυψη ότι για κάθε αδέσποτο που επιλαμβάνεται ο Δήμος, στοιχίζει στον Δήμο Αλμωπίας 500,00 ευρώ τον πρώτο χρόνο και 200,00 ευρώ για τα επόμενα χρόνια!!, ενώ η επιχορήγηση που λαμβάνει ο Δήμος είναι περίπου 7.000,00 ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα χρήματα είναι από τα τακτικά έσοδα του Δήμου!!.

Εντύπωση προκάλεσε η αποκάλυψη στην οποία προέβη και ο εκπρόσωπος του Δασαρχείου, ότι κάποιοι που θέλουν να ξεφορτωθούν τα αδέσποτα, τα εγκαταλείπουν στο δάσος, ενώ αφήνουν και δολώματα με δηλητήριο!! με ότι αυτό συνεπάγεται για τα άλλα ζώα που κυκλοφορούν στα δάση!!

Η πρόταση που κατατέθηκε από τον Αντιδήμαρχο ήταν να συγκροτηθούν κλιμάκια-επιτροπές, αποτελούμενα από εκπροσώπους των παραπάνω φορέων για τον έλεγχο και καταγραφή όλων των τετράποδων, ώστε να δημιουργηθεί μία βάση δεδομένων για τον πλήρη έλεγχο αυτών, πρόταση με την οποία συμφώνησαν άπαντες. Το ερώτημα που προκύπτει είναι εάν αυτές οι επιτροπές θα έχουν αποτέλεσμα, αλλά αυτό θα το δείξει ο χρόνος.

Παρακολουθείστε σε επόμενη ανάρτησή μας,  το περιστατικό με 82χρονη δημότισσα που έλαβε χώρα μέσα στην αίθουσα κατά τη διάρκεια της παραπάνω συνάντησης. 

25/11/2022