ΑΡΙΔΑΙΑ: ΓΙΑΤΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Ο ΝΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΠΑΡΟΥΤΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΣ…

2023-10-11

ΣΧΟΛΙΑ 5

By Sakis

Λίγο-πολύ ήταν αναμενόμενη η επικράτηση του νέου Δημάρχου Αλμωπίας Παρούτογλου Νίκου, αν όχι από την πρώτη Κυριακή -όπως και έγινε-, αλλά και στην δεύτερη εάν πήγαινε είχε μεγάλη πιθανότητα να κόψει πρώτος το νήμα του τερματισμού. (ΔΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΧΑΣΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Ο ΜΠΑΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ  Ε  Δ  Ω)

Ύστερα λοιπόν από την αποτυχημένη για τον ίδιο εκλογική διαδικασία του 2019, ο οποίος κατέλαβε την τέταρτη θέση, έθεσε στις εκλογές του 2023 και πάλι ψηλά τον πήχη, στοχεύοντας την θέση του Δημάρχου Αλμωπίας, κάτι που στέφθηκε με επιτυχία και μάλιστα επιτυχία που έκανε μεγάλο ''θόρυβο''!!

Δουλεύοντας λοιπόν μεθοδικά και με σύστημα, οργάνωσε προσεκτικά την κάθε του κίνηση, στοχεύοντας σε δυνατά ονόματα της Αλμωπίας, με τα οποία πλαισίωσε το ψηφοδέλτιό του.

Σίγουρα σ΄αυτό βοήθησε, πολύ ή λίγο, και η αποχώρηση από την κούρσα των εκλογών του υποψηφίου Δημάρχου Προκοπίδη Ευάγγελου, καθόσον σε κάθε περίπτωση και οι δύο θα αλίευαν ψήφους από την ίδια δεξαμενή. Με τη αποχώρηση λοιπόν του Προκοπίδη, έγινε ευκολότερος ο δρόμος για τον Δημαρχιακό θώκο.

Αλλά και μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου, επέδειξε σοβαρότητα και υπευθυνότητα, με καίριες τοποθετήσεις, κερδίζοντας τις εντυπώσεις για όσους παρακολουθούσαν τα συμβούλια είτε διά ζώσης είτε μέσα από τα βίντεο της ιστοσελίδας μας.

Επίσης, το γεγονός ότι κατάφερε να βρει 256 Δημοτικούς και Τοπικούς συμβούλους σε όλες τις τοπικές κοινότητες της Αλμωπίας, εν αντιθέσει με τους άλλους δύο διεκδικητές, που δεν μπόρεσαν να καλύψουν εξ΄ολοκλήρου την Αλμωπία, του έδωσε ένα σαφές προβάδισμα, κάτι που φάνηκε με την πρώτη ματιά, αρχικά με την ομιλία του στο ΔΑΣΑΚΙ, και στη συνέχεια με τα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου αλλά και με την προεκλογική του ομιλία, όπου οι φίλοι και υποστηρικτές του κατέκλυσαν τους δύο παραπάνω χώρους, όπως φάνηκε και από τις φώτο που δημοσίευσε από Drone, αποκλειστικά η ιστοσελίδα μας.

Κατά δεύτερον, η ομολογουμένως εντυπωσιακή προεκλογική του ομιλία, και κυρίως ο μεστός, δομικός, εξειδικευμένος και στοχευμένος λόγος που παρουσίασε το πρόγραμμά του και τις προτεραιότητές της παράταξής του, ενθουσίασε και συσπείρωσε τον κόσμο, με αποτέλεσμα να του δώσει 45,29% (8.755) εν αντιθέσει με το 20,67 % (4.101) ψήφους που έλαβε το 2019.

Δεν θα πρέπει να παραλείψουμε να αναφερθούμε και στον βρόμικο πόλεμο που του έγινε τόσο σε προσωπικό, όσο και σε οικογενειακό επίπεδο, πόλεμος που όπως αποδείχθηκε έπεσε στο κενό!!

Επίσης παρά τις αιτιάσεις κύκλων αναφορικά με τη διετή συνεργασία του με την απερχόμενη Διοίκηση, με στόχο να τον πλήξουν αυτοδιοικητικά, μάλλον δεν έπιασαν τόπο!!

Στο διά ταύτα, ο κόσμος της Αλμωπίας αναμένει από τον νέο Δήμαρχο να κάνει πράξη τα όσα υποσχέθηκε και δεσμεύθηκε πολλάκις στην προεκλογική του ομιλία, και μάλιστα άμεσα, καθόσον ο Παρούτογλου Νίκος έχει πολυετή εμπειρία στην αυτοδιοίκηση, και μάλιστα σε θέσεις ευθύνης, κάτι που δεν του δίνει το δικαίωμα χάριτος, όπως δήλωσε και ο ίδιος, καθιστώντας τον σε κάθε περίπτωση υπόλογο έναντι των κατοίκων της Αλμωπίας, καθόσον πολλά υποσχέθηκε και εκ των πραγμάτων πολλά περιμένουν να πράξει.

Άλλωστε, είναι γνωστό ότι όσο πιο πολλές προσδοκίες καλλιεργείς και δημιουργείς στον κόσμο, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η πίεση και η κριτική από αυτόν για την πραγματοποίηση των υποσχέσεων.

Είναι γεγονός ότι ο δρόμος για το νέο Δήμαρχο θα είναι δύσβατος και στενός, ενώ σημαντικό ρόλο θα παίξουν και οι νέοι συνεργάτες που θα τον πλαισιώσουν στο δρόμο αυτό και ειδικά στις καίριες Αντιδημαρχίες Καθημερινότητας, Οικονομικών, Τεχνικών Έργων και στην Λουτρόπολη.

Η ιστοσελίδα μας θα παρακολουθεί το έργο της νέας Δημοτικής Αρχής, επισημαίνοντας και αναδεικνύοντας τα καλώς, αλλά και τα κακώς κείμενα όπως έπραξε και για την απερχόμενη Δημοτική Αρχή, ενώ ας μου επιτρέψει ο νέος Δήμαρχος και οι νέοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, να του θυμίσουμε υπό τύπου συμβουλής το γνωστό αρχαίο γνωμικό του Αρχαίου Τραγικού Αγάθωνα, το οποίο θα πρέπει να τηρούν ως ευαγγέλιο:

''Τον άρχοντα τριών δει μεμνήσθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει''.

Και σε ελεύθερη μετάφραση:

Ο άρχων πρέπει να έχει κατά νουν τρία πράγματα: 

πρώτον, ότι διοικεί ανθρώπους (με τις ατέλειες και τις αδυναμίες τους, με παράπονα δίκαια ή και παράλογα, αλλά πάντως πνευματικά όντα και όχι ζώα),

δεύτερον, ότι διοικεί σύμφωνα με τους υφιστάμενους νόμους της πολιτείας (γραπτούς και άγραφους) και συνεπώς είναι απαράδεκτο να εκτρέπεται σε υπερβασίες, αυθαιρεσίες και αδικίες

και, τρίτον, ότι δεν είναι αιώνιος άρχων, κάποτε θα εκπέσει της αρχής και πρέπει ως εκ τούτου, να είναι πολύ προσεκτικός, ώστε όταν απομακρυνθεί από την εξουσία να έχει αφήσει αγαθές εντυπώσεις, τόσο για τις ικανότητές του, όσο και για τις αρετές του.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ...

11/10/2023

ΣΧΟΛΙΟ 1

Ημερομηνία: 2023-10-11 13:59

Μήνυμα: Καλή επιτυχία Νικόλα.

ΣΧΟΛΙΟ 2

Ημερομηνία: 2023-10-11 17:30

Μήνυμα: Νέε δήμαρχε προσοχή στην επιλογή των συνεργατών σου. Να μην είναι το μοναδικό κριτήριο για την επιλογή τους ο αριθμός των ψήφων τους. Μη κάνεις το ίδιο λάθος που έκαναν όλοι οι προηγούμενοι για εσωπαραταξιακες ισορροπίες. Επίλεξε τους ικανοτερους.

ΣΧΟΛΙΟ 3

Ημερομηνία: 2023-10-11 21:56

Μήνυμα: ποιους άραγε ?

ΣΧΟΛΙΟ 4

Ημερομηνία: 2023-10-11 23:42

Μήνυμα: Κοντά στην πραγματικότητα το άρθρο.

ΣΧΟΛΙΟ 5

Ημερομηνία: 2023-10-12 22:30

Μήνυμα: 400 μέσα στον πρώτο χρόνο!