ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ!! ΕΡΧΟΝΤΑΙ ''ΦΟΥΡΤΟΥΝΕΣ'' ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ…

2022-12-08

ΣΧΟΛΙΟ 1

Οι πρώτοι κλυδωνισμοί από την απόφαση του ΣτΕ για τη λειτουργία των οικονομικών επιτροπών εμφανίστηκαν (ΔΕΣ και ΕΔΩ).

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Οικονομικής επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου οι εκπρόσωποι της παράταξης του κυρίου Τατούλη αρνήθηκαν να νομιμοποιήσουν αποφάσεις και ζήτησαν το θέμα να παραπεμφθούν στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Διαβάστε την ανακοίνωση των Περιφερειακών Συμβούλων:

Μετά την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου Επικρατείας (ΣτΕ), το οποίο τελεσίδικα αποφάσισε ότι ο Νόμος του κ.Θεοδωρικάκου είναι Αντισυνταγματικός σε ό,τι αφορά τη μεταφορά αρμοδιοτήτων από το Περιφερειακό Συμβούλιο στην Οικονομική Επιτροπή, τα τακτικά μέλη της παράταξης της «Νέας Πελοποννήσου» Ντίνα Νικολάκου και Γιώργος Πετρίτσης που συμμετείχαν στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, για όσα από τα θέματα εμπίπτουν στις τροποποιήσεις του συγκεκριμένου Νόμου που κρίθηκαν Αντισυνταγματικές, αιτήθηκαν να μην συζητηθούν στην Οικονομική Επιτροπή αλλά να παραπεμφθούν στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Τα μέλη της παράταξης του κ.Νίκα καταψήφισαν τη συγκεκριμένη πρόταση, υποστηρίζοντας ότι δεν έχουν λάβει σχετικές οδηγίες από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Οι αποφάσεις που ελήφθησαν στη σημερινή συνεδρίαση και αφορούν στη σύναψη προγραμματικών συμβάσεων, είναι παράνομες σύμφωνα με την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου και κατά την άποψη μας δεν μπορούν να εγκριθούν ως νόμιμες από τον ελεγκτή νομιμότητας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Θεωρούμε ότι η Περιφερειακή Αρχή οφείλει να σεβαστεί την απόφαση της Δικαιοσύνης και μετά την απόφαση του ΣτΕ για κανένα από τα θέματα που εμπίπτουν στις Αντισυνταγματικές διατάξεις δεν πρέπει να λαμβάνονται αποφάσεις από την Οικονομική Επιτροπή παρά μόνο από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Τα τακτικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής

Ντίνα Νικολάκου &  Γιώργος Πετρίτσης

08/12/2022

ΣΧΟΛΙΟ 1

Ημερομηνία:

2022-12-08 16:43

Μήνυμα: Υπερβολές, ας σοβαρευτούμε τουλάχιστον οι γνωρίζοντας .