ΑΡΧΙΣΑΜΕ: ΕΚΤΟΣ Ε.Μ.Α.Κ 54 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΘΗΚΑΝ...

2021-07-20
ΕΜΑΚ
ΕΜΑΚ

Σε άλλες υπηρεσίες μετακινούνται με διαταγή του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος 54 πυροσβέστες από τις 8 ΕΜΑΚ της χώρας, επειδή αρνήθηκαν να εμβολιαστούν. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ANT1, από αυτούς, οι 19 υπηρετούν στην Αττική και οι επτά στην 3η ΕΜΑΚ Κρήτης. Oι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στους 54 πυροσβέστες δόθηκε η δυνατότητα να κάνουν αίτηση για την υπηρεσία στην οποία θέλουν να μετακινηθούν.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ1, οι πυροσβέστες είχαν ένα περιθώριο αρχικά έως τις 11 Ιουνίου και έπειτα από παράταση που δόθηκε, έως και σήμερα 20 Ιουλίου για να προχωρήσουν με το ζήτημα του εμβολιασμού.

 Κάποιοι από τους πυροσβέστες δεν ήθελαν να εμβολιαστούν, άλλοι ήθελαν να φύγουν έτσι κι αλλιώς και άλλοι δήλωσαν ότι δεν έχουν προλάβει να κάνουν το εμβόλιο. Αυτό που τονίζουν πηγές της Πυροσβεστικής πάντως, είναι ότι "οι πόρτες στις ΕΜΑΚ θα είναι ανοιχτές για όσους αποφασίσουν να εμβολιαστούν και να επιστρέψουν στην υπηρεσία τους".

Τα κενά που θα προκύψουν από την μετακίνηση των 54 πυροσβεστών αναμένεται να καλυφθούν άμεσα, ενώ καταρτίστηκε και ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης ώστε όσοι θέλουν να καλύψουν τα κενά να είναι έτοιμοι.

Η απόφαση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υπαλλήλων που υπηρετούν στις Ειδικές Μονάδες Αντιμετώπισης Καταστροφών είχε εκδοθεί στις 18 Μαΐου.

Σύμφωνα με την απόφαση, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας και της εξασφάλισης της αδιάλειπτης επιχειρησιακής λειτουργίας των υπηρεσιών, κρίθηκε απαραίτητος ο εμβολιασμός του συνόλου των ένστολων υπαλλήλων που υπηρετούν στις εν λόγω Υπηρεσίες.

20-7-2021/13:05