ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΠΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ ΠΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΚΥΔΡΑΣ: ‘’ ΦΙΜΩΝΕΤΕ ΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΤΗΣ ΣΚΥΔΡΑΣ'' !!

2021-03-03

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ!

Ο,ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΗΘΙΚΟ!

(ΔΕΣ και ΕΔΩ)

Κατόπιν προσκλήσεως κληθήκαμε στις 19/02/2021 από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σκύδρας κ. Ανδρεάδη Ευστάθιο, ως έχων την ευθύνη επί της διαδικασίας, να συμμετέχουμε στη συνεδρίαση του Δ.Σ της 24ης Φεβρουαρίου 2021, ημέρα Τετάρτη, αυτή τη φορά δια περιφοράς!

Αρχικά, νιώσαμε εύλογα έκπληξη και απορία με την απόφαση της Δημοτικής Αρχής να εγκαταλείψει τη σύγχρονη μέθοδο διεξαγωγής των Συμβουλίων μέσω τηλεδιάσκεψης, όπως συνέβη με επιτυχία στα τρία προηγούμενα Δημοτικά Συμβούλια και να επαναφέρει το θεσμό των δια περιφοράς συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, δίχως μάλιστα να υφίσταται κάποιο τεχνικό πρόβλημα ή βλάβη στο λειτουργικό σύστημα της εφαρμογής zoom ή άλλο τεχνικό ζήτημα, γεγονός που επαληθεύσαμε από το αρμόδιο τμήμα του Δήμου! 

 Έπειτα όμως, αναλογιζόμενοι την εμφανή ταραχή που προκάλεσαν στη Δήμαρχο οι τοποθετήσεις των μελών της Αντιπολίτευσης, διόλου δεν παραξενευόμαστε με την προσφιλή τακτική της Δημοτικής αρχής για τη φίμωση της αντιπολίτευσης και τις εν κρυπτώ συνεδριάσεις. 

Μας έχετε συνηθίσει κ. Ιγνατιάδου να τα εγκαταλείπετε όποτε αντιμετωπίζετε δύσκολες καταστάσεις ή να εναποθέτετε εύκολα αλλού τις ευθύνες, προκειμένου να προφυλαχτείτε. 

Λυπούμαστε πολύ που για άλλη μια φορά φιμώνετε μερίδα του Σκυδραικού λαού, σας υπενθυμίζουμε ως αιρετοί χαίρουμε εμπιστοσύνης αυτών και τους εκπροσωπούμε κι επιμένουμε να υιοθετήσετε νέες πρακτικές που προάγουν τη δημοκρατία και το διάλογο εν έτει 2021..

...  διότι μ' αυτό τον τρόπο υπονομεύετε τη ίδια την έννοια της δημοκρατίας, το ρόλο της αντιπολίτευσης και δε σέβεστε τους δημότες, καθώς δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τις συνεδριάσεις μας, τις τοποθετήσεις μας, τα υπό ψήφιση θέματα, καθώς με τον τρόπο αυτό δεν τους παρέχετε τη βέλτιστη ενημέρωση που αρμόζει από τον θεσμικό ρόλο που υπηρετείτε.

Βεβαίως, θα μας πείτε ότι ο Νομοθέτης δίνει το δικαίωμα σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία και την επιλογή της δια περιφοράς συνεδρίασης, ωστόσο να σας θυμίσουμε ότι «ο,τι είναι νόμιμο δεν είναι πάντα και πολιτικά ηθικό», καθώς με τον τρόπο αυτό δεν λαμβάνουμε ως αιρετοί...

...  αλλά και ως πολίτες πλήρη και εμπεριστατωμένη άποψη της ψηφοφορίας αυτής κάθε αυτής, του τρόπου και του χρόνου που διενεργείται αυτή από τον κάθε σύμβουλο. Δεν γνωρίζουμε με άλλα λόγια αν τοποθετούνται, ποιοι τοποθετούνται, σε ποιο χρόνο τοποθετούνται, έτσι ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να δευτερολογήσουμε! Έχει καταλυθεί με άλλα λόγια ο θεσμικός ρόλος της αντιπολίτευσης.

Στο δια ταύτα, ας επισημάνουμε τα εξής:

Θα συνεχίσουμε να τιμούμε την ψήφο των πολιτών, επιλέγοντας την αλήθεια και προασπίζοντας το έννομο συμφέρον του τόπου μας, όσο κι αν εκνευρίζεστε.

Θα συνεχίσουμε να καταγγέλλουμε τα όσα παράδοξα ή παράτυπα πράττετε κι ας ξεβολεύεστε.

Θα συνεχίσουμε να βλέπουμε στα μάτια των συνδημοτών μας αγωνίες και προβληματισμούς κι ας βλέπετε εσείς μόνο ποσοστά και αριθμούς στα πρόσωπά τους.

Ευελπιστούμε και αναμένουμε σύντομα το Δημοτικό Συμβούλιο Σκύδρας να επιδείξει το πολιτικό ήθος που του αρμόζει μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Κλείνοντας σας καθιστούμε γνωστά τα κάτωθι από το βιβλίο του Γερμανού ψυχολόγου, ψυχαναλυτή, κοινωνιολόγου Erich Fromm με τίτλο 'Ο φόβος μπροστά στην αλήθεια' : «...Ο πόθος της εξουσίας δεν πηγάζει από τη δύναμη, αλλά από αδυναμία...Είναι η απεγνωσμένη προσπάθεια για την απόκτηση δευτερογενούς δύναμης εκεί που λείπει η αυθεντική δύναμη..»

Με εκτίμηση,

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Καρασαρλίδης Κωνσταντίνος

Γάτσου Γεωργία

Παραστατίδης Χρήστος

Δημητριάδης Νικόλαος

Παπαδοπούλου Μαγδαληνή

Σπανός Αθανάσιος

Πορτοκαλίδης Χαρίτων

03-3-2021/17:41