ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΙΟ-ΠΛΗΡΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΥΣ-ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ...(ΒΙΝΤΕΟ)

2021-10-06

ΣΧΟΛΙΟ 1

Το τέλος των τοπικών lockdown ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σημειώνοντας πως δεν θα ισχύει πλέον το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας για συγκεκριμένες ώρες και η απαγόρευση της μουσικής στην εστίαση και την ψυχαγωγία.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας κατά τη σημερινή έκτακτη ενημέρωση, από εδώ και στο εξής οι "κόκκινες" περιοχές δεν θα έχουν επιπλέον μέτρα απ' αυτά που θα ισχύουν σε όλη την Επικράτεια. Εάν και εφόσον χρειαστεί να έχουμε επιπλέον μέτρα, τότε θα ζητήσουμε την εισήγηση από την Επιτροπή, αλλά αυτή τη στιγμή θέλουμε να ξέρουμε την επιδημιολογική κατάσταση κάθε περιοχής ώστε να το γνωρίζει και ο κάθε πολίτης.

Τα μέτρα που θα ανακοινωθούν σήμερα θα ισχύουν για 15 ημέρες. Εντός αυτών των 15ημερών θα επικαιροποιηθούν, απλοποιηθούν και ομαλοποιηθούν όλοι οι περιορισμοί που υπάρχουν. Άρα κατά βάση οι περιορισμοί που υπάρχουν υφίστανται και εντός 15 ημερών θα επανεξεταστούν στο σύνολό τους, τόνισε ο Θάνος Πλεύρης.

Σημείωσε επίσης ότι η υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί θα έχει ισχύ από το Σάββατο και για 15 ημέρες.

Τι θα ισχύει για τους εμβολιασμένους πολίτες

Ο υπουργός Υγείας τόνισε επίσης ότι θα υπάρχει πλήρης ελευθερία για τους εμβολιασμένους πολίτες στους αμιγείς κλειστούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας. Για τους εργαζόμενους σε αυτούς τους χώρους, όπως είπε, θα ισχύουν τα προβλεπόμενα μέτρα, δηλαδή η χρήση μάσκας και η ατομική προστασία. Σε ό,τι αφορά στους ανοικτούς αμιγείς χώρους, θα ισχύουν τα ίδια μέτρα.

Αυτό σημαίνει ότι θα είναι πάρα πολύ αυστηρό το πλαίσιο σε όσα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος δέχονται και πολίτες που δεν είναι εμβολιασμένοι ή δεν έχουν πιστοποιητικό νόσησης. 

Για τους άλλους μικτούς χώρους στη διασκέδαση, ισχύουν οι περιορισμοί ως έχουν, "διότι σκοπός μας είναι να προστατεύσουμε και τους εμβολιασμένους και τους ανεμβολίαστους", όπως είπε.

Στόχος μας είναι, έπειτα απ' όλο αυτό το χρονικό διάστημα που διαρκεί η πανδημία και με δεδομένη την πίεση που αισθάνεται ο κόσμος με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που πρέπει να εφαρμόζονται "να δώσουμε τη δυνατότητα της μετάβασης, σε πρώτη φάση να συνυπάρχουμε με τον κορονοϊό, να προστατευόμαστε αλλά και να κερδίζουμε πίσω τη ζωή μας και σε δεύτερη φάση να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε όλο αυτό το πρόγραμμα της ελευθερίας", είπε ο Θάνος Πλεύρης για να συμπληρώσει ότι βασικό κριτήριο είναι η αύξηση των εμβολιασμών.

06-10-2021/15:58

ΣΧΟΛΙΟ 1

Ημερομηνία:

2021-10-06 19:08

Μήνυμα:

Αντε και σε καλη μερια,κυριε πλευερη θα παρεις ψηφους απο τους εμβολιασμενους βολευτηκες.