ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ‘’ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ’’ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ…

2022-06-03

Καλλιτεχνικό Σχολείο Έδεσσας. Άλλη μια χαμένη ευκαιρία κ Γιάννου;

Ένα χρόνο μετά την ίδρυση καλλιτεχνικού σχολείου με τη δημοσίευση του στο ΦΕΚ 2538\14-6-21 καμία ενέργεια δεν έχει γίνει από τη διοίκηση του Δήμου για τη δημιουργία των απαιτούμενων αιθουσών, προϋπόθεση απαραίτητη, ώστε η δευτεροβάθμια εκπαίδευση νομού Πέλλας να προχωρήσει στη σύσταση οργανικών θέσεων και να τεθεί σε λειτουργία!

Η πλήρης αδιαφορία καταδεικνύει την αντίληψη που έχει ο κ Γιάννου και η παράταξη του για την παιδεία του τόπου και πώς οραματίζονται το μέλλον της περιοχής και των ανθρώπων της!

Τη στιγμή που σύλλογοι και τοπικοί καλλιτέχνες μέσα από τις εκδηλώσεις και τις εκθέσεις τους προσπαθούν να κρατήσουν πολιτιστικά όρθια μία Έδεσσα που άλλοτε άκμαζε πνευματικά, άλλη μία ευκαιρία του τόπου που δημιούργησε με πρόταση του ο διευθυντής Β΄θμιας εκπαίδευσης Πέλλας οδηγείται σε ναυάγιο.

Απώλεια Πανεπιστημίου, κτηρίου 9ου δημοτικού σχολείου, προβλήματα στέγασης Νηπιαγωγείων, μη ολοκλήρωση παράπλευρου κτηρίου Α Δημοτικού και καμία διεκδίκηση για ένα σύγχρονο πολιτιστικό κέντρο!

Η πραγματική ανάπτυξη μιας περιοχής έρχεται πρωτίστως μέσα από το ανθρώπινο δυναμικό της!

Η δημιουργία μορφωμένων, ελεύθερων πολιτών νικά τον αναχρονισμό, το σκοταδισμό και δίνει αέρα αισιοδοξίας και προόδου!

Το περιβάλλον αυτό όμως δεν μπορεί να αποτελέσει προνομιακό χώρο ανθρώπων και συνδυασμών οι οποίοι χτίζουν το ¨βασίλειο¨ τους στην εξατομικευμένη αλλαγή λαμπτήρων ή στην αποκατάσταση μίας τρύπας στη άσφαλτο με συνοδεία περήφανων φωτογραφιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αποτελεί προνομιακό χώρο αυτών που έχουν την αντίληψη ότι όσο πιο γρήγορα η νέα γενιά τους καταστήσει ανεπίκαιρους, τόσο περισσότερο αποδεικνύεται ότι έχουν πετύχει στον ουσιαστικό ρόλο που τους έχει ανατεθεί από την κοινωνία!

Το καλλιτεχνικό σχολείο δεν θα χαθεί!

Αποτελεί όνειρο και στόχο της Κοινωνία σε Κίνηση!

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ

Απάντηση του Δήμου Έδεσσας σε δημοσίευμα για το Καλλιτεχνικό Σχολείο της Έδεσσας

Με δημοσίευμά του ο επικεφαλής της Κοινωνίας σε Κίνηση κ. Γιάννης Τσεπκεντζής αναφέρει ότι το Καλλιτεχνικό Σχολείο της Έδεσσας αποτελεί άλλη μία χαμένη ευκαιρία για την πόλη και μάλιστα το χαρακτηρίζει «όνειρο και στόχο» της δημοτικής του παράταξης.

Κατ' αρχάς πρέπει να διευκρινίσουμε ότι το Καλλιτεχνικό Σχολείο ήταν σχέδιο της δικής μας Δημοτικής Παράταξης, που διεκδίκησε την ίδρυσή του και πέτυχε αυτό τον στόχο με την συνδρομή της παρούσας Κυβέρνησης. Άρα είναι δικό μας «όνειρο», δικό μας σχέδιο και δικός μας «στόχος», που μάλιστα επιτεύχθηκε και θα τον δούμε πολύ γρήγορα να λειτουργεί. Η συνδρομή του κ. Τσεπκεντζή ήταν μηδενική και μάταια προσπαθεί να αποκομίσει πολιτικά οφέλη από ενέργειες που κάναμε εμείς σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης!

Σε ότι αφορά στην «χαμένη ευκαιρία», είναι ένας ισχυρισμός χωρίς καμία βάση, καθώς συνεργαζόμαστε με τους αρμόδιους φορείς, έχουμε προβλέψει τις απαιτούμενες παρεμβάσεις και θα τις υλοποιήσουμε άμεσα, έτσι ώστε από την πλευρά των υποδομών το Καλλιτεχνικό Σχολείο να είναι έτοιμο να λειτουργήσει κανονικά.

Από την πλευρά μου, ως νέος άνθρωπος που ασχολείται με τα κοινά της πόλης, θέλω να βάζω στόχους και αυτοί να υλοποιούνται μέσα από τις συνεργασίες που αναπτύσσονται και στο πλαίσιο του θεσμικού μου ρόλου και της συνεργασίας που έχω με τον Δήμαρχο και τους υπόλοιπους Δημοτικούς Συμβούλους. 

Έτσι, όπως έχουν γίνει σημαντικότατες παρεμβάσεις στα σχολεία μας και προσπαθώ πάντα για τη βελτίωση των υφιστάμενων υποδομών, με τον ίδιο τρόπο προσπαθώ για τη δημιουργία αυτής της νέας υποδομής για την πόλη μας, το Καλλιτεχνικό Σχολείο. Θα ήταν πολύ καλό ο κ. Τσεπκεντζής να μην βασίζεται σε λανθασμένες πληροφορίες που του δίνουν οι «πληροφοριοδότες» του και να ρωτάει με θεσμικό τρόπο για να ενημερώνεται για τις ενέργειές μας.

Σωτήρης Μούκας

Αντιδήμαρχος & Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Έδεσσας

03/6/2022