ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Π.Ε ΠΕΛΛΑΣ

2021-03-05

ΕΔΕΣΣΑ: ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ ΜΕ ΕΝΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ISO-BOX ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ

Άλλο ένα σύγχρονο ISO-BOX παρέδωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο Νοσοκομείο Έδεσσας, από τα 41 ISO-BOX που προμηθεύει τα Νοσοκομεία της Κεντρικής Μακεδονίας αρμοδιότητας των 3ης και 4ης ΥΠΕ, για τις ανάγκες του προγράμματος εμβολιασμού των συμπολιτών μας.

Μετά την παραλαβή, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής δήλωσε: « Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο Περιφερειάρχης μας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, για άλλη μια φορά, με ευαισθησία και αγάπη για τον συνάνθρωπο μας, ενισχύουν τις Νοσοκομειακές μονάδες και τα Κέντρα Υγείας στον αγώνα τους κατά της πανδημίας του κορονοιού.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, πέρα από τα 80εκατ ευρώ που διέθεσε για την ενίσχυση των Νοσοκομείων της Κεντρικής Μακεδονίας με σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό, πέρα από την ενίσχυση των Νοσοκομείων και των άλλων μονάδων Υγείας με υγειονομικό υλικό(μάσκες, γάντια απολυμαντικά κλπ), πέρα από τα 180 εκατ. για την ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων , προμηθεύτηκε και στηρίζει τις μονάδες υγείας, με 41 σύγχρονα ISO-BOX για τις ανάγκες τους.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη μας Απόστολο Τζιτζικώστα για τις ενέργειες του αυτές. Αποδεικνύει στην πράξη, ότι για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τον ίδιο προσωπικά, πρώτη προτεραιότητα είναι η Υγεία των Συμπολιτών μας και η στήριξη όλων των συμπολιτών μας που δίνουν την μάχη κατά της πανδημίας.»

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ ΤΟΥ ΤΖΑΜΤΖΗ ΙΟΡΔΑΝΗ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΞΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟ

Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Δάνης Τζαμτζής:

«Αποχαιρετώντας έναν άξιο δημόσιο λειτουργό»

Ένα «τελευταίο αντίο», θα ήθελα να εκφράσω κι εγώ, στον Γιάννη Μισσελή, τον άξιο δημόσιο λειτουργό, όπως τον γνώρισα, μέσα από τη συνεργασία μας με την ιδιότητα μου ως Δημάρχου Σκύδρας αλλά και ως Βουλευτή Πέλλας.

Άνθρωπος της δουλειάς και όχι των «φώτων» της δημοσιότητας, συνήθως στο γραφείο του από νωρίς το πρωί, ασχολούμενος με ιδιαίτερη αγάπη και προσήλωση με τη διοίκηση του έργου της Νομαρχιακής κι αργότερα Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης. Προσέγγιζε πάντοτε με γνώση και ρεαλισμό όλα τα θέματα και, πολύ γρήγορα, σου εξηγούσε αν «κάτι γίνεται ή δεν γίνεται». Δεν χρησιμοποιούσε ποτέ μισόλογα. Ήταν ο άνθρωπος της αλήθειας, της εντιμότητας και της ειλικρίνειας. 

Γνώριζε σε βάθος όχι μόνο το νομικό και θεσμικό πλαίσιο της δημόσιας διοίκησης, αλλά και τους μηχανισμούς και τις διαδικασίες μέσω των οποίων διεκπεραιώνονται οι υποθέσεις, έχοντας την πολύτιμη ικανότητα, να μπορεί να προβλέψει το μέλλον μίας υπόθεσης, ανάλογα με τους πιθανούς χειρισμούς της. Έτσι, είχε γλυτώσει πολλούς διοικούντες από κακοτοπιές, αλλά είχε υποστηρίξει και πολυάριθμα στελέχη του δημόσιου τομέα στο έργο τους και στην καριέρα τους.

Πάντοτε ανιδιοτελώς και χωρίς να τον ενδιαφέρει η «καρέκλα» (έφτασε στον βαθμό του Γενικού Διευθυντή απολύτως με την αξία του), ούτε καν το «ευχαριστώ» που του όφειλαν πολλοί.

Υπήρξε από τα στελέχη της δημόσιας διοίκησης που προώθησαν την αξιοκρατία στη δημόσια διοίκηση και, μάλιστα, σε εποχές που οι κομματικοί μηχανισμοί «έκοβαν και έραβαν». Ακόμη, ήταν πάντοτε αμερόληπτος και δίκαιος στις εισηγήσεις του και, με την υπομονή και ηρεμία που τον διέκριναν, κατάφερε να καθιερώσει πολλές σημαντικές τομές για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών στην Πέλλα και πανελλαδικά. 

Αρκετές από τις ιδέες του έχουν γίνει ρυθμίσεις και νόμοι του κράτους, επιλύοντας χρόνια ζητήματα στην Αυτοδιοίκηση, παρέχοντας σημαντικές αρμοδιότητες στους Αυτοδιοικητικούς, αφού, αθόρυβα και «σε ανύποπτο χρόνο», τις συζητούσε με πολιτικά πρόσωπα που κατά καιρούς είχαν πρόσβαση στη νομοθετική εξουσία. Είναι γνωστό ότι πολλά σημαντικά πολιτικά πρόσωπα (σε όλους τους χώρους) και πολλά υψηλόβαθμα στελέχη της Ελληνικής δημόσιας διοίκησης τον συμβουλεύονταν, συνήθως με δική τους πρωτοβουλία.

Νιώθω πραγματικά συγκίνηση που ο Γιάννης Μισσελής δεν είναι πια ανάμεσά μας, που δεν έχω τη δυνατότητα να συζητήσω μαζί του θέματα που για την επίλυσή τους θα ήταν πολύτιμη η εμπειρία του. Με πόνο ψυχής, εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του.

Δάνης Τζαμτζής

Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας

05-3-2021/09:32