ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΕΔΕΣΣΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

2021-06-09

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΕΛΛΑΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΔΕΣΣΑΣ

ΘΕΜΑ: Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη-14 Ιουνίου 2021

Το σύνθημα της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη για το 2021 είναι: «Δώστε αίμα και κάντε τον παλμό του κόσμου να χτυπάει» (Give blood and keep the world beating). Το μήνυμα υπογραμμίζει τη σημαντική συμβολή των εθελοντών αιμοδοτών στη διατήρηση του παλμού του κόσμου σώζοντας ζωές και βελτιώνοντας την υγεία των συνανθρώπων μας. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19, παρά τις προκλήσεις που ήταν αντιμέτωποι, οι εθελοντές αιμοδότες συνέχισαν να δωρίζουν αίμα για τους ασθενείς μας που το έχουν ανάγκη.

Η μέρα αυτή έχει ως σκοπό να προωθήσει την ιδέα της εθελοντικής αιμοδοσίας μέσα από την ενημέρωση και την ενθάρρυνση νέων ανθρώπων να αιμοδοτήσουν, την εξάλειψη των προκαταλήψεων, να τιμήσει και να ευχαριστήσει τους εθελοντές αιμοδότες που δίνουν συστηματικά αίμα και να δημιουργήσει ευρύτερη ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την ανάγκη τακτικής, μη αμειβόμενης αιμοδοσίας.

Το προσωπικό της Μονάδας Αιμοδοσίας του Γ.Ν.Έδεσσας θέλει να ευχαριστήσει όλους τους αιμοδότες που στηρίζουν καθημερινά το έργο της Αιμοδοσίας κι αποτελούν την κινητήρια δύναμη για να συνεχιστεί το δύσκολο έργο της κάλυψης των αναγκών αίματος των ασθενών του νοσοκομείου μας.

Με την ευκαιρία αυτή ενημερώνουμε τους αιμοδότες μας ότι από Δευτέρα 14/06/2021 οι αιμοληψίες θα πραγματοποιούνται κανονικά στο χώρο της Αιμοδοσίας στο νοσοκομείο με το ίδιο ωράριο αιμοληψιών του Σταθμού αιμοδοσίας που είναι ως εξής:

Καθημερινά το πρωί από τις 9:00π.μ-13:00μ.μ,

Απόγευμα από τις 18:30μ.μ.-19:30μ.μ.,

Σαββατοκύριακα 11:00π.μ- 13:00μ.μ.

Μέσα στον μήνα Ιούνιο σας περιμένουμε επίσης πρωινές ώρες (9:00πμ-13:00μμ):

  • Δημαρχείο Σκύδρας 14/06/2021
  • Δημαρχείο Καλής, 15/06/2021
  • Χατζηγιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο Έδεσσας, 16/06/2021, Σύλλογος Καρκινοπαθών
  • Κοινοτικό Ιατρείο Αθύρων 23/06/2021

Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τον παλμό του κόσμου να χτυπάει!

Η Διοίκηση της Νοσοκομειακής Μονάδας Έδεσσας ευχαριστεί θερμά την εταιρεία ΣΟΥΛΗΣ ΑΒΕΕ για την ευγενική της χειρονομία προς τη Νοσοκομειακή Μονάδα Έδεσσας.

Η δωρεά των δύο (2 τμχ.) Monitor Mec10, εξοπλισμού απαραίτητου για την αναπνευστική υποστήριξη των ασθενών, μια πράξη αξιόλογη και αξιέπαινη συγχρόνως, αποδεικνύει έμπρακτα το αίσθημα κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης. Στα πλαίσια αντιμετώπισης της πανδημίας Covid 19, η επιχείρηση απέδειξε έντονο κοινωνικό ενδιαφέρον και συνέδραμε ενεργά με τον πιο πρόσφορο τρόπο.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Γ.Ν. ΠΕΛΛΑΣ

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΕΛΛΑΣ- ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

Η Διοίκηση της Ν.Μ. Γιαννιτσών εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες προς την εταιρία Πλούγαρλης Πέτρος & ΣΙΑ Ο.Ε, για την ευαισθησία και την γενναιοδωρία που επέδειξε προσφέροντας:

1. Μία μονάδα φορητού αναπνευστήρα πίεσης όγκου astral 150

2. Μία συσκευή GII BPAP T-25T, οίκου BMC medical

3. Ένα φορείο ασθενών υδραυλικό ακτινοδιαπέρατο D-01

για την ενίσχυση του έργου του Προσωπικού του Νοσοκομείου μας. Χάρη στη δική σας προσφορά, θα ενισχυθούν περαιτέρω οι ποιοτικές υπηρεσίες υγείας σε ασθενείς της περιοχής μας. Στην δύσκολη περίοδο που βιώνουμε, η ευγενική αυτή πράξη, μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε την καθημερινή προσπάθεια αλλά και να δημιουργούμε ένα κλίμα αλληλεγγύης και αισιοδοξίας, που τόσο ανάγκη έχουν πρωτίστως οι ασθενείς αλλά και όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου Γιαννιτσών. Με την άδολη αυτή προσφορά γινόμαστε κοινωνικά πιο δυνατοί στον πόλεμο ενάντια στην μετάδοση της νόσου του COVID 19 και πιο δεικτικοί στην προάσπιση και ενδυνάμωση της δημόσιας υγείας.

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ

του Γ.Ν. ΠΕΛΛΑΣ - Ν.Μ. ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΛΟΓΓΟΣ

09-6-2021/16:22