''ΑΛΛΟ ΑΙΟΛΙΚΟΣ, ΑΛΛΟ ΑΛΜΩΠΟΣ''!!-ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΠΑΕ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙ ΕΔΡΑ ΤΗΝ ΑΡΙΔΑΙΑ!!

2024-03-21

Ο Ερασιτέχνης Αιολικός με επίσημη ανακοίνωσή του πήρε θέση για τις πληροφορίες που θέλουν την ομάδα της Super League 2 να επιλέγει ως έδρα της την Αριδαία (ΔΕΣ και ΕΔΩ).

Το γήπεδο της Αριδαίας διάλεξε ως έδρα η ΠΑΕ Αιολικός. Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Mikriliga ελήφθη αυτή η απόφαση που προκάλεσε την αντίδραση τόσο του Ερασιτέχνη Αιολικού όσο και των οπαδών της ομάδας. 

Η ανακοίνωση από πλευράς Ερ. Αιολικού αναφέρει:

Η έδρα του Αιολικού ήταν, είναι και θα είναι το Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης. Ούτε η Αριδαία, ούτε η Θεσσαλονίκη. Ως εκλεγμένο διοικητικό συμβούλιο του Ερασιτέχνη, κατέχοντας νομίμως το 10% των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΠΣ Αιολικός και μεμονωμένα ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό, δηλώνουμε ότι δεν ερωτηθήκαμε, ούτε μας γνωστοποιήθηκε ποτέ η πρόθεση όσων χρηματοδοτούν την ΠΑΕ να δηλώσουν έδρα μακριά από τη Μυτιλήνη.

Προφανώς γιατί γνώριζαν εξαρχής πως δεν θα ήμασταν ποτέ σύμφωνοι με κάτι τέτοιο. Είναι ανήθικο και αθέμιτο να ξεριζώνεται η ομάδα από τη φυσική της έδρα, χωρίς να συντρέχει ουσιαστικός λόγος, παρά μόνο για τα προσωπικά συμφέροντα όσων παίρνουν τις διοικητικές αποφάσεις.

Μας προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η Super League 2 καταστρατηγεί την προκήρυξη και το Άρθρο 6, παράγραφος 3. Θα περιμέναμε η διοργανώτρια αρχή ενός επαγγελματικού πρωταθλήματος να σεβαστεί τους κανονισμούς, που η ίδια και η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έχουν θεσπίσει.

Καλούμε τους χρηματοδότες της ΠΑΕ, έστω και την ύστατη στιγμή, να αναλογιστούν τις συνέπειες μιας τέτοιας απόφασης και οι δύσκολες μάχες για την παραμονή του Αιολικού στην κατηγορία να δοθούν στον «Ταρλά». Όπως επιβάλλει η ιστορία μισού αιώνα του συλλόγου.

Σε διαφορετική περίπτωση θα είναι οι μοναδικοί υπόλογοι για οτιδήποτε συμβεί από εδώ και στο εξής.

Με εκτίμηση,

Το ΔΣ του ΑΕΠΣ Αιολικός

21/3/2024