ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ: ΙΕΡΕΑΣ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΣΕ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΥΣΕ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟ ΤΟΝ ΠΕΘΕΡΟ ΤΟΥ!!

2023-10-26

Μια τραγική ιστορία ανθρώπινης κακοποίησης αποκαλύφθηκε σε ένα απομακρυσμένο χωριό κοντά στην Καστοριά.

Σύμφωνα με το τοπικό site mpetskas.com, ένας ηλικιωμένος άνδρας, ηλικίας 73 ετών, έζησε σε έναν εφιαλτικό εφιάλτη για σχεδόν τρία χρόνια. Ο άνδρας, που είχε σοβαρά προβλήματα κινητικότητας, παραμένοντας φυλακισμένος στο ίδιο του το σπίτι, υπέφερε από κακοποίηση και εκμετάλλευση από έναν 41χρονο ιερέα που επίσης ήταν γαμπρός του.

Ο ηλικιωμένος υποχρεούνταν να παραδίδει σε αυτόν τμήμα της σύνταξής του κάθε μήνα, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να ζει υπό άθλιες συνθήκες, αφού η ελάχιστη οικονομική στήριξη που διαθέτει ένας ηλικιωμένος αφαιρούνταν από αυτόν.

Τον Νοέμβριο του 2021, ο 73χρονος κατάφερε να δραπετεύσει, με τη βοήθεια ενός συγχωριανού του, ο οποίος τον μετέφερε στην πόλη της Καστοριάς, όπου ζούσε ο αδερφός του. Όταν ο αδερφός του είδε την κατάσταση στην οποία βρισκόταν, άμεσα κατήγγειλε την υπόθεση στην Μητρόπολη Καστοριάς, η οποία με τη σειρά της ενημέρωσε την αστυνομία.

Η υπόθεση οδήγησε στα δικαστήρια, όπου ο ιερέας καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών. Ωστόσο, με την έφεση που υπέβαλε, η ποινή αναστάληκε, και έτσι ο ιερέας αφέθηκε ελεύθερος μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση οριστικά.

26/10/2023