ifonitispellas.gr-Επικαιρότητα

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Αντιμετωπίζουμε μια κοινωνική πραγματικότητα αίροντας μια σοβαρή ανισότητα», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στη Βουλή σχετικά με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Την άποψη ότι «η Ελλάδα πεθαίνει δημογραφικά και εμείς ασχολούμαστε με τον γάμο των ομοφυλοφίλων», εξέφρασε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, μιλώντας στην Βουλή, στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την «ισότητα στον πολιτικό γάμο».

Νόμος του κράτους, με ευρεία συναίνεση αναμένεται να γίνει σήμερα το βράδυ (15.2.2024) το νομοσχέδιο για ταομόφυλα ζευγάρια, με τη διήμερη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής να κλείνει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σκέψεις για χορήγηση μιας νέας επιταγής ακρίβειας στις πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού το Πάσχα, εν είδει έκτακτου δώρου Πάσχα για το 2024, γίνονται στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, κάτι που θα συναρτηθεί με την πρόοδο της οικονομίας.

Η έκτιση της ποινής στα πλημμελήματα γίνεται κανόνας αφού πάνω από 2 χρόνια (και έως τα 5) υποχρεωτικά κάποιος θα πηγαίνει στις φυλακές. Στα 25 χρόνια (από τα 20) επανέρχεται το ανώτατο όριο των κατά συγχώνευση πρόσκαιρων καθείρξεων

Οι τράπεζες προωθούν ένα μοντέλο παρόμοιο με εκείνο των τραπεζών του εξωτερικού, όπου έναντι μιας μηνιαίας χρέωσης θα μπορεί ο πελάτης να κάνει έναν συγκεκριμένο αριθμό συναλλαγών το μήνα.

Ο Όμιλος Electrolux ανακαλεί ψυγεία Frigidaire με λεπτούς κάδους πάγου λόγω κινδύνων πνιγμού και τραυματισμού. Η εταιρεία έχει λάβει 343 αναφορές για θραύση πλαστικών κομματιών, συμπεριλαμβανομένων δύο περιστατικών που οδήγησαν σε τραυματισμούς κατά την κατάποση όταν τα κομμάτια αναμίχθηκαν με τα παγάκια από τον κάδο πάγου.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ουκρανίας επικύρωσε την απόφαση του καθεστώτος Ζελένσκι (το οποίο έτσι ή αλλιώς ελέγχει και το «Ανώτατο Δικαστήριο») για κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων του Ελληνορώσου μεγιστάνα, Ιβάν Σαββίδη και της συζύγου του, Κυριακής.

Ένα βήμα πριν από μια συγκλονιστική αλλαγή βρίσκεται το ποδόσφαιρο. Σύμφωνα με την Telegraph, το Διεθνές Συμβούλιο Ποδοσφαίρου (IFAB) που είναι υπεύθυνο για τους κανονισμούς, έχει ήδη υπογράψει τα έγγραφα για την εισαγωγή των προσωρινών, δεκάλεπτων αποβολών.

Οργή έχει προκαλέσει η καταγγελία παπαδιάς ότι ο ιερέας σύζυγός της την ξυλοκόπησε άγρια. Ο 54χρονος επιτέθηκε εναντίον της πρεσβυτέρας στο σπίτι της μητέρας της, στο οποίο διαμένει μαζί με τον 13χρονο γιο τους εδώ και έναν μήνα. Η παπαδιά έχει κάνει καταγγελία εναντίον του ιερέα για ενδοοικογενειακή βία, δημόσιους εξευτελισμούς και πρόκληση...

Πυκνώνουν τα μπλόκα οι αγρότες και είναι αποφασισμένοι να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους σε περίπτωση που δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματά τους από την κυβέρνηση. Και σήμερα, Πέμπτη έχουν προγραμματίσει αποκλεισμούς εθνικών και επαρχιακών οδών σε διάφορες περιοχές της χώρας, ενώ το βράδυ της Τετάρτης έστειλαν υπόμνημα στο γραφείο του Κυριάκου...

Νωρίς – νωρίς θα έρθουν φέτος τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, καθώς υπολογίζεται πως είναι εφικτό να αναρτηθούν έως τις αρχές Απριλίου: Μάλιστα, για αυτόν τον λόγο, οι δόσεις εξόφλησης του φόρου υπολογίζεται πως θα ανέβουν στις 11 από 10 που ήταν πέρυσι.

Για σεξουαλική κακοποίηση δύο 15χρονων κατηγορείται μια τραγουδίστρια από την Μινεσότα. Η τραγουδίστρια ονομάζεται Άλισον Σάρντιν και σύμφωνα με τα ΜΜΕ κακοποίησε τους δύο 15χρονους σε ξενοδοχείο στην Μινεσότα.

Ο αστυνομικός βρέθηκε νεκρός μέσα στο σπίτι που έμενε. Σε εξέλιξη οι έρευνες για τις συνθήκες θανάτου του. Νεκρός στο σπίτι του στην Κοζάνη βρέθηκε 51χρονος αστυνομικός που υπηρετούσε στο αστυνομικό τμήμα της πόλης. Στο σημείο βρέθηκε το πρωί ευρύ κλιμάκιο της Ασφάλειας Κοζάνης καθώς και ο στυνομικός διευθυντής, Ηλίας Τσιότσιας, διεξάγοντας έρευνες...

Σε κλοιό βρίσκεται κυριολεκτικά η Θεσσαλονίκη από τους αγανακτισμένους αγρότες, οι οποίοι με τα τρακτέρ κλπ αγροτικά τους μηχανήματα, βρίσκονται από χθες Πέμπτη στην ''ΑΓΡΟΤΙΚΑ'', στέλνοντας ηχηρά μηνύματα προς τη Κυβέρνηση.