ΖΗΤΗΣΕ ΣΥΓΓΝΩΜΗ Ο ΥΠΑΣΤΥΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΕΜΒΟΛΙΣΕ ΤΟ ΟΧΗΜΑ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ!! (ΒΙΝΤΕΟ)

2021-05-26

Συγγνώμη για τις πράξεις του ζήτησε ο αστυνομικός που εμβόλισε το ΙΧ του αστυνομικού διευθυντή Ρόδου

Συγγνώμη για τις πράξεις του και έτοιμος να καλύψει το κόστος κάθε ζημίας που προκάλεσε εμφανίστηκε στο δικαστήριο ενώπιον του οποίου οδηγήθηκε την Τρίτη ο αστυνομικός που εμβόλισε το ΙΧ του αστυνομικού διευθυντή Ρόδου .

Ο αστυνομικός ζήτησε, επίσης, από τους δικαστές σε περίπτωση που διατάξουν την ψυχιατρική του πραγματογνωμοσύνη, αυτή να διενεργηθεί με δικά του έξοδα στην Αθήνα.

Σε βάρος του 47χρονου αστυνομικού έχει σχηματιστεί δικογραφία για συνολικά πέντε αδικήματα με τον εισαγγελέα να τον παραπέμπει να δικαστεί στο Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Ρόδου για απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, διατάραξη της λειτουργίας της υπηρεσίας, εξύβριση, απειλή και φθορά ξένης περιουσίας κατ' εξακολούθηση.

Η δίκη επρόκειτο να γίνει το μεσημέρι της Τρίτης, ωστόσο ο 47χρονος αστυνομικός ζήτησε και πήρε προθεσμία έως την Πέμπτη 27 Μαΐου το μεσημέρι, προκειμένου να μπορέσει να παραστεί ο συνήγορος υπεράσπισής του.

Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημά του, ωστόσο δεν έκανε άρση της κράτησης του 47χρονου κατηγορουμένου, ο οποίος θα συνεχίσει να κρατείται στο Αστυνομικό Τμήμα Ρόδου έως την εκδίκαση της υπόθεσής του.

Το χρονικό

Ο 47χρονος σε κατάσταση αμόκ επιτέθηκε αρχικά με το αυτοκίνητό του και εμβόλισε πολλές φορές το Ι.Χ. του αστυνομικού διευθυντήΜιχάλη Καληωράκη ενώ στη συνέχεια κρατώντας μια βαριοπούλα, κατέβηκε και τα έκανε γυαλιά... καρφιά σπάζοντας μέσα κι έξω το αυτοκίνητο αλλά και το γραφείο, στη συνέχεια, του προϊσταμένου του!

Δεν περιορίστηκε όμως μόνο σε αυτό: σε έξαλλη κατάσταση ανέβηκε στον πρώτο όροφο όπου στεγάζεται το γραφείο του διευθυντή, κρατώντας στο δεξί του χέρι τη βαριοπούλα κι έχοντας στη θήκη μέσα από την μπλούζα του το υπηρεσιακό του περίστροφο το οποίο είχε μία σφαίρα.

Σύμφωνα με όσα περιέγραψαν στην εισαγγελέα άλλοι δύο αστυνομικοί που ήταν παρόντες στο κτήριο, ο αστυνομικός - δράστης ήταν ανεξέλεγκτος: έβριζε και απειλούσε τον αστυνομικό διευθυντή και στη συνέχεια έσπασε το τζάμι εισόδου του γραφείου του, κρατώντας στα χέρια του την ίδια βαριοπούλα, μπήκε στο γραφείο και προκάλεσε επίσης ζημιές.

Όταν ακινητοποιήθηκε ο δράστης από τους συναδέλφους του, διαπιστώθηκε ότι είχε στην κατοχή του το υπηρεσιακό του περίστροφο και μάλιστα είχε μία σφαίρα μέσα σε αυτό! Ο δράστης είχε μαζί του επίσης έναν γεμιστήρα που είχε συνολικά 12 σφαίρες μέσα.

Συνάδελφοί του κινητοποιήθηκαν και κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν λίγα λεπτά αργότερα αφού όμως είχε ολοκληρώσει το «έργο του».

Το γεγονός έχει προκαλέσει τεράστια αναστάτωση, καθώς θα μπορούσαν να είχαν συμβεί και χειρότερα.

Ανάμεσα στον αστυνομικό διευθυντή και τον υφιστάμενό του, υπήρχε τα τελευταία χρόνια έντονη υπηρεσιακή διαμάχη, γεγονός που υποχρέωσε τον αστυνομικό διευθυντή πρόσφατα να κινήσει διαδικασία ψυχιατρικής έρευνας σε βάρος του. Το γεγονός αυτό φαίνεται ότι τον εξόργισε με αποτέλεσμα να αντιδράσει με αυτό τον τρόπο.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Η σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας που εκδόθηκε λίγες ώρες μετά το περιστατικό ανέφερε τα εξής:

«Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου, ανακοινώνεται ότι για περιστατικό πρόκλησης φθορών που έλαβε χώρα σήμερα το πρωί στην έδρα της Α' Διεύθυνσης Αστυνομίας Δωδεκάνησου στη Ρόδο, συνελήφθη αστυνομικός, που υπηρετεί στο νησί. Σε βάρος του σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία και παράλληλα κινείται η διαδικασία για τη διοικητική διερεύνηση της υπόθεσης».

26-5-2021/15:21