ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ ΑΠΟ ΑΡΙΔΑΙΑ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ: ‘’ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΤΕΤΟΙΟ ΜΗΝΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ ΚΛΑΙΕΙ’’!! (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

2021-09-24

Πραγματοποιήθηκε πριν λίγο, σήμερα Παρασκευή 21/9/2021 στην τοπική κοινότητα Εξαπλατάνου-Πέλλας και στο Σέρβικο Μνημείο, τελετή προς μνήμη των πεσόντων Σέρβων στη χώρα μας που πολέμησαν  κατά την διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, εκ μέρους αντιπροσωπείας της Σερβίας, αποτελούμενη από Υπουργούς, Υφυπουργούς, την Πρόξενο της Σερβίας στη χώρα μας, Ανώτερων Αξιωματικών και σπουδαστών των Στρατιωτικών και Αστυνομικών Σχολών της Σερβίας.

 Εκ μέρους του Δήμου Αλμωπίας, παρόντες ήταν ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ανατολικής Αλμωπίας Χατζηγιαννίδης Χρήστος και ο εκπρόσωπος τύπου Ανδρονίκου Κώστας, καθώς και ο Πρόεδρος της τ.κ Εξαπλατάνου και κάτοικοι του χωριού. Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε ο Δήμαρχος απουσίαζε λόγω ειλημμένων υποχρεώσεων!!

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση, ακολούθησαν χαιρετισμοί και από τις δύο πλευρές, και ακολούθησε μικρή υπαίθρια δεξίωση, ενώ η ιστοσελίδα μας έγινε αυτόπτης και αυτήκοος μάρτυρας συνομιλίας κατοίκου του Εξαπλατάνου με τον Υπουργό της φίλης χώρας.

Στη συνέχεια, αντιπροσωπεία μετέβη στα Κοιμητήρια Αριδαίας, προκειμένου επισκεφθούν και στο σημείο ανάλογο μνημείο, ενώ τέλος η παραπάνω αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί το Δήμο Αλμωπίας για να συναντήσει τον Δήμαρχο Αλμωπίας.

Δείτε σχετικά στο παρακάτω βίντεο, αλλά και πλούσιο φωτογραφικό υλικό... 

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

Επίσκεψη Σέρβικης Αντιπροσωπείας στον Δήμο Αλμωπίας

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Αλμωπίας η εκδήλωση μνήμης και κατάθεση στεφάνων στα μνημεία πεσόντων που βρίσκονται στην Αριδαία και στον Εξαπλάτανο, τα οποία είναι αφιερωμένα στους Σέρβους στρατιωτικούς που πολέμησαν και έπεσαν στις μάχες που έγιναν στην οροσειρά του Βόρα κατά την διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου.

Κατατέθηκαν στεφάνια πρώτα στο μνημείο του Εξαπλατάνου από τον Υφυπουργό Εργασίας, Απασχόλησης, Βετεράνων και Κοινωνικών Υποθέσεων της Σερβίας κ. Ζόραν Άντιτς, τον Υφυπουργό Μίοντραγκ Κάπορ, την Γενική Πρόξενο της Σερβικής Δημοκρατίας στην Θεσσαλονίκη κ. Γιασμίνα Μίλατσιτς, εκπροσώπους των σερβικών ενόπλων δυνάμεων, την Ένωση Σέρβων Βετεράνων και σπουδαστές της πολεμικής και αστυνομικής ακαδημίας της Σερβίας. Στο μνημείο τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε κέρασμα από τους κατοίκους του χωριού.

Ο υφυπουργός κ. Άντιτς τόνισε στην ομιλία του ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι ο Δήμος Αλμωπίας φροντίζει στην διαφύλαξη των μνημείων, κάτι που αποτελεί ύψιστη τιμή για την Κυβέρνηση της Σερβίας

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, η αντιπροσωπεία επισκέφτηκε τα Κοιμητήρια της Αριδαίας, όπου επίσης κατατέθηκε στεφάνι στο Μνημείο των Μαχών και ο υφυπουργός κ. Κάπορ, διάβασε κομμάτι από τα απομνημονεύματα Σέρβων που πολέμησαν στην περιοχή.

Ακολούθησε η υποδοχή από τον Δήμαρχο Αλμωπίας κ. Χρήστο Μπάτση στο Δημαρχείο μαζί με τον Πρόεδρο του ΔΣ κ. Δημήτριο Βέσκο και τον Αντιδήμαρχο ΔΕ Εξαπλατάνου κ. Χρήστο Χατζηγιαννίδη. Στην συνάντηση που ακολούθησε ο κ. Άντιτς επέδωσε ευχαριστήριο στον Δήμαρχο από την Υπουργό Εργασίας, Απασχόλησης, Βετεράνων και Κοινωνικών Υποθέσεων κα. Ντάρια Κίσιτς, Τεπαβτσέβιτς, για την προστασία των μνημείων της Αλμωπίας και την ενίσχυση των διμερών σχέσεων. Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τους καλεσμένους, τονίζοντας τη σημασία τέτοιων εκδηλώσεων για την περιοχή και τους δώρισε τοπικά προϊόντα.

Ο Δήμος Αλμωπίας θα ήθελε να ευχαριστήσει για ακόμη μια χρονιά τον πρόεδρο της Κοινότητας Εξαπλατάνου Κυριάκο Τραϊανού, τον ΜΣ Μενέλαος Λουντέμης καθώς και τις κυρίες του χωριού για την εξαιρετική υποδοχή των καλεσμένων.

24-9-2021/12:33