ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΟΚ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 15ΧΡΟΝΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΟΤΙ ΚΑΚΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΡΑΣΤΗ ΤΗΣ!!

2021-07-20

Θεσσαλονίκη: Εφιάλτης για 15χρονη - Καταγγέλλει ότι την κακοποιούσε σεξουαλικά η μητέρα της κι ο εραστής της και ότι έπεσε θύμα βιασμού από 17χρονο. Ο εισαγγελέας έχει απευθύνει κατηγορίες σε βάρος των τριών και πλέον ο φάκελος βρίσκεται στα χέρια του ανακριτή για περαιτέρω έρευνα της υπόθεσης.

Η αδιανόητη υπόθεση που είδε το φως της δημοσιότητας στη Θεσσαλονίκη προκαλεί φρίκη και αποτροπιασμό. Μια 15χρονη σήμερα έφηβη καταγγέλλει ότι την από από τα 12της την κακοποιούσε σεξουαλικά η μητέρα της, ενώ σεξουαλικά την κακοποίησε και ο εραστής της μητέρας της, ο οποίος είναι φυσιοθεραπευτής στο προπονητικό τιμ παιδικής ομάδας μπάσκετ. Μάλιστα, πάντοτε σύμφωνα με την καταγγελία, η κοπέλα έπεσε πριν από λίγους μήνες και θύμα βιασμού από 17χρονο.

Η καταγγελία του δικηγόρου Στέλιου Θανασάρα

Όπως αναφέρει στο ethnos.gr ο δικηγόρος της κοπέλας, Στέλιος Θανασάρας, η υπόθεση σήμερα έχει πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης. Ο εισαγγελέας έχει απευθύνει κατηγορίες σε βάρος των τριών και πλέον ο φάκελος βρίσκεται στα χέρια του ανακριτή για περαιτέρω έρευνα της υπόθεσης.

Σύμφωνα με τον κ. Θανασάρα, η υπόθεση εκτυλίχθηκε σε δήμο της δυτικής Θεσσαλονίκης και ξεκίνησε πριν από περίπου τρία χρόνια, όταν η κοπέλα βρισκόταν στην ηλικία των 12 ετών, μόλις είχαν χωρίσει οι γονείς της.

Ειδικότερα και όπως λέει ο κ. Θανασάρας, μετά το διαζύγιο των γονιών της το 12ρονο κορίτσι αισθανόταν ανασφάλεια και κοιμόταν στο κρεβάτι της μητέρας της. «Από τότε η μητέρα άρχισε να εκμεταλλεύεται σεξουαλικά τη μικρή, στην αρχή πολύ προσεκτικά και σιγά-σιγά, με χάδια που φαινόταν "μητρικά"».

Τον τελευταίο 1,5 χρόνο, όπως λέει ο δικηγόρος, άρχισε να κακοποιεί σεξουαλικά την κοπέλα πιο έντονα (...). Ταυτόχρονα έμπαινε σε κάποια σάιτ στο διαδίκτυο και γνώριζε διάφορους φτάνοντας στο σημείο να κάνει διαδικτυακό σεξ μπροστά στα παιδιά της.

Ο βιασμός

«Στην προσπάθειά της να ξεφύγει από τον εφιάλτη η κοπέλα, άρχισε να βγαίνει με τη μεγαλύτερη αδερφή της και τις φίλες της, χωρίς καμία από τα μεγαλύτερα κορίτσια να γνωρίζει το παραμικρό. Μάλιστα, μία κολλητή της αδερφής της 15χρονης επιχειρούσε να της γνωρίσει έναν 17χρονο, προκειμένου να συνάψει μία φυσιολογική σχέση μαζί του.

 «Το Νοέμβριο του 2020 η κοπέλα, η οποία τότε δεν είχε κλείσει ακόμα τα 15 της χρόνια, γνώρισε τον 17χρονο, τον οποία έβλεπε, ωστόσο, μόνο φιλικά. Άρχισαν να βγαίνουν και σε κάποια στιγμή εκείνος, με το πρόσχημα ότι έκανε κρύο, της είπε να πάνε στο σπίτι του θείου του όπου τη βίασε και τη χτύπησε.

Απόπειρα αυτοκτονίας

Τα Χριστούγεννα η μάνα έφυγε για δύο μέρες από το σπίτι και όταν γύρισε, είδε την κοπέλα να βρίσκεται σε αυτό με μία φίλη της κι έναν φίλο τους. «Μόλις έφυγαν τα άλλα δύο παιδιά, η μητέρα άρπαξε την κοπέλα και άρχισε να τη βρίζει με ακατανόμαστες εκφράσεις, κατηγορώντας την ότι έκανε σεξ μέσα στο σπίτι. Το παιδί δεν άντεξε και έκανε απόπειρα αυτοκτονίας, παίρνοντας έντεκα χάπια. Η αδερφή της κάλεσε ασθενοφόρο και η κοπέλα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ''Ιπποκράτειο''.

 Εξετάστηκε από παιδοψυχολόγο, αλλά η μικρή δεν είπε τίποτα για τον εφιάλτη που περνούσε, διότι ήταν μπροστά και η μητέρα της. Στο νοσοκομείο έμεινε για 3-4 μέρες και η μάνα της έκανε τη ζωή δύσκολη και εκεί. Της έλεγε, "σήκω να φύγουμε, είσαι μια χαρά" και μέσα στο δωμάτιο του νοσοκομείου, μπροστά στη μικρή, έκανε σεξουαλικές συζητήσεις με άντρες στο τηλέφωνο», λέει ο δικηγόρος της πλευράς της 15χρονης.

Σεξουαλική κακοποίηση από τον εραστή της μητέρας

Όταν η κοπέλα βγήκε από το νοσοκομείο, κατά τον κ. Θανασάρα, η μητέρα την πίεσε να της κάνει μασάζ ο εραστής της, ο οποίος είναι ηλικίας περίπου 50 ετών, φυσιοθεραπευτής και μέλος προπονητικού τιμ παιδικής ομάδας μπάσκετ.

«Η κοπέλα αρχικά αρνήθηκε, αλλά τελικά πείστηκε. Την ημέρα που ήρθε ο φυσιοθεραπευτής, στο σπίτι βρισκόταν και η κολλητή της 15χρονης. Μάλιστα, η μητέρα πρότεινε και στη φίλη να κάνει μασάζ. Ο φυσιοθεραπευτής ξεκίνησε να κάνει μασάζ στην κοπέλα στο δωμάτιο, αλλά η πόρτα ήταν μισάνοιχτη, με αποτέλεσμα να βλέπουν και η μάνα και η φίλη της. 

Τότε άρχισε να την κακοποιεί σεξουαλικά. Η κοπέλα δεν ήξερε πώς να αντιδράσει και η φίλη της φοβήθηκε και έφυγε. Αργότερα είπε στη μητέρα της ότι δε θέλει να έρθει ξανά στο σπίτι ο φυσιοθεραπευτής, αλλά η μητέρα της απάντησε ότι είναι υπερβολική. Άρχισαν να μπαίνουν ψύλλοι στ' αυτιά της μεγάλης αδερφής, η οποία βρήκε τα όσα έγραψε η μικρή και επικοινώνησε με τον πατέρα τους. 

Έτσι, η υπόθεση πήρε τη νομική οδό. Μέχρι τότε δεν μπορούσε να γίνει κάτι, διότι, εφόσον η μικρή είναι ανήλικη, μήνυση μπορούσε να καταθέσει μόνο ο έχων την επιμέλειά της. Αυτή ήταν η μητέρα της, αλλά εκείνη ήταν ταυτόχρονα και ο θύτης», λέει ο κ. Θανασάρας.

Της αφαιρέθηκε προσωρινά η επιμέλεια

Τελικά, πάντα σύμφωνα με τα όσα λέει ο δικηγόρος της ανήλικης, κατατέθηκε μήνυση από τη μεγάλη αδερφή και ο εισαγγελέας ανηλίκων αποφάσισε να μείνει η κοπέλα με τη γιαγιά της από την πλευρά του πατέρα της.

«Ο εισαγγελέας ανηλίκων είπε ότι δεν μπορεί να πάρει ο πατέρας την επιμέλεια σε αυτήν τη φάση και ζήτησε να τη διεκδικήσουμε εμείς. Απορώ πώς είναι δυνατό να μας πει κάτι τέτοιο. Έκανα τις νομικές ενέργειες, τη στιγμή που δεν είχα πρόσβαση ούτε καν στα έγγραφα της δικογραφίας. 

Ζήτησα να πάει η επιμέλεια στον 44χρονο πατέρα. Τελικά με προσωρινή διαταγή αφαιρέθηκε η επιμέλεια από τη μητέρα, η οποία αναγκάστηκε να φύγει και από το σπίτι. Σε αυτό έγινε ανακαίνιση και σήμερα ζουν τα δύο κορίτσια με τον πατέρα».

Ο εισαγγελέας απηύθυνε σειρά κατηγοριών, μεταξύ των οποίων για βιασμό και για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ανήλικης και η υπόθεση βρίσκεται πλέον στον ανακριτή. «Υπάρχει τεράστια καθυστέρηση στην υπόθεση, αφού ξεκινήσαμε τον περασμένο Ιανουάριο και φτάσαμε στο καλοκαίρι. Μάλιστα, έχουν ξεκινήσει τα καλοκαιρινά τμήματα στη Δικαιοσύνη και μπορεί να καθυστερήσουμε κι άλλο. 

Όμως, όλο αυτό το διάστημα όλοι τους είναι ελεύθεροι και μπορεί να κάνουν τα ίδια και σε άλλα παιδιά. Η μητέρα αρνείται τα πάντα. Λειτουργεί πολύ πονηρά και λέει στα κορίτσια να αποσύρουν όλες τις κατηγορίες. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι είπε στα κορίτσια ότι ''θα το βρουν από το βιαστή της 15χρονης''. Ίσως να υπάρχει και κάποιο συγκοινωνούν δοχείο στην υπόθεση», υπογραμμίζει ο κ. Θανασάρας.

Ο ίδιος σημειώνει ακόμα ότι οι θύτες ασκούν και σήμερα ψυχολογικό πόλεμο στην 15χρονη, αφού περνούν κάτω από το σπίτι της και την κοιτάζουν. Μάλιστα, κάποια στιγμή ο πατέρας κατέβηκε οργισμένος για να τους διώξει.

Πηγή: ethnos.gr

20-7-2-21/16:45