ΥΠΕΓΡΑΦΗ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΗΣ ΟΔΙΚΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΜΕ ΤΟ Χ/Κ ‘’ΒΟΡΑΣ’’

2022-01-18

Οδική Σύνδεση Δήμου Αλμωπίας με Χιονοδρομικό Κέντρο «Βόρας»

Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Δάνης Τζαμτζής: «Έργο πνοής που θα επιταχύνει την Ανάπτυξη σε όλη την Πέλλα»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής με τον Δήμαρχο Αλμωπίας κ. Χρήστο Μπάτση, υπέγραψαν την Προγραμματική Σύμβαση για την εκπόνηση της μελέτης που αφορά την οδική σύνδεση του Δήμου Αλμωπίας με το Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας.

Με την μελέτη αυτή, ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή του δρόμου που θα συνδέσει το Δήμο Αλμωπίας με το Χιονοδρομικό Κέντρο και, κυρίως, θα συνδέσει δύο σημαντικούς τουριστικούς πόλους της Πέλλας, το Χιονοδρομικό και τα Λουτρά Πόζαρ. Ο προϋπολογισμός για την εκπόνηση της μελέτης ανέρχεται σε 501.507,84 ευρώ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής δήλωσε σχετικά: «Νιώθω πραγματικά μεγάλη ικανοποίηση που, μέσω της Προγραμματικής Σύμβασης που υπογράψαμε με τον Δήμαρχο Αλμωπίας κ. Χρήστο Μπάτση, συμβάλλουμε στη δημιουργία μίας νέας προοπτικής Ανάπτυξης για όλη την Πέλλα. Η βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη βασίζεται σε υψηλών προδιαγραφών αστικές και τουριστικές υποδομές που παρέχουν ασφάλεια και άνεση στους επισκέπτες μίας περιοχής.

 Ο συγκεκριμένος δρόμος θα επιτρέψει τη γρήγορη και ασφαλή μετακίνηση των επισκεπτών του Αγίου Αθανασίου και του Χιονοδρομικού Κέντρου προς τα Λουτρά Πόζαρ και την ευρύτερη περιοχή της Αλμωπίας και το αντίθετο, παρέχοντας μία πολύ ξεχωριστή τουριστική εμπειρία (συνδυασμός Χιονοδρομίας με ιαματικά μπάνια). Επισπεύδουμε τις διαδικασίες δημοπράτησης και εκπόνησης της μελέτης ώστε, σχετικά σύντομα, να φτάσουμε να δημοπρατήσουμε και την κατασκευή του δρόμου».  

18-01-2022/17:22