ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΔΗΜΩΝ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΣΚΥΔΡΑΣ-ΔΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ…

2022-02-25

Βράβευση του Δήμου Αλμωπίας για την υποστήριξη της διοργάνωσης OLYMPIC DAY RUN GREECE.

Ο Δήμος Αλμωπίας συμμετείχε στη βράβευση των επίσημων υποστηρικτών του μοναδικού Ολυμπιακού δρόμου της χώρας OLYMPIC DAY RUN GREECE.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό μουσείο Θεσ/νίκης, όπου ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Χρήστος Χατζηγιαννίδης, εκπροσώπησε το Δήμο, παραλαμβάνοντας το βραβείο συμμετοχής.

Το OLYMPIC DAY RUN GREECE διοργανώνεται από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, την Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, την Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς αγώνες, το Ολυμπιακό Μουσείο, τον Δήμο Θεσσαλονίκης, τον ΣΕΓΑΣ Θες/νίκης και το ΔΚΟ OLYMPIΑ στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής ώστε να τιμήσει την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων και την επιστροφή τους στη γενέτειρά τους. Κάθε χρόνο χιλιάδες πολίτες συμμετέχουν από το 2018 σε διαδρομές των 10.000m - 5.000m και 2.000m οι οποίες διεξάγονται σε δρόμους την Θεσ/νίκης με στόχο την ανάδειξη του Ολυμπισμού ως ιδανικού τρόπου ζωής και μια ανεκτίμητη πράξη σεβασμού και συμπόρευσης στο όραμα μεταλαμπάδευσης των Ολυμπιακών αξιών.

Το βραβείο αυτό ανήκει σε όλους τους δημότες και συλλόγους της Αλμωπίας, οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά σε αυτόν τον σημαντικό θεσμό.

Ο Εθελοντισμός αποτελεί δείκτη Πολιτισμού μιας κοινωνίας. Η Δημοτική αρχή, θα συνεχίσει να στηρίζει αυτή την προσπάθεια, καθώς και όλους όσοι συμμετέχουν σε αυτή και σε αντίστοιχες διοργανώσεις.

Βράβευση Δήμου Σκύδρας στο πλαίσιο εκδήλωσης για την 4η Ολυμπιακή Ημέρα Δρόμου

Στην τιμητική εκδήλωση των φορέων υποστήριξης της «4ηςΟλυμπιακής Ημέρας Δρόμου Ελλάδας - Olympic Day Run Greece» προσκλήθηκε και συμμετείχε η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, στο αμφιθέατρο του Ολυμπιακού Μουσείου, την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022.

Ο Δήμος Σκύδρας, λοιπόν, βραβεύθηκε μεταξύ των φορέων υπό την αιγίδα των οποίων πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021, η «4η Ολυμπιακή Ημέρα Δρόμου - Αγώνα». Πρόκειται για το μοναδικό Ολυμπιακό Αγώνα Δρόμου της χώρας που μάλιστα υλοποιήθηκε για 4η συνεχόμενη χρονιά στη Θεσσαλονίκη, με Οργανωτική Επιτροπή τους: Ολυμπιακό Μουσείο, Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, Δήμο Θεσσαλονίκης, Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, ΣΕΓΑΣ, ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ, Διεθνές Κέντρο Ολυμπισμού OLYMPIA.

Η Ολυμπιακή Ημέρα Δρόμου - Αγώνα καθιερώθηκε και σχετίζεται με τον παγκόσμιο εορτασμό για την ίδρυση της Παγκόσμιας Ολυμπιακής Επιτροπής και την απόφασή της για τη διοργάνωση των πρώτων Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα το 1896.

Ας σημειωθεί ότι η «4η Ολυμπιακή Ημέρα Δρόμου - 4th Olympic Day Run» του 2021 ήταν αφιερωμένη στον οργανισμό «Το χαμόγελο του παιδιού».

Η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου ευχαρίστησε θερμά την Οργανωτική Επιτροπή, τους υποστηρικτές, τους χορηγούς, όλους τους συντελεστές και συμμετέχοντες στον Ολυμπιακό Αγώνα και στην εκδήλωση βράβευσης και κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας και υπογράμμισε, με αφορμή τη συγκεκριμένη εκδήλωση, ότι ο Δήμος Σκύδρας θα συνεχίζει να υποστηρίζει και να προάγει το ολυμπιακό ιδεώδες, την άμιλλα και το ευ αγωνίζεσθαι καταδικάζοντας κάθε μορφής βία, κάθε αθλητική - αντικοινωνική συμπεριφορά, κι ενδυναμώνοντας τη διάδοση του μηνύματος και του αγώνα, μέσω του αθλητισμού, για παγκόσμια αλληλεγγύη, ειρήνη και πρόοδο. 

25-02-2022/11:45