ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΡΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Ν.Δ : ''ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ'' !! (ΒΙΝΤΕΟ)

2021-12-16

Οργισμένος ο Αλέξης Τσίπρας με Παναγιώτη Κουρουμπλή - Τον διέγραψε αφού δεν ανακάλεσε το «δολοφόνοι»

Στο "κόκκινο" ανέβηκε το πολιτικό θερμόμετρο στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νέου κρατικού προϋπολογισμού. Άγρια κόντρα ξέσπασε για την ομιλία του Παναγιώτη Κουρουμπλή που κατηγόρησε την κυβέρνηση, με αφορμή την έκθεση Τσιόδρα-Λύτρα, ότι δολοφονήθηκαν άνθρωποι, με τους βουλευτές της ΝΔ να αντιδρούν έντονα στις σκληρές εκφράσεις του.

Ανεβαίνοντας στο βήμα της Βουλής ο κ. Κουρουμπλής τόνισε: "Ο Δημόκριτος έλεγε ότι η λήθη των ιδίων κακών, θράσος γεννά. Και παρακολουθώ τους αξιότιμους ρήτορες της Νέας Δημοκρατίας να έρχονται στο βήμα και να προσπαθούν να αντιπαρέλθουν μία σκληρή και οδυνηρή πραγματικότητα, που ήρθε ξαφνικά στη δημόσια ζωή, επισημοποιώντας αυτό που έλεγε η αντιπολίτευση, δηλαδή την ανησυχία που εκφράζαμε για το τι γίνεται για τους διασωληνωμένους ανθρώπους εκτός ΜΕΘ. Και αν αυτή η έκθεση δεν είχε το όνομα "Σωτήρης" ο φίλος του πρωθυπουργού, τότε με πολύ εύκολο τρόπο θα προσπαθούσατε να την αποδομήσετε.

Αλλά η έκθεση φέρει το όνομα Τσιόδρας μαζί με το όνομα του κ. Λύτρα. Και πραγματικά με εκπλήσσει το γεγονός με πόση θρασύτητα εκφράζετε δημόσιο λόγο ξεπερνώντας ότι χιλιάδες άνθρωποι ουσιαστικά δολοφονήθηκαν εκτός ΜΕΘ. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Και διερωτώμαι, το βράδυ που ξαπλώνετε, γιατί σας θεωρώ ευσυνείδητους ανθρώπους, και ο άνθρωπος όταν ξαπλώνει στο κρεβάτι του το βράδυ, έρχονται στο νου του αυτά που έγιναν τη μέρα.

Δεν σας πίπτουν οι Ερινύες ότι από αυτά τα λάθη που σας επισημαίναμε και μας κουνούσατε το βήμα... Από αυτό το βήμα ο Πρωθυπουργός της χώρας απευθυνόμενος στο ελληνικό Κοινοβούλιο και δι' αυτού στο ελληνικό λαό μας έλεγε και μας κουνούσε το δάχτυλο "έχετε εσείς πληροφορίες, εγώ δεν έχω πληροφορίες αν πραγματικά εκτός ΜΕΘ οι διασωληνωμένοι υφίστανται κάτι διαφορετικό από αυτούς εκτός ΜΕΘ. Τι μας έλεγε ο Πρωθυπουργός; Ότι δεν υπάρχει καμία μελέτη,. 

Και ω του θαύματος, δημοσιεύεται ξαφνικά ότι η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός από τον Μάιο είχαν επίσημα πληροφορηθεί, γιατί δηλώθηκε από έναν και δεν διεψεύσθη ούτε από τον κ. Τσιόδρα, από τον κ. Λύτρα ότι η ενημέρωση έγινε σε ανώτατο επίπεδο.

Εκτός κι αν μας πείτε ότι ενημερώθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και όχι ο Πρωθυπουργός. Και σήμερα επιλέξατε το λιγότερο κακό. Να αναγνωρίσει ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης ότι δεν είχε ενημέρωση ο Πρωθυπουργός, είναι ντροπή, είναι αίσχος, είναι αθλιότητα, είναι πρόκληση, είναι θράσος να απευθύνεστε στον ελληνικό λαό και να λέτε ότι δεν ήξερε ο πρωθυπουργός για το έγκλημα που κατ' εξακολούθηση και διαρκώς συντελείτο στους ανθρώπους που δεν είχαν την τύχη να είναι μέσα στις ΜΕΘ. Και σας ερωτώ, τον φίλο μου που χάθηκε ποιος θα τον φέρει πίσω; Ποιος θα απολογηθεί για τον φίλο μου, τη μητέρα του συμπατριώτη μας, τον αδελφό, ποιος θα απολογηθεί;" είπε ο κ. Κουρουμπλής.

Ενώ ανέβασε κι άλλο τους τόνους λέγοντας: "Θα απολογηθείτε, δεν θα το περάσετε έτσι. Μέσα σ' αυτό το περιβάλλον δολοφονήθηκαν άνθρωποι, το καταλαβαίνετε, το συνειδητοποιείτε τι έχει συμβεί στη χώρα; Είναι ντροπή σας! Έχετε θράσος! 

Είναι ντροπή σας να μιλάτε, τουλάχιστον σιωπάτε, ντροπή, αίσχος, Δολοφονήσατε τους ανθρώπους, αυτό κάνετε κι επιμένετε, επιμένετε, ντροπή σας! Δολοφονήθηκαν χιλιάδες άνθρωποι! Αυτή είναι η πραγματικότητα" ανέφερε και ενώ από τα έδρανα της Νέας Δημοκρατίας υπήρξε έντονη αντίδραση με τους βουλευτές να προκάλεσε την αντίδραση από τους βουλευτές της ΝΔ που φώναζαν "ντροπή".

Ο εκτελών χρέη προέδρου, Απόστολος Αβδελάς, ζήτησε από τον κ. Κουρουμπλή να ανακαλέσει, αλλά εκείνος είπε "δεν ανακαλώ τίποτα, δεν ανακαλώ τίποτα. Δολοφονήθηκαν άνθρωποι. Θα απολογηθείτε για τον φίλο μου" επέμενε με τον βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Μαρκόπουλο να αντιδρά έντονα. 

Συνέχισε την ομιλία του ανεβάζοντας και στη συνέχεια τους τόνους ενώ ο προεδρεύων της διαδικασίας ζήτησε από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να ανακαλέσει το "δολοφόνοι". "Αλλιώς θα το σβήσω εγώ", τον προειδοποίησε. "Οι βουλευτές δεν είναι δολοφόνοι" επέμεινε αλλά εκείνος απάντησε "εντάξει".

"Θέλω να ανακαλέσετε στο μικρόφωνο να το ακούσω. Σας παρακαλώ πολύ" είπε ο Απόστολος Αβδελάς με τον κ. Κουρουμπλή να εμφανίζεται ανένδοτος: "Ξέρω τι λέω και ξέρω καλά ελληνικά!". Τη στιγμή που ανέβαινε στο βήμα ο κ. Κουμουτσάκος ο κ. Αβδελάς έκανε άλλη μια προσπάθεια με τον κ. Κουρουμπλή να διερωτάται για άλλη μια φορά "τον φίλο μου ποιος θα τον φέρει πίσω που ήταν εκτός ΜΕΘ".

Ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος που ακολούθησε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στο βήμα, κάλεσε τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Πάνο Σκουρλέτη να διαχωρίσει τη θέση του κόμματός του, ενώ απάντησε και ο ίδιος με σκληρότητα στους χαρακτηρισμούς του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

"Γίναμε μάρτυρες μιας αθλιότητας ενός ακραίου λαϊκισμού και ενός εφιαλτικού λαϊκιστή, που προσποιείται ότι δεν κατάλαβε τι είπε. Ενός βουλευτή που τόλμησε, που είχε το θράσος να κατηγορήσει έναν πρωθυπουργό και μία ολόκληρη παράταξη ως "δολοφόνους" μέσα στην ελληνική Βουλή και του ζητάει σύσσωμη η Βουλή να ανακαλέσει και προσποιείται ότι δεν κατάλαβε το ατόπημα, το θράσος, την πρόκληση, την ντροπή που προκάλεσε στο ελληνικό Κοινοβούλιο... Δύο αιτήματα, το ένα προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τώρα, και είμαι διατεθειμένος να αναστείλω την ομιλία μου, να διαχωρίσει τη θέση του επίσημα από τις αθλιότητες, τις ύβρεις ενός απαράδεκτου βουλευτή του. Τώρα, επίσημα να το κάνει η αξιωματική αντιπολίτευση, αν τολμάει. Κύριε Σκουρλέτη σ' εσάς στρέφεται αυτό το αίτημα. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό, αν αυτός ο εφιαλτικός λαϊκιστής που ήταν στο βήμα δεν ανακαλέσει, προτίθεμαι να κατέβω από το βήμα σε ένδειξη διαμαρτυρίας, που δεν μπορεί να ακούγονται αυτά μέσα στη Βουλή των Ελλήνων. Δεν το ανέχομαι ούτε η προσωπική μου δημόσια πορεία ούτε της παράταξής μου ούτε κανενός άλλου, Μια ολόκληρη παράταξη "δολοφόνοι" ακούστηκε, κύριοι συνάδελφοι το ανέχεστε οι υπόλοιποι; Θα έρθει η σειρά σας σε λίγο, και περιμένω να τοποθετηθούν τα κόμματα γι' αυτήν την αθλιότητα, την πρωτοφανή αθλιότητα που την ώρα του πολέμου, γιατί πόλεμο δίνουμε, μάχες δίνουμε με εξωτερικούς εισβολείς στην καθημερινότητα της ζωή μας την πανδημία και την ακρίβεια να δηλητηριάζεται σε βαθμό διαχαστικό τέτοιου βαθμού η κοινή προσπάθεια", είπε ο κ. Κουμουτσάκος. Τόνισε μάλιστα ότι θα παραμείνει σιωπηλός στο βήμα όσο δεν υπάρχει τοποθέτηση καταδίκης.

Λαμβάνοντας τον λόγο, ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι όσο δεν δίνονται απαντήσεις, γύρω από πολιτικές ευθύνες, τόσο ανοίγουμε τον δρόμο για φράσεις άστοχες και παρεξηγήσιμες. Ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη ήταν που είχε πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκαψε 100 ανθρώπους στο Μάτι. Εμείς τέτοια τυμβωρυχία ούτε κάναμε, ούτε θα κάνουμε.

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής Νάντια Γιαννακοπούλου είπε ότι δεν μπορεί να μας πνίξει ο λαϊκισμός και η παραφροσύνη. Δεν θα κάνουμε αντιπολίτευση με νεκρούς, δεν θα γίνουμε τυμβωρύχοι πάνω από ΜΕΘ και νεκρούς είπε η κυρία Γιαννακοπούλου.

Οι χαρακτηρισμοί του, χαρακτηρίζουν τον ίδιο είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Χρ. Μπουκώρος.

Επίσης, η βουλευτής του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σημείωσε ότι εμείς του ΚΚΕ, δεν νιώθουμε καθόλου την ανάγκη να χρησιμοποιήσουμε στην πολιτική μας αντιπαράθεση βρισιές, προσβολές και χαρακτηρισμούς, ακόμα και όταν κάποια στιγμή οργιζόμαστε με κάτι που αναφέρεται σε εμάς.

16-12-2021/19:31