ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΟΤΑΝ ΡΟΜΑ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ''ΓΥΑΛΙΑ ΚΑΡΦΙΑ''!!-ΔΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ…

2023-05-10

Τρόμος στο Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας στην Ημαθία. Όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος Ρομά τα έκαναν «γυαλιά καρφιά» ενώ τραυμάτισαν και έναν τραυματιοφορέα.

Όπως αναφέρει ο κ. Γιαννάκος, το βράδυ της Τρίτης δύο άνδρες Ρομά υπό την επήρεια ουσιών συνόδευσαν μια γυναίκα για να υποβληθεί σε εξετάσεις. Αρνούνταν να περιμένουν τη σειρά τους και παρά το ότι εξυπηρετήθηκαν, χτύπησαν τον τραυματιοφορέα και έσπαγαν ό, τι έβρισκαν μπροστά τους.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, έσπασαν τη τζαμαρία της κεντρικής εισόδου, ενώ αυτόπτες μάρτυρες τόνισαν ότι αποχώρησαν βρίζοντας και απειλώντας ότι θα επιστρέψουν για να κάνουν κακό.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, πριν από μία εβδομάδα είχαν προπηλακίσει τον παιδίατρο επειδή δεν δέχθηκε να προηγηθούν παιδιά των Ρομά για εμβόλια ενώ είχαν άλλα περιστατικά κατά προτεραιότητα για να εξετασθούν.

«Οι τραυματισμοί συναδέλφων, οι προπηλακισμοί, οι καταστροφές από Ρομά είναι συχνότατο φαινόμενο στο Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας. Φοβούνται οι εργαζόμενοι μην συμβούν χειρότερα. Για σκεφτείτε να ήταν ασθενείς πίσω από τη πόρτα της οποίας έσπασαν τη τζαμαρία. Μόνο μία φύλακας υπηρετεί στο Κέντρο Υγείας η οποία καλύπτει μια βάρδια πέντε ημέρες. Το Κέντρο Υγείας έχει συνεχή 24ωρη λειτουργία. Χρειάζονται προσλήψεις συμβασιούχων φυλάκων και συνεχείς περιπολίες της Αστυνομίας στους δρόμους έξω από το Κέντρο Υγείας» τονίζει ο κ. Γιαννάκος.

10/5/2023