ΤΡΙΤΗ ΔΟΣΗ ΕΜΒΟΛΙΟΥ: ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ- ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ (ΕΙΚΟΝΕΣ)

2021-11-23

Απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα για την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού έδωσε η Επιτροπή Εμβολιασμών. Μαζί με τις οδηγίες, μάλιστα, δόθηκαν και παραδείγματα για να ξέρουν οι πολίτες με ποιο σκεύασμα μπορούν να κλείσουν ραντεβού για τον εμβολιασμό τους.

Ο εμβολιασμός με την τρίτη δόση έχει αρχίσει να γίνεται τόσο σημαντικός όσο κι ο εμβολιασμός με την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού. Άλλωστε, με βάση τα νέα μέτρα που ισχύουν από χθες (22.11.2021), οι άνω των 60 ετών δεν θα μπορούν να μπαίνουν στους κλειστούς χώρους (εστίαση, σινεμά, θέατρα) από τις 13 Δεκεμβρίου αν δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου.

 Γι' αυτό και σήμερα, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εξέδωσε οδηγίες με παραδείγματα, σχετικά με την αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά της Covid. Δείτε ποιο εμβόλιο να επιλέξετε για την τρίτη δόση.

Δικαιούχοι της αναμνηστικής δόσης του εμβολίου, είναι:

Όλοι οι πολίτες άνω των 18 ετών έχουν το δικαίωμα στην αναμνηστική δόση.

Πιο συγκεκριμένα:

Για τα άτομα που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους με εμβόλια Pfizer, Moderna ή AstraZeneca, η
αναμνηστική δόση θα είναι με εμβόλιο Pfizer ή μισή δόση Moderna, μετά από 6 μήνες.

Για τα άτομα που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους με εμβόλιο Johnson & Johnson, η αναμνηστική δόση θα πραγματοποιείται με το εμβόλιο της Johnson & Johnson, Pfizer ή μισή δόση Moderna, μετά από 2 μήνες.

Για τα άτομα που έκαναν πρώτη δόση με εμβόλιο Pfizer ή Moderna και δεύτερη δόση με Johnson & Johnson, δε συστήνεται να πραγματοποιήσουν αναμνηστική δόση.

Για τον προγραμματισμό του ραντεβού σας για την αναμνηστική δόση, ακολουθείστε την ίδια διαδικασία που ακολουθήσατε για την πρώτη και την δεύτερη δόση.

Δείτε τις σχετικά παραστατικές εικόνες   Ε  Δ  Ω

23-11-2021/17:03