ΤΡΕΙΣ ΑΔΕΛΦΕΣ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΤΟΝ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΗ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΒΙΑΖΕ!!

2021-08-13

Απίθανο χαρακτηρίζουν ΜΜΕ στη Ρωσία να μπουν στη φυλακή τρεις αδελφές , που σκότωσαν τον πατέρα τους επειδή τις κακοποιούσε σεξουαλικά επί χρόνια.

Μια νέα ψυχιατρική αξιολόγησή τους αποκάλυψε τα ψυχικά τραύματα που υπέστησαν από την κακοποίησή τους κι έρχεται να ενισχύσει τις πιθανότητες καμία από τις αδελφές να μην οδηγηθεί στη φυλακή για τον φόνο του 57χρονου Μιχαήλ Χατσατουριάν με το κυνηγετικό του μαχαίρι, ενώ κοιμόταν στο διαμέρισμά του στη Μόσχα τον Ιούλιο του 2018. 

Η Κρεστίνα, Ανγκελίνα και Μαρία Χατσατουριάν, που ήταν τότε ηλικίας 19, 18 και 17 αντίστοιχα, ομολόγησαν ότι σκότωσαν «τον τύρρανο μετά από χρόνια κακοποίησης».

Είπαν ότι πατέρας τους τις βίαζε, αλλά μέχρι στιγμής παραμένουν σε ισχύ οι κατηγορίες περί φόνου κατά των δύο μεγαλύτερων αδελφών, ενώ δεν αποκλείεται να τιμωρηθεί και η μικρότερη. 

Ωστόσο, η νέα ψυχιατρική αξιολόγηση που ζήτησε το δικαστήριο θα αποτελέσει βασικό στοιχείο στην επικείμενη δίκη, αποκαλύπτοντας ότι ο πατέρας τους είχε «ειδικές σεξουαλικές προτιμήσεις» και τις κακοποιούσε ως «παιδεραστής».

Το θύμα βασάνιζε τις τρεις αδελφές και τις κρατούσε υπό την εξουσία του, ανέφεραν οι ψυχίατροι του Serbsky Centre της Ρωσίας. Όπως δήλωσε η δικηγόρος των κατηγορουμένων, «οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι από το 2014 καθένα από τα κορίτσια υπέφερε από σύνδρομο κακοποίησης και μετατραυματικό στρες. Όλες αυτές οι καταστάσεις στις κόρες του έχουν άμεση αιτιακή σχέση με τις πράξεις του Χατσατουριάν.

 Όταν τον σκότωσαν στον ύπνο, ήταν σε «ασταθή» ψυχολογική κατάσταση κι ένιωθαν «απόγνωση» φοβούμενες για τις ζωές τους. Οι αδελφές ήταν όλες τα πραγματικά θύματα, είπε. Άλλα μέλη της οικογένειας κατηγόρησαν τις αδελφές ότι είπαν ψέματα για τη σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα τους και ότι τον σκότωσαν για τα λεφτά του. 

«Συγγενείς του Χατσατουριάν υποστηρίζουν ότι αδελφές επινόησαν την ιστορία επειδή πάσχουν από σεξουαλική διαταραχή. Αλλά σύμφωνα με τους ειδικούς δεν διαπιστώθηκε κάτι τέτοιο», είπε άλλος συνήγορος των κοριτσιών.

Η υπόθεση συγκλόνισε τη Ρωσία: Στη φωτογραφία μια γυναίκα κρατώντας πλακάτ με τις φωτογραφίες των τριών αδελφών Χατσατουριάν, διαδηλώνει σε γέφυρα της Μόσχας κατά της οικογενειακής βίας τον Δεκέμβριο του 2018 / Φωτογραφία: AP Photo/Pavel Golovkin

Η υπόθεση των τριών αδελφών συγκλόνισε τη Ρωσία, μια χώρα στην οποία η ενδοοικογενειακή βία αποτελεί μια μάστιγα που αποσιωπάται σε μεγάλο βαθμό και δεν καταστέλλεται από τις αρχές. Μάλιστα το 2017 αποποινικοποιήθηκαν σε μεγάλο βαθμό οι πράξεις ενδοοικογενειακής βίας, με εξαίρεση τις περιπτώσεις που σημειώνονται κατ' εξακολούθηση και έχουν ως αποτέλεσμα την πρόκληση σοβαρού τραυματισμού. 

Η περίπτωση των αδελφών αυτών είναι επίσης ενδεικτική της αδιαφορίας των Αρχών απέναντι σε τέτοιες υποθέσεις: γείτονες και συγγενείς είχαν επανειλημμένως ενημερώσει την αστυνομία, χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα, για την κακοποίηση των τριών κοριτσιών από τον πατέρα τους.

13-8-2021/14:22