ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ: ΝΕΚΡΟΣ 36ΧΡΟΝΟΣ ΛΟΧΑΓΟΣ!! (ΦΩΤΟ)

2021-04-03

Θρήνος για τον άτυχο Βασίλη Τζόκα - Αφήνει πίσω του ένα αγοράκι 7 ετών

Είναι από τις στιγμές που τα λόγια δεν φτάνουν για να περιγράψεις μια είδηση. Είναι από τις φορές που δεν μπορείς να αποτυπώσεις τον πόνο, τη θλίψη και τα αμέτρητα γιατί για το «φευγιό» ενός νέου ανθρώπου, ενός άξιου παλικαριού, ενός οικογενειάρχη με ήθος, αξίες και αρχές.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις πενθούν. Ο Λοχαγός Βασίλης Τζόκας, με καταγωγή από τα Τρίκαλα, άφησε ξαφνικά την τελευταία του πνοή στα 36 του χρόνια, προδομένος από την καρδιά του. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο χαμογελαστός Βασίλης, ένας άριστος αξιωματικός, ένα εξαιρετικό παιδί όπως τονίζουν όλοι όσοι τον γνώριζαν, έφυγε για το μεγάλο ταξίδι.

Δυστυχώς, ο Βασίλης Τζόκας αφήνει πίσω τη σύζυγό του και το μόλις 7 ετών κοριτσάκι του, που δεν πρόλαβε να χαρεί τον μπαμπά του, ενώ η σύντροφος της ζωής του, Κατερίνα, μένει μόνη σε τόσο νεαρή ηλικία.

Ο αιφνίδιος θάνατός του βύθισε στο πένθος φίλους και γνωστούς, και αφήνει απαρηγόρητους τους γονείς του Ηλία (Λεωνίδα) και Ευαγγελία.

Ζούσε στην Αθήνα, όπου και υπηρετούσε. Ωστόσο η σορός του μεταφέρεται στα Τρίκαλα για την Εξόδιο Ακολουθία, στη 1 μ.μ. του Σαββάτου εκ του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Αγίας Μονής Τρικάλων, όπου είναι και το πατρικό του.

Συντετριμμένοι και οι συμμαθητές του, από την Σχολή Ευελπίδων, που αδυνατούν να πιστέψουν πως ο πάντα αισιόδοξος Βασίλης δεν είναι πια μαζί τους.

Όπως αναφέρουν συμμαθητές τους: «Είχε αποφοιτήσει το 2007 από τη Σχολή Ευελπίδων, με τον βαθμό του Ανθυπολοχαγού Ιππικού - Τεθωρακισμένων. Εκεί έμελλε να αφήσει και την τελευταία του πνοή, υπηρετώντας ως εκπαιδευτής.
Άριστος Αξιωματικός και υποδειγματικός χαρακτήρας. Όλα τα αντιμετώπιζε με χαμόγελο, αισιοδοξία και πάθος.

Με λεβεντιά και περηφάνεια έφερνε εις πέρας κάθε δύσκολη αποστολή.
Ο Θεός τον πήρε νωρίς κοντά Του, αφήνοντας πίσω ένα αγγελούδι 7 ετών και τη σύζυγό του.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα γίνει το Σάββατο 3 Απριλίου στον Ιερό Ναό Αγία Μόνη στην ιδιαίτερη πατρίδα του τον Άγιο Αθανάσιο Τρικάλων.

Μια φορά Ευελπις για πάντα Ευελπις!

Καλό Παράδεισο συμμαθητή μας!

Τάξη ΣΣΕ 2007.»

03-4-2021/11:02