ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟ…

2021-04-20

Στην ηλικία των 33, ο Ιησούς καταδικάστηκε σε θάνατο. Εκείνους τους καιρούς η Σταύρωση ήταν ο "χειρότερος" θάνατος. Μόνο οι χειρότεροι εγκληματίες καταδικάζονταν να σταυρωθούν. Ωστόσο, ήταν ακόμα πιο τρομερός για τον Ιησού, ο Οποίος σε αντίθεση με τους άλλους εγκληματίες που καταδικάστηκαν εις θάνατο δια Σταυρώσεως, καρφώθηκε στον Σταυρό στα χέρια και τα πόδια Του.

Κάθε καρφί ήταν γύρω στις 6 με 8 ίντσες μακρύ.

Τα καρφιά τρύπησαν τον καρπό του. Όχι τις παλάμες, όπως συχνά απεικονίζεται. Υπάρχει ένας τένοντα στον καρπό που εκτείνεται μέχρι τον ώμο. Οι Ρωμαίοι φύλακες γνώριζαν πως όταν τα καρφιά τοποθετούνταν με σφυρί μέσα στον καρπό, εκείνος ο τένοντας θα σχιζόταν και θα ερριγνύοταν, υποχρεώνοντας τον Ιησού να χρησιμοποιήσει τους μύες της πλάτης Του για να στηρίξει το σώμα Του ώστε να αναπνέει.

Και τα 2 πόδια του ήταν καρφωμένα μαζί. Επομένως, ήταν υποχρεωμένος να στηρίξει το σώμα Του πάνω στο μοναδικό καρφί που διατρυπούσε και κρατούσε σφιχτά τα πόδια Του στον σταυρό. Ο Ιησούς δεν μπορούσε να στηριχθεί με τα πόδια Του εξαιτίας του πόνου. Έτσι, ήταν υποχρεωμένος πότε να τεντώνει την πλάτη Του, πότε να χρησιμοποιεί τα πόδια Του για να συνεχίσει να ανασαίνει. Φανταστείτε την αγωνία, τον πόνο, τα βάσανα, το κουράγιο.

Ο Ιησούς άντεξε αυτήν την κατάσταση για περισσότερο από 3 ώρες.

Ναι, για παραπάνω από 3 ώρες! Μπορείτε να φανταστείτε το είδος των βασάνων Του; Λίγα λεπτά πριν πεθάνει, ο Ιησούς σταμάτησε να αιμορραγεί. Απλώς έβγαζε νερό από τις πληγές Του.

Από συνηθισμένες εικόνες παρατηρούμε πληγές στα χέρια και τα πόδια Του, ακόμα και την πληγή από δόρυ στην πλευρά Του... Αλλά αντιλαμβανόμαστε άραγε ότι οι πληγές έγιναν πάνω στο σώμα Του; Ένα σφυρί πέρασε μακριά καρφιά στους καρπούς, τα πόδια ήρθαν το ένα πάνω στο άλλο και ένα ακόμα μεγαλύτερο καρφί διαπέρασε τις αρθρώσεις, ύστερα ένας Ρωμαίος φρουρός διαπέρασε την πλευρά Του με ένα δόρυ. 

Αλλά πριν τα καρφιά και το δόρυ, ο Ιησούς μαστιγώθηκε και ξυλοκοπήθηκε. Το μαστίγωμα ήταν τόσο σοβαρό που έσχισε την Σάρκα από το σώμα Του. Τα χτυπήματα τόσο βάναυσα που το πρόσωπό Του σχίστηκε και η γενειάδα Του ξεριζώθηκε από το πρόσωπό Του. Το ακάνθινο στεφάνι τρύπησε βαθιά μέχρι το κρανίο. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα επιβίωναν από τέτοιο βασανιστήριο.

Δεν είχε άλλο αίμα να αιμορραγήσει, μόνο νερό έτρεχε από τις πληγές Του. Το ενήλικο ανθρώπινο σώμα περιέχει γύρω στα 3,5 λίτρα (ελάχιστα λιγότερο από ένα γαλόνι) αίματος.

Ο Ιησούς έχυσε όλα τα 3,5 λίτρα του αίματός Του. Είχε 3 καρφιά βαθιά σφηνωμένη με σφυρί στα άκρα Του, ένα στεφάνι καμωμένο από αγκάθια στο κεφάλι Του και, πέρα από αυτά, ένας Ρωμαίος στρατιώτης έμπηξε ένα δόρυ στο στήθος Του...

Όλα αυτά δίχως να αναφέρουμε την ταπείνωση που υπέφερε κουβαλώντας τον ίδιο Του τον Σταυρό για σχεδόν 2 χιλιόμετρα, ενώ το πλήθος έφτυνε το Πρόσωπό Του και πετούσε πέτρες ( ο Σταυρός ζύγιζε σχεδόν 30 κιλά, μόνο το πάνω τμήμα, όπου τα χέρια Του καρφώθηκαν).

Ο Ιησούς έπρεπε να περάσει και να αντέξει αυτήν την εμπειρία, ώστε να ανοίξει τις Πύλες του Ουρανού, για να έχουμε ελεύθερη πρόσβαση στον Θεό.

Για να μπορέσουν οι αμαρτίες μας να "πλυθούν". Όλες τους, χωρίς εξαιρέσεις! Μην αγνοείτε αυτήν την κατάσταση.

Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΕΘΑΝΕ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ!

Είπε ( Ματθαίος 10:32 και 33): " Όποιος ομολογήσει μπροστά στους ανθρώπους ότι ανήκει σε εμένα, θα τον αναγνωρίσω και Εγώ για δικόν Μου μπροστά στον Ουράνιο Πατέρα Μου. Όποιος όμως με απαρνηθεί μπροστά στους ανθρώπους, θα τον απαρνηθώ και Εγώ μπροστά στον Ουράνιο Πατέρα Μου".

20-4-2021/19:04