ΣΑΣ ΑΦΟΡΑ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΤΕ ΕΑΝ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΚΑΡΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΒΕΤΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΠΟΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΒΕΝΖΙΝΗΣ…

2022-08-06

Όσοι επέλεξαν να λάβουν την επιδότηση του Fuel Pass 2 μέσω ψηφιακής κάρτας στο κινητό, κινδυνεύουν να την χάσουν αν δεν διαθέτουν μία λειτουργία στο κινητό.

Μετά τα προβλήματα με το antivirus που μπλοκάρει την είσοδο στο vouchers.gov.gr αρκετών δικαιούχων του Fuel Pass 2, πολλοί είναι και αυτοί που αναμένεται να αντιμετωπίσουν προβλήματα με την ψηφιακή τους κάρτα, όπως και στο πρώτο Fuel Pass.

Υπενθυμίζεται πως όσοι έχουν κάνει αίτηση στην πλατφόρμα και έχουν επιλέξει την επιδότηση μέσω της ψηφιακής κάρτας στο κινητό τους, θα λάβουν και το μπόνους των έξτρα 15 ευρώ.

Ωστόσο, το μπόνους κρύβει μία «παγίδα» για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία. Συγκεκριμένα, όπως τονίζεται στο ΦΕΚ της επιδότησης, απαραίτητη προϋπόθεση για να εξαργυρώσουν την ψηφιακή κάρτα στα πρατήρια καυσίμων, είναι το κινητό τους να υποστηρίζει την εφαρμογή NFC για τις ανέπαφες συναλλαγές.

Αν δεν υποστηρίζει την εφαρμογή, τότε κινδυνεύουν να χάσουν το Fuel Pass.

Τσεκάρετε αν έχετε NFC σε Android

Για τα κινητά Android τα πράγματα είναι απλά. Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις του κινητού και στην αναζήτηση πατάτε «NFC». Αν διαθέτει η συσκευή σας την τεχνολογία, τότε θα σας βγάλει αυτόματα την επιλογή. Μπορείτε να μπείτε στη συνέχεια στην επιλογή που σας βγάζει και να δείτε αν είναι ενεργοποιημένο.

Πώς θα δείτε το NFC σε iPhone

Στα iPhone τα πράγματα διίστανται, ανάλογα με το πόσο παλιό είναι το κινητό σας και ποιο IOS έχει. Πιο αναλυτικά:

Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις και πατήστε στην ενότητα Apple ID στο επάνω μέρος του μενού. Θα δείτε εκεί ή μία λίστα με συσκευές συνδεδεμένες στο Apple ID σας (π.χ. iPad) ή απλά και μόνο το κινητό σας. Κάνετε κλικ στο κινητό και εκεί θα δείτε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε. Σημειώνετε ότι θα πρέπει να έχετε iOS 11 ή νεότερη έκδοση. Αν δε, έχετε κατεβάσει το Fuel Pass θα σας το δείξει αυτόματα στη συγκεκριμένη ενότητα.

Τα μοντέλα που δεν έχουν αισθητήρα NFC είναι τα iPhone 5 και παλαιότερα. Από iPhone 6 και μετά χρησιμοποιούν αισθητήρα NFC, αλλά δεν διαβάζουν ετικέτες. Τα iPhone 7 και 7 Plus μπορούν να κάνουν και τα δύο, όμως θα πρέπει να κατεβάσετε εφαρμογή. Από το iPhone 8 και μετά δεν χρειάζεστε καμία εφαρμογή.

Τι μπορείτε να κάνετε αν δεν έχετε NFC

Υπενθυμίζεται πως όταν προέκυψαν ανάλογα προβλήματα κατά το πρώτο Fuel Pass, ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος είχε αναφέρει μία εναλλακτική.

«Μία εύκολη πρακτική λύση για κάποιον ο οποίος έχει στην οικογένειά του κάποιον που έχει smartphone, να προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει αυτό το κινητό τηλέφωνο, βεβαίως όταν υπάρχει εμπιστοσύνη μεταξύ των μελών της οικογένειας. Θα προσπαθούσε να πάρει την ψηφιακή κάρτα σε άλλο κινητό. Δεν είναι επίσημη σύσταση, είναι κάτι το οποίο θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς», είχε πει.

Πώς κάνετε αίτηση για βενζίνη στο gov.gr

Μπαίνετε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα vouchers.gov.gr (ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ) και επιλέγετε το Fuel Pass. Εισέρχεστε με τους κωδικούς Taxisnet.

Στη συνέχεια, η πλατφόρμα θα σας ζητήσει να συμπληρώσετε και επικαιροποιήσετε τα στοιχεία σας:

  • Διεύθυνση email
  • Αριθμό κινητού τηλεφώνου
  • Αριθμό προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού

Πότε γίνεται η κατάθεση της ενίσχυσης;

Η αποστολή των αιτήσεων που πληρούν τις προϋποθέσεις της δράσης προς τα Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα γίνεται το πρωί κάθε εργάσιμης ημέρας (εξαιρούνται ημέρες επίσημων και τραπεζικών αργιών).

Η πίστωση της ενίσχυσης είτε στην άυλη ψηφιακή κάρτα είτε στον επιλεγμένο τραπεζικό λογαριασμό γίνεται εντός ολίγων ημερών από την ημερομηνία επιτυχούς παραλαβής και επεξεργασίας της αίτησης της/του δικαιούχου από το Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα της επιλογής της/του.

Πηγή: ieidiseis.gr

06/8/2022