ΤΕΡΜΑ ΤΑ ''ΡΟΖ ΧΑΡΤΑΚΙΑ'' ΤΟΥ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΥ!!-ΚΛΗΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΣΤΟ gov.gr...

2024-07-07

Νέος τρόπος πληρωμής για τις κλήσεις της Τροχαίας που θα «φτάνουν» με e-mail και sms στα κινητά.

Παρελθόν αποτελούν οι χάρτινες κλήσεις και το... μπλοκάκι των τροχονόμων, καθώς πλέον οι κλήσεις στους παραβάτες του ΚΟΚ θα «κόβονται» ηλεκτρονικά και θα κοινοποιούνται στο gov.gr απευθείας.

«Εδώ και μερικές ημέρες έχει ξεκινήσει πιλοτικά και πλέον κανονικά η βεβαίωση των παραβάσεων με ηλεκτρονικό τρόπο. Το παλιό χάρτινο μπλοκάκι θα φύγει, αλλά η διαδικασία είναι η ίδια.

Παίρνουμε τα έγγραφα των πολιτών μέσω του κινητού που μας έχει χορηγήσει η Υπηρεσία εδώ και αρκετά χρόνια για να κοιτάμε ταυτότητες, πινακίδες και ασφάλεια», ανέφερε προ ημερών στο MEGA o επικεφαλής του κλιμακίου της Τροχαίας που διενεργούσε ελέγχους στο ύψος του Χίλτον.

«Βλέπουμε και σταματάμε τον παραβάτη. Αφού πάρουμε τα έγγραφα μπαίνουμε στην εφαρμογή του police online, στις κλήσεις Τροχαίας και ξεκινάει η διαδικασία», σημείωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Σε αρχικό στάδιο, η κλήση θα βεβαιώνεται ηλεκτρονικά στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια θα επεκταθεί σε όλη την Επικράτεια.

Όσο για το πώς θα γίνεται η πληρωμή; «Οι κλήσεις θα πληρώνονται με τον κωδικό RF και έτσι θα αποφεύγεται ο συγχρωτισμός στα ταμεία των ΕΛΤΑ και των δήμων. Σε έναν κύριο που βεβαιώσαμε κλήση για μη χρήση κράνους του ήρθε απευθείας σε SMS στο κινητό και στο mail του».

07/7/2024