ΤΕΛΟΣ Ο ΑΦΜ ΚΑΙ ΤΟ ΑΜΚΑ!!-ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ!!-ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ…

2022-06-17

Tέλος ο ΑΜΚΑ και ο ΑΦΜ για τον πολίτη καθώς έρχεται νέα εφαρμογή που θα τα αντικαταστήσει. Επίσης, από τον Ιούλιο αστυνομική ταυτότητα και δίπλωμα οδήγησης θα "περάσουν" στο κινητό.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ στο επόμενο διάστημα θα είναι σε φάση εφαρμογής ο Ενιαίος Αριθμός του Πολίτη, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον ΑΜΚΑ και τον ΑΦΜ

Θα μπαίνει ο πολίτης στο gov.gr στην εφαρμογή, θα βάζει τους κωδικούς του, θα κατεβάζει την αστυνομική του ταυτότητα και το δίπλωμα και θα τα έχει στο κινητό του. Διευκρίνισε ότι οι πολίτες θα χρειάζεται να γνωρίζουν ένα μόνο μοναδικό αριθμό «θα έχουμε τον ΑΦΜ συν τρία ψηφία μπροστά από τον ΑΦΜ. Αυτός ο αριθμός θα γραφτεί στις νέες ταυτότητες. 

Με τη νέα ταυτότητα θα μπορώ να κάνω προβολή του κωδικού QR που θα έχει και ο αρμόδιος κρατικός λειτουργός θα αλληλοεπιδρά με αυτόν τον κωδικό» είπε ο κ. Πιερρακάκης και πρόσθεσε: «η ταυτότητα είναι ένα μέσο ταυτοποίησης στον φυσικό κόσμο, η πιο ουσιαστική ταυτότητα είναι η ταυτότητα που έχουμε για τις ψηφιακές υπηρεσίες. Όλα γίνονται ψηφιακά πλέον».

Κινητό: Έρχεται εφαρμογή τύπου wallet για την αστυνομική ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησης
ΑΦΜ

Όπως είπε ο κ. Πιερρακάκης εντός του Ιουλίου η αστυνομική ταυτότητα, αλλά και το δίπλωμα οδήγησης «περνούν» στο κινητό σε μια εφαρμογή τύπου wallet.

«Ήδη είχαμε κάνει έναν πιλότο σε σχέση με την ταυτότητα από τα περασμένα Χριστούγεννα σε σχέση με τον Covid, εκεί όπου είχαμε το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού μπορούσε κάποιος να προσθέσει και την ταυτότητά του. Τώρα η ταυτότητα θα αποκτήσει κανονική μορφή κι εντός της χώρας θα μπορεί κάποιος να κυκλοφορεί με την ταυτότητά του και το δίπλωμα οδήγησης στο κινητό του», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Πηγή enikonomia.gr

17/6/2022