''ΠΑΤΑΞΟΝ ΜΕΝ, ΔΙΑΒΑΣΟΝ ΔΕ''!!-ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΑΠΟΔΑ ΤΗΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ!! (ΦΩΤΟ)

2024-06-11

ΣΧΟΛΙΟ 1

Επανέρχεται και πάλι η στήλη μας με τον τίτλο ''Πάταξον μεν διάβασον δε'', με περιεχόμενο τα κακώς και καλώς κείμενα, κλπ διάφορα ενδιαφέροντα θέματα της επικαιρότητας κυρίως από τον Δήμο Αλμωπίας, αλλά και τους τέσσερις Δήμους της Πέλλας, κυρίως, αλλά και όλης της χώρας, καλοπροαίρετα και πάντα με καλή διάθεση, με στόχο την υποβοήθηση των αρμοδίων στην επίλυση των θεμάτων.

Τον τίτλο τον δανειστήκαμε από την ιστορική φράση του Θεμιστοκλή προς τον Ευρυβιάδη για την αντιμετώπιση του περσικού στόλου στη Σαλαμίνα, αντί στον Ισθμό, το 480 π.Χ, ολίγον τι παραφρασμένο για τις ανάγκες της σύγχρονης εποχής.

''ΠΑΤΑΞΟΝ ΜΕΝ, ΔΙΑΒΑΣΟΝ ΔΕ'' λοιπόν και καλή ανάγνωση...

1.-ΟΙ ΒΟΡΕΙΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΜΑΣ ΤΟ ''ΕΦΑΓΑΝ'' ΤΟ -Ν- ΚΑΙ ΑΦΗΣΑΝ ΣΧΕΤΟ ΤΟ -MD-!!

Κατακλύζεται καθημερινά και ειδικότερα τα Σ/Κ η Λουτρόπολη Αλμωπίας από επισκέπτες της χώρας της Βόρειας Μακεδονίας, οι οποίοι όπως όμως φαίνεται και στην φώτο, οι πινακίδες των οχημάτων τους καταστρατηγούν την περίφημη συμφωνία των Πρεσπών, καθόσον αναγράφεται μόνο τα αρχικά MD και όχι το προβλεπόμενο NMD!!

2.- ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΘΡΕΠΤΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΣΤΑΥΤΩΣΗ ΤΗΣ Π.Υ ΑΡΙΔΑΙΑΣ ΚΑΘΙΣΤΩΝΤΑΣ''ΤΥΦΛΟΥΣ'' ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ!!

Σε ένα από τα πιο επικίνδυνα σημεία της πόλης της Αριδαίας, στο οποίο πολλάκις έχουν συμβεί τροχαία ατυχήματα και ειδικότερα στη διασταύρωση πλησίον της Π.Υ Αριδαίας, όπου υπήρχε σχετικός καθρέπτης που ενημέρωνε τους οδηγούς που κινούνταν από την δ.κ Πιπεριάς προς την Αριδαία, κάποιος για άγνωστο λόγο τον κατέστρεψε, καθιστώντας τη δισταύρωση ΄΄τυφλή'' και επικίνδυνη για τους οδηγούς.

ΣΧΟΛΙΟ 1

Ημερομηνία: 2024-06-12 16:35

Το Όνομά σας: Πινακίδα

Μήνυμα: Το όχημα είναι της Μολδαβίας και όχι της Βόρειας Μακεδονίας... άλλωστε το αποδεικνύει και η σημαία

3.-ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ Ή ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΤΟΥ Π.Α.Ο.Κ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΗ!!

Συνεχίζεται δυστυχώς η συνήθεια κάποιων να καταστρέφουν τις ενημερωτικές πινακίδες που υπάρχουν στο οδικό δίκτυο της Αλμωπίας, αναγράφοντας πάνω σ΄αυτές τις ομαδικές τους προτιμήσεις, δυσκολεύοντας τους οδηγούς-κυρίως τους επισκέπτες- στον προσανατολισμό τους!!, παρά το γεγονός ότι για τους παραβάτες προβλέπονται αυστηρές ποινές.

4.- ΟΙ ΝΕΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ!!

Σε έναν από τους πιο... κινητικούς δρόμους της Αλμωπίας είναι και η Επαρχιακή Οδός Αριδαίας -Λουτρών Λουτρακίου-Πέλλας, ο οποίος σηκώνει μεγάλο βάρος στην κυκλοφορία οχημάτων, για ευνόητους λόγους. Εδώ και πάνω από έναν μήνα, λίγο πριν την είσοδο στην δημοτική κοινότητα Λουτρακίου, οι οδηγοί αντικρίζουν την παραπάνω πινακίδα της τροχαίας και δεν ξέρουν αν πρέπει να γελούν ή να κλάψουν. Εύστοχα λοιπόν αναρωτήθηκε φίλος οδηγός, δεν είδε άραγε ουδείς από τους αρμόδιους την εικόνα αυτή!!

5.- ΕΥΤΥΧΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ…

Την παραπάνω εικόνα μας την έστειλε φίλος της ιστοσελίδας μας, την οποία απαθανάτισε σε δ.κ της Αλμωπίας, δείχνοντας μία κατοικία όπου υπάρχουν στην πρόσοψή του, τα σύμβολα μας, η Ελληνική Σημαία και ο Εσταυρωμένος. Μία εικόνα, δυσεύρετη στην χώρα μας, καθόσον κάποιοι Νεό-Έλληνες τέτοιες καταστάσεις δυστυχώς τις λοιδορούν!!

6.- ΕΙΜΑΙ ΝΕΟ-ΕΛΛΗΝΑΣ ΟΔΗΓΟΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΕΥΩ ΟΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΩ!!

Είναι να απορεί κανείς με τον τρόπο σκέψης μερικών Νεό-Έλληνων οδηγών, οι οποίοι γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους Νόμους, και θεωρούν ότι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν, με αποτέλεσμα να στερούν από τους συνανθρώπους τους τα δικαιώματά τους.

Όπως  βλέπετε στη φώτο που μας έστειλε φίλος της ιστοσελίδας μας, οδηγός στάθμευσε στην Λουτρόπολη Αλμωπίας το όχημά του κάθετα πάνω στο πεζοδρόμιο, αναγκάζοντας τους πεζούς να γίνονται ΣΚΙΕΡ και κάνοντας ζικ-ζακ για να περάσουν από το σημείο.

7.-ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΑΣ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ!!

Έχουμε μάθει να κατηγορούμε τη Δημοτική Αρχή για οτιδήποτε στραβό συμβαίνει, άσχετα εάν αυτό το στραβό, το προκαλούμε εμείς οι ίδιοι. Δυστυχώς παρά τις πολλαπλές ανακοινώσεις του Δήμου Αλμωπίας και της Καθαριότητας, ότι για τα ογκώδη αντικείμενα ακολουθείται μία συγκεκριμένη διαδικασία για την παραλαβή τους, κάποιοι επιμένουν Ελληνικά!!

Δυστυχώς κάποιοι συμπολίτες μας, εξακολουθούν να εγκαταλείπουν τα αντικείμενα αυτά, πλησίον των κάδων απορριμμάτων, με αποτέλεσμα αυτά, να μην παραλαμβάνονται από τους υπαλλήλους της καθαριότητας, να ''αναπαύονται'' στο σημείο και να μετατρέπονται σε εστίες μόλυνσης από τα τετράποδα, τα τρωκτικά κλπ, με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία των κατοίκων. Η εικόνες είναι από σημείο στο κέντρο σχεδόν της Αριδαίας, για πάνω από 10 περίπου ημέρες!!

Μάλιστα λίγα μέτρα πιο πέρα η εικόνα που αντικρίζει κανείς είναι τα διασκορπισμένα απορρίμματα στο έδαφος και πέριξ των άδειων κάδων, προς τέρψη των τετράποδων της περιοχής.

11/6/2024