ΤΑ ΠΗΡΕ ΠΙΣΩ Ο ΙΕΡΕΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ;

2021-05-07

Θέση για τον τρόπο με τον οποίο μετέδωσαν μέρος των δηλώσεών του ορισμένα ΜΜΕ πήρε μιλώντας στον Focus FM 103.6 o Ιερέας του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Νέων Σιλάτων Χαλκιδικής. (ΔΕΣ και ΕΔΩ)

Υπενθυμίζεται ότι, μέσα μαζικής ενημέρωσης απομόνωσαν δηλώσεις του πατέρα Γεωργίου μεταδίδοντας επί της ουσίας ότι ο ίδιος «απαγόρευσε σε εμβολιασμένους και όσους φορούν μάσκα να πάνε στην εκκλησία». Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει σε καμία περίπτωση, όπως ξεκαθάρισε μιλώντας στον Focus FM.

«Αδιαφορώ για τους ανθρώπους που λένε συνεχώς ψέματα» ήταν η απάντηση του πατέρα Γεωργίου.

«Είπα ότι από εδώ και πέρα δεν θα μπαίνει κανένας στην εκκλησία με μάσκα, με εμβόλιο και τους ρώτησα "σας άρεσε αυτό; Ξέρω ότι δεν σας άρεσε. Γιατί αυτό είναι του διαβόλου".» ανέφερε εξηγώντας «Δεν είπα ότι το εμβόλιο είναι του διαβόλου. Είναι το να καταπιέζεις έναν άνθρωπο εξαναγκαστικά να δεχθεί αυτό που θέλεις».

Υπερασπίστηκε την πλήρη ελευθερία του ανθρώπου και επισήμανε «στο θέμα του εκκλησιασμού είμαι τελείως ελεύθερος. Δεν εξαναγκάζω κανέναν να βάλει ή να μη βάλει μάσκα, να κάνει ή να μη κάνει το εμβόλιο, άσχετα με την προσωπική μου άποψη.»

Τόνισε ότι έχει αντίθετη άποψη αλλά δείχνει σεβασμό σε κάθε άνθρωπο. «Εάν θέλετε κάντε το εμβόλιο, κάντε τέστ, βάλτε μάσκες. Εγώ οφείλω να μη διώξω αυτόν που θα έρθει προς εμένα. Κανένας ιερέας δεν έχει κανένα δικαίωμα να διώχνει κανένα Χριστιανό από την εκκλησία.» ανέφερε, μεταξύ άλλων.

«Δεν μπορώ να κάνω ούτε το νοσοκόμο, ούτε τον γιατρό, ούτε τον αστυνόμο (...) Η εκκλησία είναι χώρος λατρείας» κατέληξε ο πατέρας Γεώργιος.

07-5-2021/09:25