ΤΑ ΕΙΣΟΔΙΑ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 21/11/2021- ΤΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ …

2021-11-21

ΣΧΟΛΙΟ 1

Μία από τις κυριότερες και μεγαλύτερες Θεομητορικές εορτές μετά από την κοίμηση και εις ουρανούς μετάσταση Της, είναι και τα «Εισόδια» της Θεοτόκου. Η Εκκλησία μας την τιμά στις 21 Νοεμβρίου, με ιδιαίτερη λαμπρότητα. Η σημασία της εορτής αυτής είναι μεγάλη και ιερή. Αποτελεί την βάση και την αρχή για όλη την μετέπειτα ζωή της Θεοτόκου.

Η Παναγία γεννήθηκε από μεγάλους σε ηλικία γονείς, τον Ιωακείμ και την Άννα, οι οποίοι είχαν παρακαλέσει με πολύ πόνο τον Θεό για να τους χαρίσει ένα μωρό και εκείνοι να το αφιερώσουν στον Ναό Του. Όταν λοιπόν η Μαρία έγινε τριών ετών την έφεραν οι γονείς της στο Ναό.

Ο Αρχιερέας Ζαχαρίας την παρέλαβε και την οδήγησε στο ιερό του Ναού, όπου το κορίτσι έμεινε για 12 χρόνια. Σε εκείνον άλλωστε είχε αποκαλύψει ο Θεός το μελλοντικό ρόλο της Αγίας κόρης στην ενανθρώπιση του Κυρίου. Η ίδια αφοσιώθηκε με πίστη στον Κύριο, ο οποίος την αντάμειψε όσο καμιά άλλη γυναίκα στον κόσμο. Αφού έγινε μητέρα του ίδιου του Θεού, ζώντας μέσα στο χώρο της αγιότητας, ετοιμαζόταν ο «έμψυχος ναός εις κατοίκησιν του Κυρίου».

Η εορτή των εισοδίων της Θεοτόκου, είναι παράλληλα και το προανάκρουσμα της «μητρόπολις των εορτών», δηλαδή των Χριστουγέννων. Και αυτό διότι το πρωί στην ακολουθία του όρθρου θα ακουσθούν οι καταβασίες των Χριστουγέννων.

Ως συνειδητοί πιστοί του Χριστού, είμαστε θερμοί και αέναοι τιμητές του ιερού προσώπου της Θεομήτορος, διότι η συμβολή Της στο έργο της σωτηρίας μας υπήρξε καθοριστικός. Με άκρατο ενθουσιασμό υμνούμε τη μεγάλη εορτή και γεραίρουμε τη Θεοτόκο, ψάλλοντας «εν ενίστόματι» μαζί με τον ιερό υμνογράφο της ημέρας «Χαίρε, της οικονομίας του Κτίστου η εκπλήρωσις».

Θεοτόκος και Ένοπλες Δυνάμεις

Σε αυτήν λοιπόν την λαμπρή ημέρα της Χριστιανοσύνης, παράλληλα εορτάζουν και οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας, που θέτουν το έργο, την αποστολή και την επιτυχία τους, σε ότι κάνουν, κάτω από τη σκέπη της Υπερμάχου Στρατηγού. Στο πρόσωπο της Παναγίας, εναποτίθεται η ευγνωμοσύνη και οι ευχαριστίες , για ότι έχει επιτευχθεί μέσα στο διάβα των αιώνων, από την πολύτιμη παρουσία Της σε κάθε έκφραση και έκφανση των Ενόπλων Δυνάμεων.

Έτσι κάτω από τη σκέπη και την καθοδήγησή Της, οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας, έγραψαν πολλές σελίδες Ελληνικής ιστορίας και δόξας. Υπερασπίζοντας τα Ιερά και τα όσια της ένδοξης Πατρίδας μας. Αποκαλύπτοντας το θάρρος και την ανδρεία που κρύβει η Ελληνική Ορθόδοξη Χριστιανική ψυχή, που δεν κάμπτεται και δεν υποστέλλει την σημαία της πίστεως και της πατρίδας, για κανέναν λόγο.

Γράφει, ο Αρχιμανδρίτης του οικουμενικού θρόνου π. Μελχισεδέκ Αμπελικάκης και ιεροκήρυκας της Ι.Μ Αρκαλοχωρίου.

21/11/2021

ΣΧΟΛΙΟ 1

Ημερομηνία:

2021-11-21 09:41

Μήνυμα:

Ας δινει υγεια,αγάπη και ευλογια σε όλον τον κόσμο