ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ Π.Ε ΠΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ... ΜΗΔΕΙΑ

2021-02-13

Τηλεδιάσκεψη με την συμμετοχή όλων των φορέων του τοπικού μηχανισμού πολιτικής προστασίας ενόψει επικίνδυνων καιρικών φαινομένων («Μήδεια»)

Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Δάνης Τζαμτζής: Οι πολίτες να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις

Τηλεδιάσκεψη, με τον συντονισμό του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Δάνη Τζαμτζή, επικεφαλής πολιτικής προστασίας στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και την συμμετοχή των εκπροσώπων του τοπικού μηχανισμού πολιτικής προστασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα, ενόψει των αναμενόμενων ακραίων καιρικών φαινομένων «Μήδεια».

 Συγκεκριμένα, στην σύσκεψη συμμετείχαν, εκτός του κ. Αντιπεριφερειάρχη, οι Δήμαρχοι Έδεσσας, Σκύδρας και Πέλλας κκ. Δ. Γιάννου, Κ. Ιγνατιάδου και Γ. Στάμκος, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Αλμωπίας Π. Νάνου και Δ. Γιάντσης, ο υποδιοικητής της ΙΙας Μ/Κ Μεραρχίας, ο Διευθυντής Αστυνομικών Υπηρεσιών Πέλλας Π. Περδικάτσης, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ζ. Γιώτης καθώς και υπηρεσιακά στελέχη.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε η ετοιμότητα του τοπικού μηχανισμού πολιτικής προστασίας και δρομολογήθηκε η συνεργασία των φορέων για την καλύτερη διαχείριση της έκτακτης ανάγκης. Αναμένεται σφοδρή χιονόπτωση και ολικός παγετός, ο οποίος θα πλήξει την περιοχή μας τις επόμενες ημέρες. Αναλυτική ενημέρωση θα υπάρχει ανάλογα με την εξέλιξη των γεγονότων.

Σε σχετική δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής αναφέρει: «Υπάρχει πρόβλεψη για ακραία καιρικά φαινόμενα. Ο τοπικός μηχανισμός πολιτικής προστασίας έχει τεθεί σε επιφυλακή και έχουμε οργανώσει υψηλό βαθμό ετοιμότητας, με πρόσθετα μέτρα και μέσα. 

Χρειάζεται όμως προσοχή από τους πολίτες. Να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις ελάχιστες απολύτως αναγκαίες. Εάν υπάρχει απόλυτη ανάγκη μετακίνησης, αυτή πρέπει να γίνεται με χρήση αντιολισθητικών συστημάτων στα οχήματα. Με περίσκεψη και διάθεση συνεργασίας θα καταφέρουμε να διαχειριστούμε την κρίση». 

13-02-2021/11:21