ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ ΤΑΣΟΥ( ΤΣΕΡΚΕΖΟΥ): ''ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΧΑΡΙΤΟΣ!! ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ, ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΙΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΜΑΣ''...

2022-12-18

By Sakis

Διανύουμε ήδη τον τέταρτο χρόνο από την ανάληψη της διοίκησης του Δήμου Αλμωπίας από τον Δήμαρχο Μπάτση Χρήστο και τον συνδυασμό ''ΕΔΩ ΖΟΥΜΕ'', ενώ σε λιγότερο από 10 μήνες περίπου, οι δημότες της Αλμωπίας με την ετυμηγορία τους θα εκλέξουν τη νέα Δημοτική Αρχή.

Οι υποψήφιοι για τον Δημαρχιακό θώκο, λοιπόν, αλλά και οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, έχουν ήδη αρχίσει να καταστρώνουν τα σχέδιά τους. Με την ευκαιρία λοιπόν αυτή, συνέντευξη παραχώρησε ο πρώην Αντιδήμαρχος και νυν Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη του Παρούτογλου Νίκου ''Η ΑΛΜΩΠΙΑ ΨΗΛΑ'', Θεοδωρίδης Τάσος (Τσερκέζος), απαντώντας σε μία σειρά ερωτημάτων για την κατάσταση που επικρατεί στον Δήμο Αλμωπίας, στην Λουτρόπολη κλπ θέματα

Αφού τον ευχαριστήσουμε, δημοσιεύουμε τις ερωτό/απαντήσεις, από τις οποίες διαφαίνεται η αισιοδοξία του για σίγουρη νίκη στις επερχόμενες εκλογές, τις οποίες μπορείτε να διαβάσετε και να βγάλετε τα συμπεράσματά σας

1.- ΔΙΑΝΥΟΥΜΕ ΗΔΗ ΤΟΝ ΤΕΤΑΡΤΟ ΧΡΟΝΟ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΠΑΤΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΛΠ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ!!

Κύριε Θεοδωρίδη , καταρχάς θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την φιλοξενία!

Ο τομέας της καθημερινότητας ταλαιπωρεί τον Δήμο Αλμωπίας εδώ και αρκετά χρόνια. Προσπάθησαν οι δημοτικές αρχές να λύσουν το πρόβλημα αλλά δυστυχώς το αποτέλεσμα δεν ήταν το ιδανικό. Υπάρχουν αρκετά θέματα που θα πρέπει να λυθούν μελλοντικά ώστε να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα στον τομέα αυτόν.

Βεβαίως δεν αποποιούμαστε τις ευθύνες που μας αναλογούν. Αυτό που έχει σημασία σήμερα είναι να αντιμετωπίσουμε ρεαλιστικά και ουσιαστικά το συγκεκριμένο θέμα , με τομές που σαφώς θα ενοχλήσουν κάποιους αλλά εμείς ως παράταξη , είμαστε έτοιμη να προχωρήσουμε σε ριζικές αλλαγές στον τομέα αυτό.

2.-ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΡΙΘΜΟΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΗΘΗΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΙ KAI ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ!!

Αρχικά θα ήθελα να αναφέρω πως ο αριθμός των αντιδημάρχων βρίσκεται σε λογικό πλαίσιο καθώς οι Δήμοι γενικά έχουν πολλές αρμοδιότητες.

Εκεί όμως που υπάρχει θέμα είναι οι ειδικοί συνεργάτες. Όχι ο αριθμός αλλά η ιδιότητα τους. Δεν υπάρχει δήμος στην Ελλάδα που να μην έχει προσλάβει τουλάχιστον δύο ειδικούς συνεργάτες με αντικείμενο που θα υποστηρίζει την τεχνική υπηρεσία. Αυτό που συμβαίνει με την τωρινή δημοτική αρχή είναι πανελλήνια πρωτοτυπία. Αναλώνεται σε ρουσφετολογικές προσλήψεις ειδικών συνεργατών αποκλειστικά για να εκπληρώσει υποσχέσεις του 2019 και για να εκβιάσει ανθρώπους ώστε να πλαισιώσουν το επόμενο ψηφοδέλτιο.

Δεν μπορείς να ισχυρίζεσαι πως η τεχνική υπηρεσία υπολειτουργεί και από την άλλη να μην την ενισχύεις με ειδικούς συνεργάτες .

Θεωρούμε πως αυτός είναι ένας από τους παράγοντες που σχεδόν όλα τα έργα εδώ και 7 χρόνια περίπου είναι στάσιμα.

Δέσμευση μας είναι η ενίσχυση της υπηρεσίας και η εύρυθμη λειτουργία της τεχνικής υπηρεσίας , ώστε να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος!

3.-ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΑΤΕ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ''ΕΔΩ ΖΟΥΜΕ'' ΤΟΥ ΝΥΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ. ΤΙ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΣΠΑΣΕ ΤΗΝ ΑΛΥΣΙΔΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΥΤΗΣ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΤΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΝΕΒΗ!!

Κοιτάξτε να δείτε , όσοι συνδυασμοί συμμετείχαν στις εκλογές του 2019 , γνώριζαν πως με τον νόμο της απλής αναλογικής δεν θα υπάρξει αυτοδυναμία. Συνεπώς όλοι είχαν δεύτερες σκέψεις. Όποιος σήμερα ισχυρίζεται το αντίθετο , κοροϊδεύει την κοινωνία.

Θα πρέπει να πω σε αυτό το σημείο , πως στους περισσότερους δήμους της χώρας , δεν ευδοκίμησαν τέτοιες συνεργασίες , αντίθετα με διαπραγματεύσεις και ανταλλάγματα πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, ανεξαρτητοποιήθηκαν και εισχώρησαν στην παράταξη του δημάρχου.

Εμείς πετύχαμε κάτι πολύ δύσκολο για τα δεδομένα. Αρχίσαμε μια συνεργασία γιατί αυτό ήθελε τότε ο κόσμος της Αλμωπίας και γιατί υπήρχε αρχικά συνεννόηση με την άλλη παράταξη, τους λόγους τις οποίας έχει αναλύσει εκτεταμένα ο επικεφαλής της παράταξης μας .

Από ένα σημείο και μετά όμως , άρχισαν να διαφαίνονται σημάδια ασυνεννοησίας , μια εξέλιξη που έβλαπτε ξεκάθαρα την κοινωνία. Τότε ξεκίνησαν και οι πρώτες σκέψεις για αποχώρηση. Θεωρώ πως και τότε διαχειριστήκαμε τα δεδομένα με ψυχραιμία και νηφαλιότητα και μόλις ωρίμασαν οι συνθήκες αποχωρήσαμε.

Τους λόγους της αποχώρησης επίσης έχει αναπτύξει ο επικεφαλής της παράταξης μας διεξοδικά. Πιστεύω πως το κεφάλαιο αυτό έχει κλείσει οριστικά και απλά αναφέρεται από μια μικρή μερίδα με μόνο σκοπό να βλάψει τον συνδυασμό μας. Εμείς δεν αναλωνόμαστε σε τέτοιες συζητήσεις και κοιτάμε μόνο μπροστά.

4.-ΑΛΜΩΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΛΜΩΠΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΑΤΑΛΛΕΛΕΙΜΕΝΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΜΕΝΗ. ΠΟΙΑ Η ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ!!

Κοινή παραδοχή είναι πως ο πρώην Δήμος Εξαπλατάνου έχει παραμεληθεί εδώ και πολλά χρόνια . Όχι μόνο από το 2010 που ιδρύθηκε ο Δήμος Αλμωπίας αλλά πολύ πιο πριν. Κανείς δεν έχει ξεχάσει την κακοδιαχείριση που υπήρχε στον Δήμο Εξαπλατάνου εκείνα τα χρόνια , τις επιπτώσεις της οποίας τις πληρώνουμε ως και σήμερα. Αυτή η κατάσταση πρέπει να αλλάξει και θα αλλάξει!

Ο Δήμος όμως έχει στις τάξεις του μια λουτρόπολη , η οποία μπορεί να δώσει το έναυσμα για την ανάπτυξη του Δήμου αλλά δυστυχώς όλες οι διοικήσεις ως σήμερα , την χρησιμοποιούν για βολέψουν τους ανθρώπους τους και την οδηγούν σε τέλμα.

Όλοι προεκλογικά χαρακτηρίζουν την λουτρόπολη ατμομηχανή του δήμου αλλά τα οικονομικά δεδομένα κάθε χρόνο είναι απελπιστικά. Όχι μόνο αυξάνονται τα δίμηνα αλλά δεν γίνονται και προσπάθειες για ουσιαστική ανάπτυξη. Τι εννοώ , προσπάθειες ώστε να έρθει περισσότερος κόσμος και προσπάθειες για μεγιστοποίηση του χρόνου παραμονής . 

Το μοντέλο της διαμονής μιας ή δύο ημερών έχει αποτύχει. Θα πρέπει να πάμε σε διαμονή 3 και 4 ημερών σε πρώτη φάση και συνεχώς να καλυτερεύουμε . Μια τέτοια εξέλιξη θα ευνοήσει τους επαγγελματίες του τόπου αφού θα αυξήσει τα έσοδα τους , έπειτα θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και τέλος τα έσοδα για την λουτρόπολη θα πολλαπλασιαστούν. Αυτά τα έσοδα θα βοηθήσουν την ευρύτερη περιοχή να μπει σε τροχιά ανάπτυξης.

Ισόρροπη ανάπτυξη...

Για αυτά που αναφέρω , έχουμε εκπονήσει ως παράταξη ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης το οποίο και θα κοινωνήσουμε στην τοπική κοινωνία και χωρίς δεύτερες σκέψεις και κρυφές ατζέντες , θα το εφαρμόσουμε αν μας δοθεί η ευκαιρία από τον λαό της Αλμωπίας.

5. ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΜΕ ΣΤΗ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΗ. ΠΟΙΑ Η ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ!!

Όπως είπα και πριν , η κατάσταση μοιάζει απελπιστική. Συνεχόμενη αύξηση των ρουσφετολογικών διμήνων , κάτι που στοιχίζει στην τσέπη του κάθε δημότη , κλειστό αναψυκτήριο λόγω ανεπάρκειας της διοίκησης και χωρίς πλάνο για το αύριο και γενικότερα μια κακή εικόνα...

Και εξηγούμαι... Λιγότερα δίμηνα σημαίνει περισσότερα κέρδη για την λουτρόπολη , τα οποία θα επενδύονταν και θα αύξαναν το βιοτικό επίπεδο. Άρα ποιος πληρώνει τα δίμηνα? Ο δημότης της Αλμωπίας!

Κλειστό αναψυκτήριο... Γιατί είναι κλειστό το αναψυκτήριο και χάνει η επιχείρηση τουλάχιστον 100000€ σε ετήσια βάση? Γιατί η διοίκηση ήταν ανέτοιμη να το αντιμετωπίσει. Ενώ λοιπόν γνώριζαν πολλούς μήνες πριν για την αποχώρηση του επενδυτή , αφού είχε κάνει δύο αιτήσεις προς το ΔΣ προκειμένου να γνωστοποιήσει την πρόθεση του , πρόεδρος ,αντιπρόεδρος και διευθυντής αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και φτάσαμε σε αυτό το σημείο. Μοναδικό τους μέλημα να το λειτουργήσει η ίδια η επιχείρηση ,όταν είναι έτοιμο(υπολογίζεται τον Φεβρουάριο) ώστε να πάρουν ακόμη περισσότερα δίμηνα.

6.- ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΣΤΙΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΛΗΓΕΣ, ΟΠΩΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ, ΠΟΥ ΑΙΜΟΡΑΓΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΟΥΔΕΙΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΝΑ ΤΙΣ ΘΕΡΑΠΕΥΣΕΙ, ΟΙ ΟΠΟΊΕΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΟΣΜΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΡΙΔΑΙΑ. ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ-ΔΑΣΑΚΙ-ΑΣΠΡΗ ΑΠΟΘΗΚΗ-ΛΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ. ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΕΠΙΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ!!

Οι πληγές κ. Θεοδωρίδη δεν είναι μόνο αυτές οι τέσσερις . Αν ήταν μόνο αυτές , τότε θα ήμασταν σε πολύ καλό επίπεδο . Είναι η καθαριότητα , ο φωτισμός , η ύδρευση , η άρδευση και άλλα. Ας έρθω όμως στην ουσία της ερώτησης...

Χρόνια τώρα οι διοικήσεις παίζουν το ρόλο του διαχειριστή. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Ας μη βάζουμε άλλο τα σκουπίδια κάτω από το χαλί. Τα τέσσερα θέματα που βάζετε είναι πολύ σημαντικά διότι αφενός θα υπάρξουν συνθήκες ανάπτυξης από την αξιοποίηση τους , αφετέρου και τα τέσσερα αφορούν την πόλη της Αριδαίας , που τόσο έχει παραμεληθεί. Πρώτο μέλημα η πόλη και κυκλικά οδηγούμαστε στην ανάπτυξη των κοινοτήτων. Ονειρευόμαστε έναν δήμο που θα κυριαρχεί η ισονομία, η αξιοκρατία . Όχι έναν δήμο δύο ταχυτήτων ...

Επιγραμματικά τώρα όσον αφορά το κολυμβητήριο , πρέπει άμεσα να επικαιροποιηθεί η αρχική μελέτη ώστε να πάρουμε τις απαντήσεις που λείπουν από την κοινωνία για την περαιτέρω αξιοποίηση του . Το δασάκι πρέπει να αποκτήσει ταυτότητα. Αυτό λέει η κοινωνία , αυτό λέμε και εμείς. Η αντιμετώπιση είναι ίδια με την λαϊκή αγορά. 

Πρέπει επιτέλους μια διοίκηση να αποφασίσει τι θέλει να κάνει με αυτούς τους δύο χώρους. Πως θέλει να τους αξιοποιήσει ώστε να φέρει το βέλτιστο αποτέλεσμα. Τέλος όσον αφορά την άσπρη αποθήκη , θα πρέπει οι αρμόδιοι να αποφανθούν αν το κτίριο είναι κατάλληλο και αν είναι , να αξιοποιηθεί άμεσα μέσω ενός χρηματοδοτικού άξονα και να στεγαστούν εκεί υπηρεσίες . Αν δεν είναι κατάλληλο τότε λέμε πως πρέπει να γκρεμιστεί.

Για όλα αυτά όμως έχει τοποθετηθεί ο επικεφαλής του συνδυασμού μας και θα αναλύσει ακόμη περισσότερο στο επόμενο διάστημα.

7.-ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΟΤΙ Η ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΠΡΟΚΟΠΙΔΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ, ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΑΝΑΧΩΜΑ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΣΑΣ, ΚΑΘΟΣΟΝ ΤΟΣΟ Ο ΙΔΙΟΣ ΟΣΟ ΚΑΙ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΣΑΣ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΧΩΡΟ!!

Με όλο τον σεβασμό , θεωρώ πως η ερώτηση περισσότερο αποπροσανατολίζει . Οι εποχές του κομματισμού στην τοπική αυτοδιοίκηση ανήκουν στο παρελθόν. Όποιος τις επικαλείται προσφέρει αρνητικά στον τόπο του. Ο επικεφαλής της παράταξης μας δεν έκρυψε πότε την διαδρομή του και δεν ταυτίστηκε ποτέ με συγκρουσιακό λαϊκισμό.

Η προσπάθεια καθόδου του οποιουδήποτε στις εκλογές , αφορά την κοινωνία συνολικά και όχι τα κόμματα.

Εξάλλου «πεδίο δόξης λαμπρό» για όλους τους υποψηφίους.

8.- ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΝΟΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΣΑΣ; ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΣΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ENAN ΧΡΟΝΟ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ, ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΦΑΝΕΡΑ ΟΙ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ ΤΟΥΣ. ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΑΦΙΞΕΙΣ, ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ!! ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΑΣΕΤΕ.

Στο ψηφοδέλτιο που ηγείται ο Νίκος Παρούτογλου , η ενότητα είναι αρραγής και αδιασάλευτη... Καθημερινά ενδυναμώνεται!

Είναι δεδομένη γιατί κτίστηκε πάνω σε υγιείς βάσης διαλόγου και αμφίδρομης εκτίμησης.

Όντως γνωρίζω ότι σε άλλα ψηφοδέλτια υπάρχουν αποχωρήσεις ,ενστάσεις και αρνήσεις. Τις παρακολουθούμε αλλά ως εκεί.

Σε ότι αφορά εμάς , παρόμοια ζητήματα δε μας αγγίζουν. Προχωράμε στην ολοκλήρωση συγκρότησης του ψηφοδελτίου , με στελέχη ικανά που θα παίξουν ρόλο την επόμενη μέρα !!!

9.-ΠΟΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ!!

Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε με σχέδιο ρεαλιστικών επιλογών . Όχι στο μακρινό μέλλον , αλλά με σαφή αποτελέσματα εντός της πενταετίας.

Δεν θέλουμε περίοδο χάριτος!!!

Είμαστε έτοιμοι χωρίς ανασφάλειες , χωρίς εύκολα λόγια , χωρίς άλλοθι και λαϊκισμό.

Θέλουμε να κριθούμε από την πρώτη μέρα της νίκης μας!!!

18/12/2022