ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤ-ΧΗ ΠΕΛΛΑΣ ΤΖΑΜΤΖΗ ΙΟΡΔΑΝΗ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ ΓΙΑΝΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟ.ΠΟ ΣΗΜΕΡΑ 07/11/2022

2022-11-07

Ενίσχυση των Αστυνομικών Τμημάτων, ζήτησε ο Ιορδάνης Τζαμτζής από τον Τάκη Θεοδωρικάκο.

Την άψογη συνεργασία της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας με τον Αστυνομικό Διευθυντή, τους Αξιωματικούς και τα στελέχη της Αστυνομίας Πέλλας εξήρε ο Αντιπεριφερειάρχης, Ιορδάνης Τζαμτζής κατά τη συνάντησή του, σήμερα στην Έδεσσα με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο.

Ο κ. Τζαμτζής υποδέχθηκε εγκάρδια τον κ. Θεοδωρικάκο, στο Διοικητήριο και συζήτησε μαζί του για την υποστελέχωση των αστυνομικών τμημάτων και θέματα που αφορούν σε ζητήματα ασφαλείας της περιοχής της Πέλλας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης έδωσε έμφαση στην ανάγκη να ενισχυθούν τα αστυνομικά τμήματα, με έμψυχο δυναμικό και υλικοτεχνική υποδομή, επισημαίνοντας τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν οι αστυνομικοί ώστε να καλύψουν κάθε ανάγκη. Τόνισε την αμέριστη συμβολή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πέλλας σε ζητήματα ασφάλειας και τις παρεμβάσεις της σε περιπτώσεις ακραίων καιρικών φαινομένων.

Ο κ. Τζαμτζής έδωσε έμφαση στα θέματα οδικής ασφάλειας, επισημαίνοντας τη συμβολή της αστυνομίας αλλά και την συνεισφορά της Π.Ε. Πέλλας, μέσα από έργα και παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο της περιοχής.

« Στην Πέλλα δίνουμε μεγάλη έμφαση στην οδική ασφάλεια» τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης. «Πέρα από την αστυνόμευση των δρόμων, που είναι αισθητή σε καθημερινή βάση και εμείς, ως Περιφερειακή Ενότητα, με έργα και παρεμβάσεις, προσπαθούμε να περιορίζουμε τους παράγοντες τροχαίων ατυχημάτων.

 Μέσα από προγράμματα που υλοποιούμε, βελτιώνουμε την κατάσταση του οδοστρώματος, φωτίζουμε γέφυρες και επικίνδυνα σημεία, τοποθετούμε στηθαία ασφαλείας και διαγραμμίζουμε τους δρόμους στο Εθνικό και Επαρχιακό Οδικό δίκτυο της περιοχής ευθύνης μας».

Επίσκεψη Υπουργού Προστασίας του Πολίτη στον δήμο Έδεσσας

Τον Δήμο Έδεσσας επισκέφθηκε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, στο πλαίσιο περιοδείας του στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, συνοδευόμενος από τους Βουλευτές του Νομού Πέλλας κ. Λάκη Βασιλειάδη, κ. Γεώργιο Καρασμάνη και κ. Διονύση Σταμενίτη και τις αστυνομικές αρχές.

Ο Δήμαρχος Έδεσσας, κ. Δημήτρης Γιάννου, υποδέχτηκε με θερμά λόγια τον Υπουργό και αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία που είχαν κατά τη θητεία του ως Υπουργού Εσωτερικών, τονίζοντας τη συμβολή του στις νομοθετικές παρεμβάσεις για την κυβερνησιμότητα των δήμων. 

Αναφερόμενος στην προηγούμενη ιδιότητα του Υπουργού ο Δήμαρχος Έδεσσας τόνισε ότι έχουν υλοποιηθεί πολλά έργα που χρηματοδοτήθηκαν επί υπουργίας του κ. Θεοδωρικάκου και μάλιστα τον ξενάγησε στην πλήρως ανακαινισμένη και εξοπλισμένη με νέες τεχνολογίες αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και το φυτεμένο δώμα του Δημαρχείου.

 Δεν παρέλειψε να αναφέρει το αίτημα για αλλαγή του θεσμικού πλαισίου που θα επιτρέπει στους δήμους να χορηγούν βοήθημα στις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, καθώς και τις προτάσεις χρηματοδότησης έργων του Δήμου Έδεσσας.

Ο Υπουργός αναφέρθηκε στη μείωση της εγκληματικότητας και ειδικά στην Πέλλα, που εμφανίζει πολύ καλούς δείκτες, καθώς και στην ανάγκη συνεργασίας των δομών των δήμων με την αστυνομία για την αντιμετώπιση του συνεχώς διογκούμενου προβλήματος της ενδοοικογενειακής βίας.

 Ενημερώθηκε ότι στο πλαίσιο του Δήμου Έδεσσας λειτουργούν δομές Βοήθεια στο Σπίτι και το Κέντρο Κοινότητας, που έχουν ενεργό ρόλο στην αντιμετώπιση πολλών περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας.

07/11/2022