ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ''ΕΛΛΑΔΑ 2.0'' 

2021-04-22

Το Εθνικό Σχέδιο Ανθεκτικότητας και Ανάκαμψης «Ελλάδα 2.0» ήταν το αντικείμενο της διαδικτυακής ενημερωτικής συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε από την Κ.Ε.Δ.Ε., χθες 21 Απριλίου 2021, με τη συμμετοχή του Δημάρχου Αλμωπίας κ. Χρήστου Μπάτση και περισσότερων από 300 Δημάρχων της χώρας.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, άνοιξε την συνάντηση και ακολούθησαν ομιλίες από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη , τον Αν. Υπουργό Εσωτερικών για θέματα Αυτοδιοίκησης κ. Στέλιο Πέτσα, τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Ιωάννη Τσακίρη και τον Γεν. Γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργο Καραγιάννη.

Το Εθνικό Σχέδιο Ανθεκτικότητας και Ανάκαμψης «Ελλάδα 2.0» είναι ένα σχέδιο ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, το οποίο στηρίζεται σε ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και στην προσέλκυση ιδιωτικών κεφαλαίων προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις που προκάλεσε η πανδημία. Περιλαμβάνει την υλοποίηση συγκεκριμένων έργων και μεταρρυθμίσεων που θα έχουν θετικό αντίκτυπο σε όλη την Ελλάδα.

Απαιτείται σοβαρός σχεδιασμός και ενίσχυση των Τοπικών Αρχών, προκειμένου αυτές να καταστούν ψηφιακές, βιώσιμες και ανθεκτικές ώστε να αξιοποιήσουν τους διαθέσιμους πόρους για την κατασκευή βιώσιμων τοπικών υποδομών. Η κατάθεση προτάσεων από το Δήμο Αλμωπίας, είναι αυτονόητη και θα γίνει με γνώμονα τις ανάγκες των Δημοτών. 

22-4-2021/15:43