ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΑΛΜΩΠΙΑΣ & ΣΚΥΔΡΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2021

2021-08-27

ΣΧΟΛΙΟ 1

Συγχαρητήριο μήνυμα Δημάρχου Αλμωπίας στους επιτυχόντες μαθητές για τα αποτελέσματα των Πανελληνίων εξετάσεων

Αγαπητά μου παιδιά,

Για άλλη μια χρονιά, έφτασε η πολυπόθητη ημέρα, όπου δεκάδες από εσάς, μαθαίνετε επιτέλους το αποτέλεσμα για το οποίο αγωνιστήκατε όλο το προηγούμενο διάστημα. Θα ήθελα μέσα από την καρδιά μου να συγχαρώ όλους εσάς, το μέλλον του Δήμου μας για την επιτυχία σας στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις και την εισαγωγή σας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

 Η επιτυχία αυτή αποτελεί προϊόν μιας επίπονης προσπάθειας. Είναι σημαντικό να θυμάστε, ότι η επιτυχία ειδικά σε μια τόσο ιδιαίτερη χρονιά θα ήταν αδύνατο να επιτευχθεί χωρίς την υποστήριξη αφενός των γονέων σας, οι οποίοι ήταν δίπλα σας κάθε λεπτό και αφετέρου των καθηγητών σας, οι οποίοι σας έδωσαν το φως της γνώσης.

Μια νέα αρχή προσωπικής, πνευματικής αλλά και επαγγελματικής εξέλιξης, είναι μπροστά σας. Συγχαρητήρια αξίζουν και στους μαθητές που φέτος προσπάθησαν αλλά για διάφορους λόγους δεν τα κατάφεραν. Μην το βάζετε κάτω! Μια προσωρινή αποτυχία, με σωστή διαχείριση και πολύ δουλειά, μπορεί να γίνει το σκαλοπάτι μιας μεγαλύτερης επιτυχίας.

Καλή πρόοδο σε όλους σας!

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΑΤΣΗΣ

Μήνυμα της Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου για τ΄ αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2021

Όπως κάθε χρόνο στα τέλη του μηνός Αυγούστου, έτσι και φέτος, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (Υ.ΠΑΙ.Θ.) ανακοίνωσε, σήμερα Παρασκευή 27-8-2021, τ΄ αποτελέσματα των εισακτέων στις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας, βάζοντας τέλος στην αναμονή και στην αγωνία όλων μας και κυρίως των υποψηφίων, των εκπαιδευτικών και των γονιών τους.

Η συνεχιζόμενη, για δεύτερη χρονιά, υγειονομική κρίση επηρέασε σε μεγάλο βαθμό το εκπαιδευτικό έτος 2020 - 2021 και μαζί με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής αποτέλεσαν τους παράγοντες που χαρακτήρισαν και διαμόρφωσαν, σε γενικές γραμμές, τ΄αποτελέσματα των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Κάτω απ΄αυτές τις συνθήκες τα παιδιά μας με την ανάλογη προετοιμασία, οργάνωση και μελέτη, με τη διδασκαλία και την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών και τη συμπαράσταση των οικείων τους κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για να πετύχουν το στόχο τους.

Ως Δημοτική Αρχή, ως Δήμος Σκύδρας εκφράζουμε τη χαρά και τα θερμά μας συγχαρητήρια για την επιτυχία των παιδιών μας. Από σήμερα λοιπόν τα πανεπιστήμιά μας αποκτούν τους πρωτοετείς, τους νέους φοιτητές τους. 

Θέλουμε κι ελπίζουμε ότι τα πράγματα στο μέτωπο της μείωσης της εξάπλωσης της υγειονομικής κρίσης θα είναι φέτος πολύ καλύτερα από πέρσι, έτσι ώστε τα παιδιά μας να ζήσουν τα φοιτητικά τους χρόνια με τις ευνοϊκότερες προϋποθέσεις. Κι αυτό διότι η φοιτητική ζωή είναι μια αξέχαστη εμπειρία μ΄ έντονα τα στοιχεία της συμμετοχικότητας στο φοιτητικό, κοινωνικό και πολιτικό γίγνεσθαι. Δεν πρέπει να παρεκκλίνουμε, βεβαίως, από το στόχο μας που είναι η γνώση, η παιδεία, η ολοκλήρωση των σπουδών.

Ωστόσο η ζωή συνεχίζεται και δεν σταματά. Συχνά οι αντιξοότητες κι οι δυσκολίες που συναντάμε κι αντιμετωπίζουμε μας κάνουν πιο δυνατούς, πιο ανθεκτικούς, πιο αποτελεσματικούς. Αυτό φυσικά αφορά όλους μας, όμως, αυτή τη στιγμή θέλω να το επισημάνω για τα παιδιά μας που δεν είδαν τα ονόματά τους στους πίνακες των εισακτέων. 

Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει ν΄απογοητεύονται ή ν΄απελπίζονται. Μπορούν με ψυχραιμία και νηφαλιότητα να σχεδιάσουν το μέλλον τους, να προετοιμαστούν για την επόμενη χρονιά ή να χαράξουν μια νέα πορεία με αισιοδοξία, αυτοπεποίθηση και θάρρος. Κι όπως λέει ο θυμόσοφος λαός μας «ο ήλιος βγαίνει για όλους», πόσο μάλλον όταν είσαι νέος κι έχεις όλη τη ζωή μπροστά σου, αρκεί να μην την σκορπάς και να μην τη χαραμίζεις.

 Για τα παιδιά μας που ακολουθούν άλλες μεταλυκειακές ή επαγγελματικές επιλογές ευχόμαστε, όπως σ΄όλα τα παιδιά μας, καλή συνέχεια και κάθε επιτυχία. Επαναλαμβάνω και το υπογραμμίζω ότι ως Δήμος Σκύδρας είμαστε πάντα εδώ για να στηρίζουμε όλα τα παιδιά μας, να τα βλέπουμε να προοδεύουν και να τα καμαρώνουμε.

Με την ευκαιρία ευχαριστώ από καρδιάς την εκπαιδευτική μας κοινότητα για την αγαστή μας συνεργασία κι εκφράζω την αισιοδοξία και τη βούληση μας ότι και στη συνέχεια με τη σύμπραξη όλων μας θα εργαστούμε για να έχουμε άλλη μια, κατά το δυνατόν, επιτυχημένη σχολική χρονιά.

Υγεία, πρόοδο κι ευημερία για τα παιδιά μας και για όλο τον κόσμο!

Η Δήμαρχος Σκύδρας

Κατερίνα Ιγνατιάδου

27-8-2021/15:31

ΣΧΟΛΙΟ 1

Ημερομηνία:

2021-08-28 00:39

Το Όνομά σας:

Σ

Μήνυμα:

Μπραβο σε όλα τα παιδιά