ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΕ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ-ΚΟΥΦΑΛΙΑ ΚΑΙ ΣΕΡΡΕΣ-ΤΙ ΖΗΤΟΥΝ...

2021-02-05

Πορεία με τα τρακτέρ τους και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο διοικητήριο της Αντιπεριφέρειας Σερρών πραγματοποίησαν, σήμερα, αγρότες του νομού, διεκδικώντας ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Οι διεκδικήσεις των αγροτων

Διεκδικούν -μεταξύ άλλων- ενίσχυση στους βαμβακοπαραγωγούς, λόγω covid-19, διάθεση αγροτικού πετρελαίου, λύση στο πρόβλημα των προστίμων που, όπως υποστηρίζουν, επιβάλλονται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, άρση του «πράσινου τέλους», αλλά και 100% αποζημίωση των πληγέντων της κακοκαιρίας «Λέανδρος».

Στο πλαίσιο της σημερινής κινητοποίησης, στην οποία το «παρών» έδωσαν αγρότες και από άλλες περιοχές της βόρειας Ελλάδας, αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων επέδωσε ψήφισμα με τα αιτήματά τους στον αντιπεριφερειάρχη Σερρών, Παναγιώτη Σπυρόπουλο και σε βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Οι αγροτικές κινητοποιήσεις θα ενταθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα, σύμφωνα με τον πρόεδρο των Αδέσμευτων Συλλόγων Αγροτών Νομού Σερρών, Στέργιο Λίτο, ενώ ο αντιδήμαρχος Πρασίνου και αγρότης και ο ίδιος, Γιάννης Τουρτούρας, κάλεσε την κυβέρνηση να μην εγκαταλείψει τον Έλληνα αγρότη.

Στο μεταξύ, παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα αγρότες των Κουφαλίων Θεσσαλονίκης, ενώ παραμένουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ που έβγαλαν χθες στην είσοδο των Γιαννιτσών οι αγρότες της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.

05-02-2021/15:45