ΣΟΚ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ ΤΗΣ... ΦΡΙΚΗΣ!!

2021-12-23

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου έφερε στο φως περισσότερες λεπτομέρειες για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών σε ορφανοτροφείο της Αττικής. Μιλώντας στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" του ΑΝΤ1, αποκάλυψε πως οι υπάλληλοι του ορφανοτροφείου που ωθούσαν και παρότρυναν παιδιά σε ερωτικές περιπτύξεις και πράξεις ήταν γυναίκες. Πρόκειται για αγοράκια ηλικίας 7 έως 11 ετών που εκείνες παρακολουθούσαν ενώ ελέγχεται εάν κατέγραφαν τις πράξεις και σε βίντεο, για διάφορους λόγους.

Όπως είπε η Δόμνα Μιχαηλίδου, όλα ξεκίνησαν από έγγραφη καταγγελία που έγινε για το εν λόγω ίδρυμα, μετά την οποία υποβλήθηκε από την πλευρά της μηνυτήρια αναφορά στην Δικαιοσύνη, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα και σε βάθος ο έλεγχος.

Σύμφωνα με την υφυπουργό, στις πράξεις αυτές φέρονται να «πρωταγωνιστούσαν» τουλάχιστον τέσσερα μικρά παιδιά που φιλοξενούνταν στο ορφανοτροφείο κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας που είχε κρίνει ως ακατάλληλο το οικογενειακό περιβάλλον στο οποίο μεγάλωναν.

Τα αγοράκια έχουν απομακρυνθεί από την δομή και παρακολουθούνται, ώστε να διαπιστωθεί το ψυχολογικό τραύμα που έχουν υποστεί, αλλά και να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε να δώσουν τις μαρτυρίες τους για όσα γίνονταν στο ορφανοτροφείο.

Στην δομή γίνεται έλεγχος σε πολλά επίπεδα, ενώ όλα τα παιδιά που φιλοξενούνται σε αυτό θα περάσουν από παιδοψυχιατρικές εξετάσεις.

Όπως σημείωσε η Δόμνα Μιχαηλίδου, σε βάρος του ορφανοτροφείου εκκρεμεί ήδη μια έρευνα από προηγούμενη μηνυτήρια αναφορά, καθώς είχε διαπιστωθεί πως φιλοξενούνταν σε αυτό πολλά περισσότερα παιδιά από όσα δηλώνονταν στις αρμόδιες Αρχές, αναφερόμενη μάλιστα και στις παράλογες εξηγήσεις που έδινε για αυτό ο αρμόδιος του ιδρύματος.

Μια αναφορά της Δόμνας Μιχαηλίδου, στο τέλος της συνέντευξης της, για την έτερη σοβαρή υπόθεση, που αφορά τον θάνατο ΑΜΕΑ σε δομή της Θεσσαλονίκης, προκάλεσε την συγκίνηση του Γιώργου Παπαδάκη, ο οποίος βούρκωσε "στον αέρα" και ζήτησε να διακοπεί στο σημείο εκείνο η εκπομπή και η συζήτηση του με την υφυπουργό.

23-12-2021/18:32