ΣΚΥΔΡΑ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΣΚΥΔΡΑΣ...

2021-09-07

Ανακοίνωση Αντιδημαρχίας Καθαριότητας Σκύδρας για την αποκομιδή βαριών κι ογκωδών αντικειμένων

Η Αντιδημαρχία Καθαριότητας Σκύδρας υπενθυμίζει με την παρούσα ότι, όσοι συμπολίτες μας - στο πλαίσιο του καθαρισμού των σπιτιών τους - απομακρύνουν και θέλουν ν΄απαλλαγούν από βαριά κι ογκώδη αντικείμενα (έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές κ.ά.), θα πρέπει να επικοινωνούν αρμοδίως, ώστε τα διάφορα αυτά αντικείμενα να συλλέγονται έγκαιρα από συνεργείο του Δήμου, και να μη στοιβάζονται στα πεζοδρόμια ή να μην πετιούνται οπουδήποτε.

Επισημαίνεται ότι απαγορεύεται η απόρριψη των ανωτέρω αντικειμένων μέσα και γύρω από τους πράσινους ή μπλε κάδους, όπως επίσης απαγορεύεται και η ανεξέλεγκτη εναπόθεσή τους εντός ή εκτός οικισμών. 

Δυστυχώς, η ανεξέλεγκτη απόρριψη κάθε είδους αντικειμένων, που ορισμένοι συνεχίζουν ν΄ αποθέτουν χωρίς να σέβονται το περιβάλλον και τους συμπολίτες τους, δημιουργεί σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα, όπως για παράδειγμα: ρύπανση και μόλυνση εδάφους, ατμόσφαιρας και υπογείων ή επιφανειακών νερών, πρόκληση και μετάδοση ασθενειών από ζώα που προσεγγίζουν τις ανεξέλεγκτες χωματερές, κίνδυνοι πυρκαγιών, φράξιμο ρεμάτων, άσχημες εικόνες κ.ά.

Ο Δήμος Σκύδρας, εξαιτίας αυτών των ολίγων ασυνείδητων συμπολιτών μας που συν τοις άλλοις εκθέτουν το Δήμο μας, πασχίζει για την αποκατάσταση αυτών των περιβαλλοντικών προβλημάτων ξοδεύοντας χρήματα κι απασχολώντας εργατικό δυναμικό που θα μπορούσαν ν΄αξιοποιηθούν για την παραγωγή νέων έργων και δράσεων.

Αρμόδιοι για επικοινωνία και συνεννόηση είναι η Υπηρεσία Καθαριότητας: Δήμητρα Τσομπανίδου,τηλ.2381088263 κι ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας: Αθανάσιος Γίτσας, τηλ.6980414444.

Πρέπει, επιτέλους, να γίνει αντιληπτό και συνείδηση σ΄όλους μας ότι η αποτελεσματική κι ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων και η προστασία του περιβάλλοντος απαιτούν το σεβασμό και τη σύμπραξη όλων μας!

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας,Πρασίνου

και Πολιτικής Προστασίας Σκύδρας

Αθανάσιος Γίτσας

07-9-2021/16:23