ΣΚΥΔΡΑ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ (ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ-ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙ - ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ-ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΡΟΝΟ-ΙΟ)

2021-04-16

ΑΣΕΠ: Mε 16 υδρονομείς ενισχύεται ο Δήμος Σκύδρας

Αναλυτικότερα, ο Δήμος Σκύδρας ανακοινώνει ότι θα προσλάβει δέκα έξι (16) υδρονομείς για την αρδευτική περίοδο 2021 (έναρξη 1-6-2021 λήξη 31-8-2021), προς κάλυψη των αρδευτικών αναγκών του.

Οι ενδιαφερόμενοι μαζί με την αίτησή τους πρέπει να υποβάλουν υποχρεωτικώς τα εξής δικαιολογητικά:

1.Φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της αστυνομικής τους ταυτότητας
2.Υπεύθυνη δήλωση ότι πληρούν τα ειδικά τυπικά προσόντα: α) ότι κατέχουν την Ελληνική ιθαγένεια, β) ότι γνωρίζουν ανάγνωση και γραφή.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν την αίτηση είτε ηλεκτρονικά στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου d_skydras@skydra.gov.gr, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας στην ακόλουθη διεύθυνση: Εθνικής Αντίστασης 20, 58500-Σκύδρα, απευθύνοντάς την στο Γραφείο Προσωπικού Δήμου Σκύδρας υπόψη κας Ανδρεάδου Δέσποινας (τηλ. επικοινωνίας: 2381351826).

Το εμπρόθεσμο των αιτήσεων κρίνεται με βάση την ημερομηνία που φέρει το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και στην περίπτωση αποστολής των αιτήσεων ταχυδρομικώς το εμπρόθεσμο των αιτήσεων κρίνεται με βάση την ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής, ο οποίος μετά την αποσφράγισή του επισυνάπτεται στην αίτηση των υποψηφίων.

Η αίτηση συμμετοχής και η υπεύθυνη δήλωση που θα υποβληθεί με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο πρέπει απαραιτήτως να εμφανίζεται υπογεγραμμένη, με φυσική υπογραφή. Ανυπόγραφες αιτήσεις και υπεύθυνες δηλώσεις δεν γίνονται δεκτές.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι δέκα (10) ημέρες από την επομένη εργάσιμη της ημέρας ανάρτησης της ανακοίνωσης στο χώρο ανακοινώσεων του Δήμου, δηλαδή από 16-4-2021 μέχρι και 25-4-2021.

Η ανωτέρω προθεσμία λήγει με την παρέλευση ολόκληρης της τελευταίας ημέρας και εάν αυτή είναι, κατά νόμο, εξαιρετέα (δημόσια αργία ή μη εργάσιμη), τότε η λήξη της προθεσμίας μετατίθεται την επόμενη εργάσιμη ημέρα.

Ημερίδα του Δήμου Σκύδρας : «Ένας χρόνος μετά την πανδημία»

Ο Δήμος Σκύδρας από την αρχή της εμφάνισης της επιδημιολογικής - πανδημικής κρίσης ανέλαβε πρωτοβουλίες και προχώρησε σε άμεσες δράσεις για την ανάσχεση της εξάπλωσης της νόσου του κορωνοϊού. Δράσεις επίσης πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με συναρμόδιους φορείς ή στη βάση της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και του εθελοντισμού.

Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Σκύδρας σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων - Προαγωγής Υγείας (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ.) διοργανώνει, την Τετάρτη 21 Απριλίου 2021 κι ώρα 19:00΄, διαδικτυακή ημερίδα με τίτλο «COVID -19: ένας χρόνος μετά την πανδημία».

Στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των δημοτών αλλά και κάθε ενδιαφερόμενου σχετικά με τα μέτρα πρόληψης κι αντιμετώπισης της πανδημίας και τις επιπτώσεις τους στη δημόσια υγεία.

Σύντομο χαιρετισμό θ΄απευθύνει η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου.

Εισηγητές της ημερίδας είναι:

  • η Θωμαή Αδαμίδου, Γιατρός - Παθολόγος
  • ο Δημήτριος Κάλφας, Ψυχίατρος
  • η Κωνσταντίνα Μπατζάκα , Ψυχολόγος του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Σκύδρας.

Την ευθύνη του συντονισμού της συζήτησης και της διοργάνωσης της εκδήλωσης έχει η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής - Πρόνοιας Ιωάννα Βέργου, τηλ. επικοινωνίας: 2381351804 και 6980414242.

Η παρακολούθηση της συζήτησης θα γίνεται μέσω πλατφόρμας zoom στο σύνδεσμο: https//zoom.us/i/95846671602.

Ο Δήμος Σκύδρας ευχαριστεί θερμά όλες κι όλους τους συντελεστές που συνεργάστηκαν για την προετοιμασία της ημερίδας και τους εισηγητές για την ευγενική προσφορά της συμμετοχής τους.

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΣΚΥΔΡΑΣ

Το Πάσχα πλησιάζει. Το θείο μήνυμα που εκπέμπει έχει ως αποδέκτες όλες κι όλους μας. Το βαθύ και ουσιαστικό του νόημα βρίσκει αντίκρισμα και γίνεται αληθινό μέσα από πράξεις κι εκδηλώσεις αγάπης, προσφοράς, φροντίδας κι αλληλεγγύης.

Ο Δήμος Σκύδρας, στο πλαίσιο αυτό, υλοποιεί και φέτος τη δράση «Πασχαλινό τραπέζι για όλους» προκειμένου να συγκεντρωθούν τρόφιμα που θα διανεμηθούν ενόψει της γιορτής του Πάσχα στους έχοντες ανάγκη συμπολίτες μας.

Προσκαλούμε και προτρέπουμε, λοιπόν, τις συμπολίτισσες και τους συμπολίτες μας να προσφέρουν κάθε είδους τρόφιμα (συσκευασμένα, μακράς διάρκειας) και σε όποια ποσότητα θέλουν και μπορούν.

Η συλλογή των τροφίμων θα πραγματοποιείται από την Πέμπτη 15 Απριλίου έως την Τρίτη 20 Απριλίου 2021, από τις 09:00΄έως τις 14:30΄, στα εξής σημεία:

1)Σκύδρα: στο ειδικό περίπτερο μπροστά από το Δημαρχείο, όπου η συλλογή θα γίνεται και το Σάββατο 17 Απριλίου 2021τις ίδιες ώρες.

2)Σκύδρα:στο ΚΕΠ Υγείας που βρίσκεται στο χώρο του Πολύκεντρου (ΚΕΠ - Δημοτική Βιβλιοθήκη - Εφορία κ.ά.), οδός Παύλου Μελά 46.

3)Καλή: στο Κατάστημα της Δημοτικής Ενότητας Μενηίδας.

Η δράση υλοποιείται μ΄ ευθύνη του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής - Πρόνοιας του Δήμου Σκύδρας. Για τον συντονισμό και για κάθε συμπληρωματική πληροφορία υπεύθυνη είναι η αρμόδια Αντιδήμαρχος Ιωάννα Βέργου, τηλέφωνα επικοινωνίας: 2381351804 και 6980414242.

Η δράση «Πασχαλινό τραπέζι για όλους από το Δήμο Σκύδρας» στηρίζει την επιτυχία της στα αισθήματα αλληλεγγύης και στη συνεισφορά των συμπολιτών μας τους οποίους ευχαριστούμε προκαταβολικά! 

Εξετάσεις κορωνοϊού στην Κοινότητα Δάφνης του Δήμου Σκύδρας

Συνεχίζεται το πρόγραμμα των δωρεάν εξετάσεων για την ανίχνευση κρουσμάτων κορωνοϊού στο Δήμο Σκύδρας.

Αυτή τη φορά η Κινητή Μονάδα Υγείας του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας θα βρίσκεται στην Κοινότητα Δάφνης, τη Δευτέρα 19 Απριλίου 2021, στο χώρο μπροστά από το Κοινοτικό Κατάστημα, από τις 11:00΄ έως τις 13:00΄.

Με την ευκαιρία υπενθυμίζουμε στους συμπολίτες μας τα εξής:

  • Οι προσερχόμενοι, πριν από τη μετακίνησή τους για τις εξετάσεις, θα πρέπει να στέλνουν μήνυμα στον αριθμό 13033 επιλέγοντας την περίπτωση 1.
  • Θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα και να δηλώσουν τον Α.Μ.Κ.Α. και τον τηλεφωνικό τους αριθμό όταν τους ζητηθούν για την καταγραφή των στοιχείων τους και για την ενημέρωσή τους στην περίπτωση που βρεθούν θετικοί στον ιό.
  • Στις μετακινήσεις με αυτοκίνητο επιτρέπεται με τον οδηγό να επιβαίνουν δύο ενήλικα άτομα ή εάν πρόκειται για οικογένεια επιτρέπεται η επιβίβαση μέχρι δύο ανήλικων παιδιών, σύμφωνα βεβαίως με τα όσα ισχύουν μέχρι τώρα.
  • Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι που θα προσέρχονται για τις εξετάσεις να τηρούν τα προβλεπόμενα μέτρα πρόληψης και προστασίας (π.χ. μάσκες, αποστάσεις) και ν΄ακολουθούν τις οδηγίες και τις συστάσεις των αρμοδίων, ώστε οι εξετάσεις να ολοκληρωθούν απρόσκοπτα.

Πληροφορίες παρέχονται από τον Πρόεδρο της Κοινότητας Δάφνης Κυριάκο Τσεγγελίδη: 6984022054 και τα στελέχη του Δήμου, Ιγνάτη Καραπαναγιώτη: 2381351886 και Δημήτρη Αλεξανδρίδη: 2381351802.

Ευχαριστούμε τον Ε.Ο.Δ.Υ. και τους συμπολίτες μας για τη συνεργασία τους στον κοινό αγώνα καταπολέμησης του κορωνοϊού.

16-4-2021/13:35