ΣΚΥΔΡΑ: ΔΥΟ ΕΡΓΑ… ΚΟΣΜΗΜΑ ΠΟΥ ΜΑΓΝΗΤΙΖΟΥΝ ΤΑ ΒΛΕΜΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΕΡΑΣΤΙΚΩΝ!! (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

2021-05-24

Τα βλέμματα των περαστικών μαγνητίζουν εδώ και αρκετό καιρό, δύο έργα... κόσμημα, που υπάρχουν στην τ.κ Ριζού-Πέλλας, τα οποία ομορφαίνουν και το ένα μάλιστα από αυτά θυμίζει και ξυπνά μνήμες στους κατοίκους της, αλλά και σε κάθε περαστικό.

Το πρώτο είναι το μνημείο του Ποντιακού Ελληνισμού και συγκεκριμένα μία τεράστια ποντιακή λύρα ύψους πάνω από 4 μέτρα, που κοσμεί το παραπάνω χωριό και βρίσκεται πλησίον της οδού, αφιερωμένη στις 353.000 ψυχές του Ποντιακού Ελληνισμού.

Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου πραγματοποιήθηκαν πριν δύο περίπου χρόνια, ενώ σ΄αυτό συνέβαλλαν οικονομικά αλλά και με κάθε τρόπο οι κάτοικοι του παραπάνω χωριού, τα ονόματα των οποίων βρίσκονται χαραγμένα στη βάση του μνημείου, καθώς και ο Δήμος Σκύδρας αλλά και ο τοπικός Σύλλογος του χωριού.

Το δεύτερο είναι ένα πανέμορφο εκκλησάκι προς τιμή της Αγίας Κυριακής που βρίσκεται δίπλα στην τεράστια ποντιακή λύρα, το οποίο και αυτό αναγέρθηκε με την φροντίδα των κατοίκων του χωριού.

Ένα μεγάλο εύγε στους εμπνευστές αλλά και σε όσους εργάστηκαν για τα έργα αυτά που πράγματι κοσμούν το χωριό τους αλλά και ολόκληρο τον Δήμο Σκύδρας.

Δείτε σχετικά στο παρακάτω βίντεο και φώτο...

24-5-2021/18:06