ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΕΔΕΣΣΑΣ...

2022-06-01

Έδεσσα - πόλη φιλική στο ποδήλατο

Ο Δήμος Έδεσσας, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Έδεσσας (ΔΗΚΕΔΕ), η Τροχαία Έδεσσας, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Πέλλας και ο Ποδηλατικός Σύλλογος «Αερωπός» διοργανώνουν εκδηλώσεις με τίτλο ΕΔΕΣΣΑ - ΠΟΛΗ ΦΙΛΙΚΗ ΣΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ και σύνθημα «Το ποδήλατο είναι τρόπος να ζεις»!

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή, 3 Ιουνίου, που έχει χαρακτηριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου.

Στις 10:00 π.μ. θα διεξαχθεί ημερίδα με θέμα το ποδήλατο και την οδική συμπεριφορά και ασφάλεια, με ομιλητές από την Τροχαία Έδεσσας και τον Ποδηλατικό Σύλλογο «Αερωπό», με συμμετοχή των μαθητών της 5ης και 6ης τάξεων όλων των Δημοτικών σχολείων της πόλης. Στην ημερίδα θα γίνει κλήρωση δύο ποδηλάτων!

Στις 7:00 μ.μ. θα γίνει Ποδηλατικός Γύρος της πόλης με εκκίνηση την πλατεία Μικρών Καταρρακτών και κλήρωση άλλων δύο ποδηλάτων στους συμμετέχοντες!

Χλοοτάπητας και ταρτάν νέου γηπέδου Έδεσσας

Υπογράφηκε μεταξύ του Δημάρχου Έδεσσας κ. Δημήτρη Γιάννου και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρίας η σύμβαση για το έργο εγκατάστασης χλοοτάπητα και ταρτάν στο νέο γήπεδο της Έδεσσας, συνολικού ύψους 577.200,10 €.

Στο πλαίσιο της παραπάνω σύμβασης θα πραγματοποιηθεί προμήθεια και τοποθέτηση ταρτάν και εξοπλισμού στίβου και γηπέδου ποδοσφαίρου, καθώς και προμήθεια και τοποθέτηση φυσικού και υβριδικού χλοοτάπητα και εξοπλισμού άρδευσης για την κατασκευή του νέου γηπέδου. Το χρονοδιάγραμμα της σύμβασης είναι έξι (6) μήνες.

Ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου δήλωσε σχετικά:

«Το στάδιο σε λίγο καιρό θα είναι λειτουργικό. Εμείς από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε με τις υπόλοιπες εργασίες για να μπορέσει να δοθεί το συντομότερο δυνατό σε λειτουργία.

Θέλω να ευχαριστήσω τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Έδεσσας διότι με τεράστιο φόρτο εργασίας υπερβάλουν εαυτούς για να περατωθούν τα έργα.

Με το νέο γήπεδο ένα όνειρο της πόλης μας παίρνει επιτέλους σάρκα και οστά!».

Επανασύνδεση παροχών ηλεκτρικού ρεύματος

Το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Έδεσσας ενημερώνει ότι στο ΦΕΚ 2567/Β/24-5-2022 δημοσιεύθηκε τροποποίηση της με στοιχεία ΥΠΕΝ/ΔΗΕ/70697/861/14.07.2020 κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Εφάπαξ ειδικό βοήθημα για την επανασύνδεση παροχών ηλεκτρικού ρεύματος, δυνάμει του άρθρου 36 του Ν.4508/2017, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει», ως ακολούθως:

Άρθρο 1

Τροποποίηση του άρθρου 2 της υπό στοιχεία ΥΠΕΝ/ΔΗΕ/70697/861/14.07.2020 κοινής υπουργικής απόφασης «Κριτήρια για την υποβολή αίτησης» To πρώτο εδάφιο του άρθρου 2 αντικαθίσταται ως εξής:

«Οι προς εξέταση δικαιούχοι του ειδικού βοηθήματος για να υποβάλουν αίτηση στον κατά τόπο αρμόδιο Δήμο, πρέπει να πληρούν τα παρακάτω κριτήρια:

Α. Να έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές και να αποσυνδεθούν ή να έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο μέχρι τις 30.06.2022 και να παραμένουν αποσυνδεδεμένοι μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας του άρθρου 3.»

Οι αιτήσεις θα κατατίθενται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Έδεσσας (Θ. Χαραλαμπίδη 11 (παλιά σφαγεία), αρμόδια υπάλληλος Ε. Παπαδοπούλου (τηλ. επικοινωνίας 2381350080).

ΔΕΥΑ ΕΔΕΣΣΑΣ: ΜΗ ΣΠΑΤΑΛΑΤΕ ΤΟ ΝΕΡΟ

Η ΔΕΥΑ Έδεσσας, ενόψει της θερινής περιόδου, θα ήθελε να τονίσει την ανάγκη διαφύλαξης επαρκούς ποσότητας νερού ύδρευσης και όχι την σπατάλη του τους μήνες που υπάρχει αυξημένη ζήτηση. ( π.χ πλύσιμο αυλών, κήπων κλ.π).

Γίνεται γνωστό στους καταναλωτές της ύδρευσης, ότι με αφορμή την έναρξη της αρδευτικής περιόδου, η ΔΕΥΑ θα προχωρήσει σε ελέγχους των δικτύων ύδρευσης. Κάθε παροχή θα πρέπει να συνδέεται με τον αντίστοιχο λογαριασμό/υδρόμετρο. Παροχές χωρίς λογαριασμό/υδρόμετρο θα χρεώνονται με το αντίστοιχο διοικητικό πρόστιμο (500€) και θα γίνεται διακοπή της παροχής.

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑ Έδεσσας θα ελεγχθεί και η κλοπή νερού ύδρευσης που χρησιμοποιείται για άρδευση αγρών. Χρήση νερού ύδρευσης για άρδευση είναι παράνομη, θεωρείται κλοπή νερού, είναι ποινικό αδίκημα και οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες, όπως προβλέπεται από τον κανονισμό λειτουργίας Δικτύων Ύδρευσης της ΔΕΥΑΕ.

ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ:

Να διαφυλάξουμε όλοι το αγαθό του νερού.

Από την

ΔΕΥΑ ΕΔΕΣΣΑΣ

Δωρεάν παπούτσια

Ο Δήμος Έδεσσας σε συνεργασία με την Ένωση «Μαζί για το Παιδί» διένειμε δωρεάν παπούτσια σε παιδιά οικογενειών με χαμηλό εισόδημα. Η διανομή πραγματοποιήθηκε από τις αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Έδεσσας με την εποπτεία του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Κωνσταντίνου Λαμπρόπουλου και τη συνδρομή της Αντιδημάρχου κας. Μαρούλας Βλάχου - Κατσάρα.

«Η προσπάθεια που κάνουμε συνίσταται στο να αξιοποιούμε κάθε ευκαιρία και κάθε δυνατότητα που μας δίνεται για να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Τόσο η πολυετής οικονομικής κρίση, όσο και η πανδημία, έχουν δημιουργήσει δύσκολες οικονομικές συνθήκες για πολλούς συμπολίτες μας και με τις κοινωνικές μας δράσεις προσπαθούμε να στηρίξουμε τις οικογένειες που δοκιμάζονται περισσότερο», τόνισε ο αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος.

01/6/2022