ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Π.Ε ΠΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ... ΜΗΔΕΙΑΣ & ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠ. ΓΕΩΓΙΑΣ ΣΕ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤ-ΧΗ ΠΕΛΛΑΣ...

2021-02-12

Σε ετοιμότητα ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Πέλλας, ενόψει επικίνδυνων καιρικών φαινομένων (κακοκαιρία «Μήδεια»)

Έκκληση του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας για μέτρα αυτο-προστασίας από τους πολίτες

Ακραία καιρικά φαινόμενα αναμένεται να πλήξουν την χώρα, τα οποία αναμένεται να επηρεάσουν ιδιαίτερα ισχυρά, την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής, ακολουθώντας τον κεντρικό συντονισμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τη διαχείριση της έκτακτης ανάγκης, συγκάλεσε σύσκεψη στο γραφείο του...

...  με τη συμμετοχή στελεχών της Πολιτικής Προστασίας και των Τεχνικών Υπηρεσιών, ώστε ο τοπικός μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας να παραμείνει σε υψηλό επίπεδο ετοιμότητας και για όσο διαρκέσουν τα επικίνδυνα φαινόμενα. Συγκεκριμένα, αναμένεται πυκνή χιονόπτωση για το προσεχές Σαββατοκύριακο και ισχυρός παγετός τις επόμενες ημέρες.

Στόχος του σχεδιασμού είναι η διατήρηση ανοικτού του οδικού δικτύου αρμοδιότητας της ΠΕ Πέλλας, που είναι οι πλέον κεντρικοί και σημαντικοί δρόμοι και απαραίτητοι για τη διακίνηση αγαθών, αλλά και για ειδικές περιπτώσεις (μετακίνηση προσώπων για λόγους υγείας, κλπ.). 

Για τον λόγο αυτό είναι σε επιφυλακή και πρόκειται να διατεθεί μεγάλος αριθμός μηχανημάτων αποχιονισμού, ενώ υπάρχει και ικανοποιητική ποσότητα άλατος αποχιονισμού.

Σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής αναφέρει: «Είμαστε σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας. Παραμένουμε σε συνεχή επικοινωνία με όλους τους τοπικούς και περιφερειακούς φορείς που συμμετέχουν στον μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας.

Ιδιαίτερη προσοχή και συνεργασία όμως, χρειάζεται να επιδείξουν οι πολίτες. Διανύουμε ήδη μία δύσκολη περίοδο λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού. Είναι λογικό οι πολίτες να νιώθουν ψυχολογική κόπωση, αλλά χρειάζεται να αυτο-προστατευτούν. 

Ο περιορισμός των μετακινήσεων στις απολύτως αναγκαίες και η φροντίδα του εαυτού μας ώστε να παραμείνουμε ασφαλείς και υγιείς είναι η πρώτη και πιο σημαντική προτεραιότητα που χρειάζεται να έχουμε αυτές τις μέρες».

Απάντηση από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Λιβανό στον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Τζαμτζή, για την προστασία του περιβάλλοντος από τα πλαστικά στον αγροτικό τομέα

Εξαιρετικά θετική ανταπόκριση είχε η επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Δάνη Τζαμτζή προς τον Υπουργό Αγροτική Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό, για την προστασία της υπαίθρου από τα πλαστικά και υπολείμματα αγροτικών δραστηριοτήτων. 

Συγκεκριμένα, ο κ. Λιβανός ευχαρίστησε τον κ. Τζαμτζή για τις προτάσεις του, που αφορούν στην συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων προσώπων για την συλλογή και επανάχρηση των πλαστικών, συσκευασιών και υπολειμμάτων από την αγροτική δραστηριότητα, μέσω ενός κατάλληλου συστήματος συλλογής, διαχείρισης, επιστροφής στις εταιρίες διανομής και ανακύκλωσης. 

Ακόμη, ο κ. Υπουργός επανέλαβε τη δέσμευση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να προχωρήσει στην υλοποίηση σχετικών δράσεων, οι οποίες έχουν εξάλλου θεσμοθετηθεί με πρόσφατη νομοθεσία.

 Η συγκεκριμένη νομοθεσία επεκτείνεται συνεχώς και με νέα νομοθετήματα, μέσα από την συνεργασία του Υπουργείου με επιστημονικούς κι άλλους φορείς που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο τομέα. Στην απάντηση του ο κ. Λιβανός αναφέρει:

Σε σχετική δήλωσή του ο κ. Τζαμτζής αναφέρει: «Επιδιώκω η συνεργασία μου με τον κ. Υπουργό να είναι τακτική και με συγκεκριμένες προτάσεις τις οποίες καταγράφω συνοπτικά στην σχετική αλληλογραφία μας. 

Η Πέλλα είναι κατ' εξοχήν αγροτική περιοχή και, μέσα από την συνεργασία μας, το Υπουργείο έχει τη δυνατότητα να επεξεργάζεται και να δρομολογεί δράσεις ή λύσεις σε προβλήματα που αφορούν τη βιώσιμη αγροτική ανάπτυξη όλης της Ελλάδας».

12-02-2021/10:15