ΣΗΦΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ: ‘’ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ’’!!

2021-10-18

Γιάννης Σηφάκης : ΣΥΡΙΖΑ έφερε αξονικό τομογράφο και καινούργια μονάδα τεχνητού νεφρού και η ΝΔ κλείνει την ΜΕΘ και υποβαθμίζει σταδιακά το Νοσοκομείο Έδεσσας ουσιαστικά σε Κέντρο Υγείας εν μέσω πανδημίας - Να τους σταματήσουμε

Αδιανόητη υποβάθμιση της δημόσιας υγείας στην μισή Πέλλα συνιστά η απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Νοσοκομείο Έδεσσας.

Το κλείσιμο της ΜΕΘ αλυσιδωτά σημαίνει υποβάθμιση της παθολογικής και της χειρουργικής κλινικής του Νοσοκομείου. Ήδη έχει απαξιωθεί τελείως η παθολογική κλινική που λειτουργεί ουσιαστικά με έναν γιατρό εν μέσω πανδημίας!! Πάνε να κάνουν το Νοσοκομείο Έδεσσας Κέντρο Υγείας.

Αυτοί που στο προεκλογικό τους πρόγραμμα είχαν το κλείσιμο Νοσοκομείων και δομών Δημόσιας Υγείας για να εξυπηρετήσουν την υπερκερδοφορία των κλινικαρχών - χορηγών τους δεν ήρθαν στοιχειωδώς στην πραγματικότητα ούτε μετά την σκληρή δοκιμασία, τη τραγωδία του COVIDμε τους 15.000 νεκρούς συμπολίτες μας. Όταν μόνο το Δημόσιο σύστημα μπορούσε ( όσο μπορούσε με την μεγάλη υποστελέχωση του) να αντιμετωπίσει τέτοιου μεγέθους θέματα όπως η πανδημία.

Το συμπέρασμα που απεκόμισαν από τη τραγωδία του COVID ήταν ότι πρέπει να αποψιλώσουν από την Έδεσσα, και άρα από την μισή Πέλλα, πολύ σημαντικές δομές υγείας ( όπως η ΜΕΘ) και να αφήσουν την παθολογική και την χειρουργική κλινική στην τύχη της.

Αντί να δώσουν ουσιαστικά οικονομικά κίνητρα για να έλθουν γιατροί και να εξασφαλίσουν την εύρυθμη λειτουργία και των δύο Νοσοκομείων της Πέλλας με ενίσχυση της υποδομής τους.

Είναι οι ίδιοι που είχαν καταδικάσει στο παρελθόν το Νοσοκομείο Έδεσσας να λειτουργεί από την ίδρυση του χωρίς αξονικό τομογράφο και με μονάδα τεχνητού νεφρού σε άθλια κατάσταση σε τριτοκοσμικές συνθήκες του υπογείου.

Και έπρεπε να έλθει ο ΣΥΡΙΖΑ στη κυβέρνηση για να αποκτήσει το Νοσοκομείο αξονικό τομογράφο, να ιδρυθεί νέα υπερσύγχρονη μονάδα τεχνητού νεφρού, να αποκτήσει σημαντικό ιατροτεχνικό εξοπλισμό και να εγκριθεί και η ενεργειακή του αναβάθμιση. Ακόμη χρηματοδοτήθηκε ο εκσυγχρονισμός και η επέκταση των Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου που δεν πρόλαβε να υλοποιηθεί λόγω των εκλογών του 2019 και δυστυχώς εγκαταλείφθηκε από την σημερινή κυβέρνηση.

Και έπρεπε να έλθει ο ΣΥΡΙΖΑ να προσληφθούν, εν μέσω μάλιστα μνημονίων, 20.000 άτομα ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ( μόνιμοι και συμβασιούχοι) και να εξασφαλιστεί και η ομαλή λειτουργία και της παθολογικής κλινικής στο Νοσοκομείο Έδεσσας. Αυτοί οι άνθρωποι έδωσαν την μάχη της πανδημίας στην πρώτη γραμμή. Φαντάζεται κανείς τι θα είχε γίνει αν δεν είχαν γίνει αυτές οι προσλήψεις;

Είμαι σίγουρος ότι όλοι οι πολίτες της Πέλλας αγανακτούν με τα τεκταινόμενα. Και προσωπικά αγανακτώ και θλίβομαι να βλέπω να ακυρώνουν τόσο βίαια την μεγάλη προσπάθεια που κάναμε για να αναβαθμιστεί ουσιαστικά το Νοσοκομείο Έδεσσας και η δημόσια υγεία στην Πέλλα.

Ας αναλογιστούν τι κάνουν. Ας ακούσουν την κατακραυγή των συμπολιτών μας τουλάχιστον από την μισή Πέλλα ( Εδεσσα, Αλμωπία και Σκύδρα) αλλά και από την περιοχή των Γιανιτσών αφού και εκεί θα υποβαθμιστεί σαφώς η δημόσια υγεία με την μεγάλη πίεση που θα δεχθεί και το Νοσοκομείο Γιαννιτσών

Ας αναιρέσουν τις αντικοινωνικές αποφάσεις τους που αφορούν την υγεία και την ζωή των πολιτών και εν μέσω πανδημίας. Το Νοσοκομείο Έδεσσας, το Νοσοκομείο Γιαννιτσών και η πρωτοβάθμια φροντίδα στη περιοχή απαιτούν στήριξη και αναβάθμιση και όχι λουκέτα, συγχωνεύσεις και οπισθοδρόμηση.

Τώρα αρχίζουν οι πολίτες να κατανοούν τι εννοούσε ο κ. Μητσοτάκης όταν σε συνέντευξη του, μεσούσης της πανδημίας, δήλωνε ότι πρέπει να επανεξεταστούν, να συγχωνευτούν και να κλείσουν Νοσοκομεία σε κοντινές αποστάσεις, ένα απο αυτά που σίγουρα φωτογράφιζε , όπως δυστυχώς επαληθεύεται, είναι το Νοσοκομείο Έδεσσας. Αύριο πιθανά και το Νοσοκομείο Γιαννιτσών. 

18-10-2021/13:01