ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΠ!!-Η ΣΟΥΙΤΑ, ΤΑ ΕΣΩΡΟΥΧΑ ΚΑΙ ΤΑ ΡΟΖ SMS

2021-02-21

Ακόμα και «εικονική» εισαγωγή στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης σχεδίασε η πράκτορας της ΕΥΠ που καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης για να αποφύγει τις πιέσεις που δεχόταν από υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΥΠ.

Το περιστατικό συνέβη στη Θεσσαλονίκη όπου βρισκόταν σε «επαγγελματικό ταξίδι» μαζί με το υψηλόβαθμο στέλεχος, το οποίο, σύμφωνα με την καταγγελία, είχε κάνει σχέδια για να περάσουν μαζί το βράδυ.

«Σε μία περίπτωση προσποιήθηκα ότι είχα συμπτώματα έλκους και έτσι την πήγα στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης όπου έκανα εισαγωγή, προτιμώντας να υποστώ ορούς και ιατρικές διαδικασίες παρά να ξεμοναχιαστώ μαζί του», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Το Νewsbomb.gr αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές της υπόθεσης μέσα από τη μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε από την 40χρονη πράκτορα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών στις 16 Φεβρουαρίου 2020 αλλά και μέσα από το συμπληρωματικό υπόμνημα που κατατέθηκε ακολούθως.

Η 40χρονη προσελήφθη στην ΕΥΠ το 2009 και το 2015 ανέλαβε νευραλγική θέση σε μονάδα της ΕΥΠ στη βόρεια Ελλάδα. Στη Μονάδα που ανέλαβε επικεφαλής είχε υπηρετήσει για έξι χρόνια ως διοικητής και ο πατέρας της, αξιωματικός του Στρατού που δεν βρίσκεται πια στη ζωή. Μάλιστα, η 40χρονη επέστρεψε στο σπίτι των παιδικών της χρόνων (αφού της παραχωρήθηκε το σπίτι του διοικητή της Μονάδας μέσα στις υπηρεσιακές εγκαταστάσεις).

Όπως περιγράφει στη μήνυσή της, το υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΥΠ άρχισε να την παρενοχλεί από το 2016. Όπως περιγράφει, έδειχνε «πατρικό ενδιαφέρον» και ήθελε να γνωρίσει το σύντροφό της. Όταν αυτό έγινε άρχισε να της λέει ότι «δε σου αξίζει αυτός ο άντρας» και να της στέλνει μηνύματα.

«Θυμάμαι τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις όπου ερχόμενος στη βόρεια Ελλάδα επέμενε να με συναντήσει σε σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου της Αλεξανδρούπολης, ήτοι εκτός ζώνης ευθύνης της Μονάδας που διοικούσα και μάλιστα να διανυχτερεύσουμε εκεί, παρά το γεγονός ότι εγώ πάντα το απέφευγα τονίζοντας ότι το σπίτι μου απείχε μόλις 30 λεπτά και πως υπήρχε πάντα ο κίνδυνος να το αντιληφθεί η γειτονική Μονάδα Αλεξανδρούπολης και να εξαχθούν λανθασμένα συμπεράσματα για τη φύση της σχέσης μας», περιγράφει.

Τα λεγόμενά της για τις πιέσεις που δεχόταν υποστηρίζονται από τρεις καταθέσεις μαρτύρων. Αστυνομικός, αποσπασμένος στην ΕΥΠ, ανέφερε ότι «η συνάδελφός μου έδειξε μηνύματα που έγραφαν «Σε φιλώ γλυκά γλυκά», εικόνα από δύο περιστεράκια που βαδίζουν στη βροχή και το ένα έχει κάτω από τις φτερούγες του το άλλο, προστατευτικά, καθώς και ένα απόσπασμα συνομιλίας όπου της εξηγούσε το άνοιγμα που είχε κάνει στο Ιράν, προκειμένου να συμβάλλει στη θετική προβολή της Τεχεράνης στην Ευρώπη επ' αμοιβή και της πρότεινε να πάνε να ζήσουν εκεί μαζί, χωρίς όμως να μπορούν να πάρουν μαζί τον εραστή της (εννοούσε τον σύντροφό της διπλωμάτη)».

Η 40χρονη πράκτορας αναφέρει ότι κάποια στιγμή επιχειρήθηκε η υπηρεσιακή της εξόντωση μέσα από το στήσιμο πλεκτάνης:

«Στέλεχος της υπηρεσίας προσέγγισε συνάδελφο μου και τον ρώτησε για το κατά πόσο θα μπορούσαν να βρεθούν στοιχεία εναντίον μου. Χαρακτηριστικά είπε: Έκλυτος βίος; Πίνει; Ξενυχτά; Κανένας μουσουλμάνος ή Τούρκος σύντροφος. Μήπως κάνει καμία κόκα; Έχεις παρατηρήσει πόσο αδυνάτισε τελευταία;».

Φορτικές πιέσεις και αποκαλυπτικά εσώρουχα

Οι πιέσεις ξεκίνησαν, όπως περιγράφεται, από τα Χριστούγεννα του 2016:

«Κατά την μετάβασή μου στην Κεντρική Υπηρεσία και τη συνάντηση στο γραφείο του, με παρακίνησε να πάω σε ένα μικρό δωμάτιο που διατίθεται για την ξεκούραση του εκάστοτε Διοικητή της ΕΥΠ και εκεί ανακάλυψα πως μου είχε αγοράσει ένα δώρο. Ανοίγοντάς το, ήρθα σε εξαιρετικά αμήχανη θέση διότι επρόκειτο για ένα σετ ακριβών και μάλλον αποκαλυπτικών εσωρούχων και μία καλτσοδέτα!

Από πλευράς μου, κατακόκκινη και ταραγμένη, του είπα ότι δεν γινόταν να το δεχθώ και τότε εκείνος, κατά την προσφιλή του τακτική, επιχείρησε να αναστρέψει το κλίμα, προτρέποντάς με να τα αξιοποιήσω με τον σύντροφό μου! ...

 Πάντως, κάποιες μέρες αργότερα και ενώ είχα επιστρέψει στην Κομοτηνή, με πίεζε φορτικά μέσω αλλεπάλληλων μηνυμάτων και τηλεφωνημάτων «τουλάχιστον να φορούσα το επάνω μέρος και να του έστελνα μία φωτογραφία για να δει αν μου πηγαίνουν»!!!

Η πίεσή του ήταν τόσο έντονη και συνεχής φτάνοντας μάλιστα και στα όρια της απειλής με διάφορα υπονοούμενα ακόμα και για την επαγγελματική μου εξέλιξη ... Η απειλή ήταν πάντοτε η ίδια ότι δηλαδή θα με έπαιρνε από τη βόρεια Ελλάδα και θα με έκλεινε σε κάποιο γραφείο στην Αθήνα, αν και όπως σχολίαζε ο ίδιος, κάτι τέτοιο θα ήταν ανυπόφορο «για ένα ελεύθερο άλογο σαν εμένα» .

Το γεγονός αυτό με αναστάτωσε πολύ ... Αφού απενεργοποίησα το τηλέφωνο ταραγμένη και φοβισμένη ξέσπασα σε κλάματα. Θυμάμαι πως εκείνο το βράδυ, είχα κλάψει τόσο πολύ και δεν είχα κατορθώσει να κοιμηθώ, ούσα σε άθλια ψυχολογική κατάσταση.

Καθίσταται φανερό, ότι δεχόμουν απειλή βίας, η οποία αφορούσε ευθέως στην βίαιη - τελούσα σε σχέση υπηρεσιακής εξάρτησης - συμμόρφωσή μου σε πράξεις προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειάς μου και μάλιστα πειθαναγκαζόμενη να υποβληθώ σε πράξεις που ανάγονταν στα υπηρεσιακά μου καθήκοντα, ώστε να δύναται ο μηνυόμενος να με πλησιάζει όλο και πιο πολύ. 

Όπως αναφέρω στη μηνυτήρια αναφορά μου, οι επισκέψεις του μηνυομένου στη Θράκη, δήθεν για υπηρεσιακούς σκοπούς, πάντοτε όμως στο τέλος, για αναψυχή και εκ του σύνεγγυς επαφή μαζί μου, είχαν πυκνώσει. Η τακτική του ήταν να με πείσει να κάνω κράτηση σε ξενοδοχεία της Θράκης ή στη Θεσσαλονίκη, να προπληρώνω ώστε να παίρνω τα κλειδιά προτού ο ίδιος αφιχθεί, υποτίθεται για λόγους ασφαλείας, αιτιολογία παντελώς ανυπόστατη αφού σε τόσο μικρές επαρχιακές πόλεις ήταν σχεδόν αδύνατον να περάσει ο ίδιος απαρατήρητος, πέραν του ότι αρέσκετο συχνά να δηλώνει δημοσίως και αυτάρεσκα την ιδιότητά του!. 

Συνήθως πρότεινε δύο δωμάτια, αν όχι διπλανά οπωσδήποτε στον ίδιο όροφο, έως την έσχατη προσπάθειά του, οπότε και μου είχε προτείνει να νοικιάσουμε μία σουίτα που ο χώρος της θα ήταν σίγουρα επαρκής για να διανυκτερεύσουμε και οι δύο μαζί στον ίδιο χώρο.

Με ξεκάθαρη ψυχολογική βία ή και απειλή άλλης βίας περιέγραψα στη μηνυτήρια αναφορά μου τρεις περιπτώσεις που ο μηνυόμενος, ερχόμενος στη Θράκη, επέμενε να με συναντήσει σε σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου της Αλεξανδρούπολης, ήτοι εκτός ζώνης ευθύνης της Μονάδας που διοικούσα και μάλιστα, με το πέρας των συνομιλιών, να διανυκτερεύσοuμε εκεί, παρά το γεγονός ότι εγώ πάντα το απέφευγα τονίζοντας ότι το σπίτι μου απείχε μόλις 30 λεπτά και πως υπήρχε πάντα ο κίνδυνος να το αντιληφθεί η γειτονική Μονάδα.

Ανέφερα επίσης, ότι η ψυχολογική βία που άσκησε ο μηνυόμενος σε βάρος μου εκτείνεται σε χειρονομίες και λεκτικές παρενοχλητικές προσεγγίσεις, και χαϊδέματα: Τον Σεπτέμβριο του 2017 μου ζήτησε να μεταβώ στη Θεσσαλονίκη δήθεν για υπηρεσιακή συνάντηση. Αφικνούμενη στο αεροδρόμιο για να τους παραλάβω, συνειδητοποίησα ότι είχε έλθει μόνος. Ξεκίνησε αμέσως τα συνήθη υπονοούμενα και υπαινιγμούς. 

Έχοντας ο μηνυόμενος ως δεδομένο ότι θα διανυκτερεύαμε μαζί σε σουίτα ακριβού ξενοδοχείου της περιοχής άρχισε και τις χειρονομίες πιάνοντας και χαϊδεύοντας τον ώμο μου, το χέρι μου και τα μαλλιά μου, ενόσω μάλιστα οδηγούσα, φέρνοντας με σε πολύ δύσκολη θέση, με αποτέλεσμα στα επόμενα 20-30 λεπτά, προσποιήθηκα ότι είχα επανεμφάνιση συμπτωμάτων του έλκους μου, τον ανάγκασα να με πάει στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και έκανα κανονικά εισαγωγή, προτιμώντας να υποστώ ορούς και ιατρικές διαδικασίες παρά να ξεμοναχιαστώ μαζί του.

Μάλιστα, στο βιβλίο συμβάντων του 424 Γ.Ν.Σ, εκτός από το όνομά μου, ανεγράφη και η τότε ιδιότητά μου. Η σεξουαλική παράνομη βία που μου ασκούσε ήταν πρόδηλη και η πίεση που ένιωθα λόγω της εργασιακής εξάρτησης και ιεραρχίας, στην οποία οφείλω, εκ της θέσεώς μου, να υποτάσσομαι, αποδεικνύεται (και) από τα μηνύματα που μου έστελνε, όπως επί παραδείγματι το μήνυμα στο οποίο ο μηνυόμενος μου πρότεινε «να πάμε μαζί να ζήσουμε στο Ιράν αλλά δυστυχώς δεν θα μπορούσε να έπαιρνε μαζί μας και τον εραστή μου».

Η πολιορκία σε βάρος μου δεν επετεύχθη και αυτός ήταν ο λόγος για την ψευδή καταμήνυσή μου από το μηνυόμενο για την τέλεση πληθώρας ποινικών και πειθαρχικών αδικημάτων».

21-02-2021/09:45