ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ: ΣΕ ''ΚΛΟΙΟ'' ΟΙ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΙ!!-ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΙΣΧΥΣΟΥΝ...(ΒΙΝΤΕΟ)

2021-11-02

Νέα περιοριστικά μέτρα, που αφορούν στους ανεμβολίαστους πολίτες, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μετά το "μαύρο" ρεκόρ με 6.700 νέα κρούσματα. Ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι η πανδημία βρίσκεται σε αυξητική τάση και αναφέρθηκε στην ενίσχυση του ΕΣΥ, λέγοντας ότι λειτουργούν 1.300 κλίνες ΜΕΘ, σε προσωπικό και στη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα.

"Το βασικό μας όπλο σε αυτή τη φάση της πανδημίας είναι το εμβόλιο", είπε ο Θάνος Πλεύρης και πρόσθεσε ότι πάνω από το 85% των ασθενών στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι. Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε ότι θα επεκταθεί η καμπάνια για τον εμβολιασμό με συνεχείς ενημερώσεις που θα γίνονται με διαδραστικό τρόπο.

Κορονοϊός: Αναλυτικά τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους πολίτες

Ο υπουργός Υγείας, έκανε λόγο για προσαρμογή στα νέα δεδομένα για τους ανεμβολίαστους. Ως εκ τούτου, από το Σάββατο θα υπάρξουν νέα μέτρα προσαρμογής, οριζόντια που θα αφορούν όλη την επικράτεια, όπως είπε.

Συγκεκριμένα, θα απαιτούνται δύο εργαστηριακά τεστ την εβδομάδα για όλους τους ανεμβολίαστους εργαζομένους με δικό τους κόστος.

Επίσης, οι ανεμβολίαστοι πολίτες θα πρέπει να έχουν αρνητικό rapid test ή PCR προκειμένου να εισέλθουν σε δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες, μεικτούς χώρους διασκέδασης, εμπορικά κέντρα, κομμωτήρια και σε όλες τις δραστηριότητες που δεν θεωρούνται αναγκαίες. Εξαιρούνται τα καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ), φαρμακεία, εκκλησίες.

Ο Θάνος Πλεύρης απηύθυνε σύσταση για χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει συνωστισμός για όλους, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Εντατικοποίηση των ελέγχων στα καταστήματα, διπλασιασμός των προστίμων

Στο σημείο αυτό, ο υπουργός Υγείας ότι αναβαθμίζονται οι ποινές για τα μαγαζιά που δεν τηρούν τα μέτρα.

Όπως είπε, οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν και δεν θα υπάρχει καμία ανοχή σε αυτούς τους λίγους που δεν τηρούν τα μέτρα. Έλεγχος θα σημαίνει ότι θα πρέπει να υπάρχει και πιστοποιητικό και η ταυτοπροσωπία, ανέφερε. 

Τα πρόστιμα ξεκινούν από 5.000 ευρώ και παράλληλα προβλέπεται αναστολή λειτουργίας του καταστήματος για 15 ημέρες. Παράλληλα θα γίνεται πλήρης ενημέρωση στους πολίτες για τα καταστήματα που δεν τηρούν αυτά τα μέτρα και έχουν δεχθεί ποινές.

Τι είπε για τους αθλητικούς χώρους

Αντίστοιχα, επειδή έχει παρατηρηθεί ότι σε αθλητικούς χώρους αμιγώς για εμβολιασμένους, όπου είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας, το μέτρο αυτό δεν τηρείται, θα υπάρξει ποινή στις ομάδες, ανέφερε ο υπουργός Υγείας. Η ποινή θα συνδυάζεται με την παρουσία φιλάθλων σε επόμενα παιχνίδια, πρόσθεσε.

02-11-2021/19:15