ΣΑΣ ΑΦΟΡΑ: ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 09/10 ΓΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΣ...

2021-10-09

ΣΧΟΛΙΟ 1

Αλλάζει από σήμερα η καθημερινότητα όσων έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού, καθώς θα μπορούν να κινούνται ελεύθερα χωρίς τη χρήση μάσκας, σε χώρους εστίασης και διασκέδασης, οι οποίοι προορίζονται μόνο για εμβολιασμένους .

Σε μικτούς χώρους , δηλαδή σε χώρους όπου υπάρχουν εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι, η χρήση μάσκας παραμένει ως κύριο μέτρο προφύλαξης από τον κορονοϊό για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους και οι τελευταίοι για να μπαίνουν σε αυτούς τους χώρους θα πρέπει να έχουν κάνει rapid test 24ωρών με αρνητικό αποτέλεσμα.

Όπως έχει γίνει ξεκάθαρο, τα μέτρα που ισχύουν από σήμερα το πρωί και για 15 ημέρες, οπότε και θα επαναξιολογηθούν, αφορούν μόνο τους εμβολιασμένους που κινούνται σε κλειστούς χώρους εστίασης και διασκέδασης, οι ιδιοκτήτες των οποίων έχουν αποφασίσει να επιτρέπουν την είσοδο μόνο σε εμβολιασμένους .

Σε τέτοιους χώρους, όπως είναι καφετέριες, εστιατόρια και μπαρ, η ζωή των θαμώνων επιστρέφει σε πλήρη κανονικότητα, καθώς θα μπορούν να διασκεδάζουν χωρίς περιορισμούς, να είναι όρθιοι και να χορεύουν.

Να σημειωθεί πως στους κλειστούς χώρους διασκέδασης για εμβολιασμένους θα υπάρχει κανονικά μουσική και δεν θα περιορίζεται το ωράριο λειτουργίας τους

Οι υπεύθυνοι των χώρων που θα απευθύνονται μόνο σε εμβολιασμένους θα πρέπει να ελέγχουν σχολαστικά τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, καθώς οι έλεγχοι από την Πολιτεία, όπως λένε πηγές του υπουργείου Υγείας, θα είναι αυστηροί.

Επίσης από σήμερα σε μεγαλύτερη ελευθερία θα βρίσκονται οι πολίτες περιοχών που είναι στο «κόκκινο», όσον αφορά το επιδημιολογικό τους φορτίο.

Οι περιοχές αυτές από σήμερα δεν θα μπαίνουν σε μίνι lockdown, αλλά απλώς θα επισημαίνονται στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας, ώστε οι κάτοικοί τους να είναι πιο προσεκτικοί και να τηρούν πιο σχολαστικά τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, όπως η τήρηση των αποστάσεων, η χρήση αντισηπτικού και μάσκας όπου υπάρχει συγχρωτισμός αλλά και στους μικτούς χώρους εστίασης και διασκέδασης. 

Ας σημειωθεί πως και στις «κόκκινες» περιοχές οι εσωτερικοί χώροι εστίασης και διασκέδασης που δέχονται μόνο εμβολιασμένους, θα λειτουργούν σε πλήρες καθεστώς ελευθερίας για τους εμβολιασμένους πελάτες τους. Επίσης δεν θα υπάρχουν χρονικοί περιορισμοί στην κυκλοφορία των πολιτών.

Σε όλους τους κλειστούς χώρους εστίασης και διασκέδασης, το προσωπικό θα πρέπει να είναι είτε εμβολιασμένο είτε να κάνει τα απαραίτητα rapid test που ήδη προβλέπονται και σε κάθε περίπτωση να φορά μάσκα.

Διευκρινίζεται σε κάθε τόνο από τους ειδικούς ότι δεν ήρθε ακόμα η ώρα να ... πετάξουμε την μάσκα και ότι τα μέτρα αφορούν μόνο χώρους εστίασης και διασκέδασης και όχι λοιπές δραστηριότητες σε άλλους μικτούς χώρους με εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους όπως τα μέσα μεταφοράς, τους κλειστούς χώρους ψυχαγωγίας όπως σινεμά, συναυλίες και θέατρα, τις δημόσιες υπηρεσίες κ.α

Όλα τα μέτρα που ισχύουν από σήμερα Σάββατο 9 Οκτωβρίου

1.Κλειστοί αρχαιολογικοί χώροι:

Λειτουργούν υποχρεωτικά ως αμιγείς χώροι για εμβολιασμένους και νοσήσαντες

- Κατάργηση ελάχιστων αποστάσεων.

- Μόνο μέτρο η υποχρεωτική χρήση μάσκας.

2.Ζωντανά θεάματα και ακροάματα, λοιπές παραστατικές τέχνες:

Είτε κλειστοί, είτε ανοιχτοί χώροι, εφόσον επιλέξουν να λειτουργήσουν ως αμιγείς χώροι για εμβολιασμένους και νοσήσαντες:

-Πληρότητα 100%.

-Τήρηση απόστασης 1,5μ. μεταξύ των μελών της χορωδίας.

-Τήρηση απόστασης 1μ. μεταξύ των μουσικών, υποχρεωτική χρήση μάσκας και ξεχωριστού αναλογίου από τους μουσικούς.

-Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους και σύσταση για χρήσης ενισχυμένου φίλτρου κατακράτησης σωματιδίων υψηλής αποτελεσματικότητα

3. Κινηματογραφικές προβολές:

Είτε σε κλειστούς, είτε σε ανοιχτούς χώρους, εφόσον επιλέξουν να λειτουργήσουν ως αμιγείς χώροι για εμβολιασμένους και νοσήσαντες:

-Πληρότητα 100%.

-Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους.

4.Κέντρα διασκέδασης, συμπεριλαμβανομένων κλειστών χώρων δεξιώσεων, μουσικών σκηνών και μπουάτ:

Είτε κλειστοί, είτε ανοιχτοί χώροι λειτουργούν υποχρεωτικά ως αμιγείς χώροι για εμβολιασμένους και νοσήσαντες:

-Πληρότητα 100%.

-Τοποθέτηση απολυμαντικού στα τραπέζια.

- Υποχρεωτική χρήση μάσκας μόνο από το προσωπικό.

- Τήρηση απόστασης 1μ. μεταξύ των μουσικών.

-Οι τραγουδιστές και οι επαγγελματίες χορευτές παραμένουν πάνω στην πίστα κατά τη διάρκεια της ερμηνείας τους και δεν αναμειγνύονται με το κοινό.

5.Εστίαση (π.χ. εστιατόρια, καφέ, ίντερνετ καφέ, κυλικεία, αναψυκτήρια, καντίνες, catering, εξωτερικοί χώροι δεξιώσεων):

Οι κλειστοί χώροι υποχρεωτικά ως χώροι αμιγώς για εμβολιασμένους ή νοσήσαντες και οι εξωτερικοί χώροι, εφόσον επιλέξουν να λειτουργήσουν ως χώροι αμιγώς για εμβολιασμένους ή νοσήσαντες

-Πληρότητα 100%.

- Υποχρεωτική χρήση μάσκας μόνο από το προσωπικό.

-Τοποθέτηση απολυμαντικού στα τραπέζια.

6.Υπηρεσίες σφαιριστηρίου και συναφών ψυχαγωγικών παιχνιδιών και αίθουσες μπόουλινγκ:

Κλειστοί χώροι που λειτουργούν υποχρεωτικά ως αμιγείς χώροι για εμβολιασμένους ή νοσήσαντες.

-Πληρότητα 100%.

-Τοποθέτηση απολυμαντικού στα τραπέζια.

-Υποχρεωτική χρήση μάσκας μόνο από το προσωπικό.

Σε όλους τους αμιγείς χώρους η είσοδος γίνεται με υποχρεωτική επίδειξη α) πιστοποιητικού εμβολιασμού ή β) πιστοποιητικού νόσησης.

09-10-2021/09:16

ΣΧΟΛΙΟ 1

Ημερομηνία:

2021-10-09 09:24

Μήνυμα:

Σύντομα θα ανακαλέσουν.