ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΕ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΤΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΧΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΡ-ΔΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ…

2021-12-17

Το ΕΣΡ επέβαλε πρόστιμο 60.000 ευρώ στον Στέφανο Χίο για μια από τις διαδικτυακές εκπομπές του. Όπως αναφέρει το e-tetradio.gr, το πρόστιμο επιβλήθηκε στην εταιρεία Μακελειό Ε.Π.Ε.» που λειτουργεί το makeleio.gr, για την εκπομπή «Ραδιομακελάρηδες» που μεταδόθηκε από τον ιστότοπο στις 29 Ιουνίου 2021.

Συγκεκριμένα, 30 χιλιάδες ευρώ για «προβολή ποιοτικά υποβαθμισμένου οπτικοακουστικού περιεχομένου» και άλλες 30 χιλιάδες ευρώ για «παραβίαση της υποχρέωσης σεβασμού της ανθρώπινης αξίας και προσωπικότητας».

 Όπως αναφέρει η απόφαση του ΕΣΡ, ο Στέφανος Χίος καταφέρθηκε επανειλημμένως με χυδαίες εκφράσεις εναντίον της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, αφήνοντας υπονοούμενα κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και μελών της κυβέρνησης και συνεργατών του όπως ο Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Θεόδωρος Λιβάνιος, ο Πάνος Αλεξανδρής, ο Άλεξ Πατέλης και ο Πρόδρομος Σπύρος.

Τα πρόστιμα στον Στέφανο Χίο επιβλήθηκαν με βάση και του νόμου Πέτσα-Λιβάνιου και Ευρωπαϊκής οδηγίας, κατά την οποία «στις έννοιες της «υπηρεσίας οπτικοακουστικών μέσων» και του «προγράμματος» εντάσσεται κάθε οπτικοακουστικό υλικό, που παρέχεται στο κοινό μέσω ελεύθερα προσβάσιμων ηλεκτρονικών ιστοτόπων και το οποίο μπορεί να έχει επιπτώσεις σε αυτούς που το παρακολουθούν ανάλογες με εκείνες που προκαλούνται από τη μετάδοση αντίστοιχου υλικού από τους κλασικούς παρόχους περιεχομένου».

Ένα ακόμη πρόστιμο επιβλήθηκε και για την εκπομπή του Κυριάκου Βελόπουλου, «Κόντρα και Ρήξη». Αυτή τη φορά το κανάλι που δέχθηκε ποινή ήταν το Δίκτυο 1 Καστοριάς, που τιμωρήθηκε με 20 χιλιάδες ευρώ για «ρητορική μίσους» και 15 χιλιάδες ευρώ για «μετάδοση μηνυμάτων τηλεπώλησης που μπορούσαν να παραπλανήσουν το τηλεοπτικό κοινό», για επεισόδιο που μεταδόθηκε στις 18 Αυγούστου 2019.

 Η πρώτη περίπτωση αφορά υβριστικές εκφράσεις του προέδρου της Ελληνικής Λύσης για τους κατοίκους της Βόρειας Μακεδονίας, και η δεύτερη τις περίφημες κηραλοιφές που διαφημίζονται από την εκπομπή.

17-12-2021/09:56