ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΚΥΔΡΑΣ: ‘’ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΠΕΤΟΥΝ ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΜΕΝΟΥΝ’’!! (ΒΙΝΤΕΟ)

2022-03-16

ΑΛΛΟ ΟΙ ΠΡΟΦΟΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΟΙ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ!!

Μία παράλειψη της Δημοτικής Αρχής Σκύδρας, κατά τη συζήτηση του 5ου θέματος στη χθεσινή, Τρίτη 15/3/2022 διαδικτυακή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκύδρας, που αφορούσε ''Έγκριση επικαιροποίησης της αριθ. 185/2020 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου για την απόδοση του στρατοπέδου «ΔΟΥΜΤΣΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ» στο Δήμο Σκύδρας, εξουσιοδότηση Δημάρχου, ορισμός συμβολαιογράφου και ανάληψη εξόδων που θα προκύψουν από το Δήμο Σκύδρας'', έγινε αιτία να προκληθεί έντονη συζήτηση.

Το θέμα έθεσε αρχικά η Δημοτική Σύμβουλος Παπαδοπούλου Μάγδα, η οποία παρατήρησε ότι για τη συζήτηση του παραπάνω θέματος δεν υπάρχει η σχετική εισήγηση όπως προβλέπει η Νομοθεσία και ο Κανονισμός λειτουργίας του οικείου Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου ενημερωθούν ενδελεχώς οι Σύμβουλοι.

Τη... σκυτάλη παρέλαβε ο πρωτοεμφανιζόμενος Δημοτικός Σύμβουλος, Καρασαρλίδης Κώστας, που έλαβε πριν λίγο καιρό τη θέση του παραιτηθέντα Δημοτικού Συμβούλου Αλατζά Πρόδρομου, υποστηρίζοντας τη θέση αυτή, αναφέροντας μάλιστα και το σχετικό άρθρο του κανονισμού, που αναφέρεται στο θέμα, και το παραβίασε η Δημοτική Αρχή!!, αρνούμενος μάλιστα να καταθέσει τη βούλησή του (ψήφο), για το θέμα!!

Τόσο η Δήμαρχος, όσο και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, προσπάθησαν να αιτιολογήσουν την  παράλειψη αυτή της έλλειψης  γραπτής εισήγησης, λέγοντας ότι δεν ήταν απαραίτητη η ύπαρξή της!!

Μάλιστα ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, υποστήριξε ότι και η προφορική εισήγηση που έκανε η Δήμαρχος είναι το ίδιο!!, με αποτέλεσμα να προκαλέσει την αντίδραση της αντιπολίτευσης (Παπαδοπούλου Μάγδα) η οποία του ανέφερε ότι ''Εκτίθεστε με αυτά που υποστηρίζει''!!

Στη συζήτηση παρενέβησαν και οι Παπαδοπούλου Μάγδα, Πορτοκαλίδης Χάρης και Σπάνος Αθανάσιος, όπου ακολούθησε ο παρακάτω ενδιαφέρων διάλογος, τον οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε στο παρακάτω βίντεο και να βγάλετε τα συμπεράσματά σας.

Εν κατακλείδι, αυτός που επικαλείται τη Νομιμότητα και την τυπικότητα, θα πρέπει πρωτίστως να την εφαρμόζει αυτός πρώτα και όχι να την καταστρατηγεί!!, τηρώντας ως κόρη οφθαλμού τον κανονισμό κατά γράμμα, επισυνάπτοντας σε κάθε περίπτωση γραπτή εισήγηση για κάθε θέμα συζήτησης.

Μάλλον θα πρέπει να θυμίσει κάποιος στην Δημοτική Αρχή Σκύδρας τη Λατινική φράση, «Verba volant, scripta manent» δηλαδή "τα λόγια πετούν, τα γραπτά μένουν"!!

16-3-2022/09:39