ΠΡΟΚΟΠΙΔΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ: ''Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΕΧΕΙ ΑΦΗΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΠΙΛΟΤΟ!! ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΗΡΗΣ ΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑ'' !! (ΒΙΝΤΕΟ)

2022-11-30

Aμέσως μετά την ενημέρωση από τον Δήμαρχο Αλμωπίας Μπάτση Χρήστο, και τα ερωτήματα των Μπίνου Δημήτρη και Παρούτογλου Νίκου, κατά τη χθεσινή Τρίτη 29/11/2022 προγραμματισμένη διά ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας, το λόγο έλαβε ο Δημοτικός Σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος Αλμωπίας Προκοπίδης Ευάγγελος, θέτοντας τα δικά του ερωτήματα κλπ τοποθετήσεις του.

Ειδικότερα αναφέρθηκε στην απαράδεκτη κατάσταση που βρίσκεται το Δ.Α.Κ. Αριδαίας (κλειστό) με αποκορύφωμα την αναβολή αγώνων λόγω πλημμύρας του τερέν από τα νερά της βροχής, για την ίδρυση  κυνοκομείου στην τ.κ Εξαπλατάνου , για τον υποβαθμισμένο τρόπο λειτουργίας της Επιτροπής διαβούλευσης...

... για την καθημερινότητα και τα προβλήματα που απασχολούν τον πολίτη, όπως, δρόμοι βυθισμένοι στο σκοτάδι, λακκούβες παντού, αδέσποτα να δημιουργούν προβλήματα, Σχολεία εγκαταλελειμμένα π.χ. Υδραίας όπου έχουν φύγει κεραμίδια από τη σκεπή, κλπ, συμπληρώνοντας ότι...

...  ''Η Δημοτική Αρχή έχει αφήσει τα πάντα στον αυτόματο πιλότο. Πλήρης ακυβερνησία. Το μόνο της ενδιαφέρον, οι δίμηνες προσλήψεις στη Λουτρόπολη, οι συνεχείς υποσχέσεις και τα ρουσφέτια των ημετέρων, οι απευθείας αναθέσεις κ.α''.

Δείτε και ακούστε σχετικά στο παρακάτω βίντεο...

30/11/2022

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΑΝΗΡΤΗΣΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ...

Η τοποθέτησή μου, στη διάρκεια του χθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας, σε θέματα προ ημερήσιας διάταξης:

Έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα από την τελευταία, δια ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και ως εκ τούτου έχουμε να αναφερθούμε σε αρκετά ζητήματα, προ ημερήσιας διάταξης.

-Να ξεκινήσω από το κλειστό γυμναστήριο.

Στις 5 Νοεμβρίου 2022 είχε προγραμματιστεί αγώνας καλαθοσφαίρισης μεταξύ του Φ.Ο.Αριδαίας και ΑΟΚ Γουμένισσας, για το πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας της ΕΚΑΣΚΕΜ.

Αυτό που συνέβη, είναι ντροπή για την πόλη. Ο Δήμος διασύρθηκε σε όλη την Ελλάδα. Όλα τα ΜΜΕ, πέραν των τοπικών, αναφέρθηκαν στο πρωτόγνωρο γεγονός να διακοπεί αγώνας καλαθοσφαίρισης, γιατί άρχισε να βρέχει και ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου πλημμύρισε από νερά. Και όχι μόνο αυτό, υπήρξε και κίνδυνος ηλεκτροπληξίας και ότι αυτό συνεπάγεται.

Όσα χρόνια θυμάμαι να ασχολούμαι με τα αθλητικά και είναι αρκετά, ποτέ στην πατρίδα μας, δεν έχει συμβεί τέτοιο θλιβερό γεγονός.

Είχαν προηγηθεί πάμπολλες προειδοποιήσεις από τους ανθρώπους των τοπικών σωματείων αλλά μάλλον απευθύνονταν, σε ώτα μη ακουόντων.

Στις αποθήκες νότια του αγωνιστικού χώρου, υπάρχει αποθηκευμένο αθλητικό υλικό πολλών χιλιάδων ευρώ. Το υλικό αυτό έχει καταστραφεί, γιατί ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος δεν φρόντισε να καθαριστεί, το δίκτυο απορροής των νερών της βροχής.

Για λόγους ευθιξίας, περίμενα κύριε δήμαρχε, να παραιτήσετε τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, για την αμέλεια και την ανεπάρκειά του, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να πράξει τα δέοντα, για αυτά που τον ορίσατε.

Δυστυχώς, παραμείνατε σιωπηλός παρατηρητής των γεγονότων.

Η όλη σας στάση και συμπεριφορά, επιβεβαιώνει αυτό που λέει η κοινωνία, ότι έχετε περιέλθει σε χειμερία νάρκη. Μάλλον έχετε αποδεχθεί το αποτέλεσμα που έρχεται.

-Να αναφερθώ και σε ένα ακόμα θέμα που δημιουργήσατε στους δημότες της Τοπικής Κοινότητας Εξαπλατάνου, την οποία μάλλον έχετε στοχοποιήσει και φροντίζετε συνεχώς να εκπλήσσετε τους κατοίκους αρνητικά.

Μετά το μεγάλο θέμα και τους κινδύνους που εγκυμονούσε η εναπόθεση ανακυκλώσιμων υλικών στο εργοτάξιο του πρώην Δήμου Εξαπλατάνου, έρχεσθε τώρα και προκειμένου να εξυπηρετήσετε σκοπιμότητες και προεκλογικές υποσχέσεις, θέτετε σε κίνδυνο τη λειτουργία ενός κτηνοτροφικού πάρκου, με την κατασκευή εντός αυτού κυνοκομίου.

Η δυσαρέσκεια των κατοίκων τεράστια.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 28ης Σεπτεμβρίου, είχαμε συζητήσει το θέμα των αδέσποτων σκύλων σε κλίμα συναίνεσης.

Και αντί αυτού, έρχεσθε ως δημοτική αρχή και προσπαθείτε να λύσετε το θέμα, ευκαιριακά, πρόχειρα και στα πλαίσια εξυπηρέτησης σκοπιμοτήτων.

Στρέφετε ένα ολόκληρο χωριό απέναντι σε μια προσπάθεια, για την ίδρυση και λειτουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων(σκύλων) συντροφιάς.

Ξεπερνάτε την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, η οποία είναι η καθ ύλην αρμόδια για θέματα καθορισμού χρήσεως γης. Δεν είναι της παρούσης να ασχοληθούμε με το μεγάλο τίμημα της σύμβασης που έχετε υπογράψει και που ανέρχεται στο ποσό των 5.000 ευρώ ετησίως, όταν το αντίστοιχο ποσό που καταβάλουν σήμερα ιδιώτες για ίδια εγκατάσταση, δεν ξεπερνάει τα 1.500 ευρώ.

Κινείστε λανθασμένα και στα πλαίσια της αναρμόδιας Επιτροπής Εκτίμησης Ακινήτων.

Υποθηκεύεται ουσιαστικά, την επίλυση του προβλήματος.

Αγνοείτε τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, που θα έπρεπε να συντάξουν τεχνική μελέτη περί κτιριακής συγκρότησης της υπό ίδρυσης εγκατάστασης και να υποβάλουν τον σχετικό φάκελο στην αρμόδια Υπηρεσία της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πέλλας, η οποία θα παραπέμψει το θέμα σε τριμελή επιτροπή, για αυτοψία στο ακίνητο και ακολούθως αδειοδότηση του υπό ίδρυση καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς-σκύλων.

Νομίζω ότι το θέμα θα πρέπει να επαναξετασθεί από μηδενική βάση, να τηρηθούν όλες οι διαδικασίες για να μη εμπλακεί ο Δήμος σε δικαστικές διαμάχες, που θα έχει ως αποτέλεσμα την απένταξη του έργου και το χάσιμο μιας ευκαιρίας για την επίλυση του θέματος.

Το θέμα των αδέσποτων ζώων, συζητήθηκε και στη συνάντηση με υπηρεσιακούς παράγοντες, που πραγματοποιήθηκε στις 25 Νοεμβρίου 2022 και στην οποία εσφαλμένα έγινε προσπάθεια στοχοποίησης των κυνηγών και των κτηνοτρόφων, ως υπεύθυνοι για την δημιουργία του πρόβληματος των αδέσποτων σκύλων.

-Ένα σημαντικό θέμα που θα ήθελα να θέσω είναι αυτό της λειτουργίας της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου. Θα έλεγα μια τόσο σοβαρή Επιτροπή, την έχετε απαξιώσει και υπολειτουργεί.

Στις 21-11-22 και ώρα 17.30 μ.μ., συνεκλήθη το όργανο μετά από σχετική πρόσκληση, σε επαναληπτική συνεδρίαση, με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης:

Γνωμοδότηση για το Τεχνικό Πρόγραμμα 2023 του Δήμου Αλμωπίας.

Η πρόσκληση εστάλη στα μέλη της Επιτροπής, σε όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων. Έτσι λοιπόν παρευρέθηκα στο Δημαρχείο στις 17.30 μ.μ., για να παραστώ στην συνεδρίαση. Ουδείς όμως δεν ήταν εκεί, πλην εμού και του αρμόδιου υπαλλήλου. Περίμενα μέχρι τις 17.45 μ.μ. όπου επικοινώνησα με τον Πρόεδρο της Επιτροπής κ. Βέσκο, ο οποίος βρισκόταν στο χωριό του, στους Προμάχους. Αποχώρησα καθώς δεν ήταν δυνατό να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση.

Έκπληκτος διάβασα στη διαύγεια, ότι η Επιτροπή συνεδρίασε στις 21-11-22 και ώρα 17.30 μ.μ., με το θέμα ημερήσιας διάταξης, με παρόντες τον κ. Βέσκο, το μέλος κ. Λιούγκα και χωρίς την παρουσία του υπεύθυνου Αντιδημάρχου, που θα εισηγείτο το θέμα.

Ερωτώ το σώμα, μεγαλύτερος ευτελισμός του οργάνου και της λειτουργίας του Δήμου, θα μπορούσε να υπάρξει;

Και το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί τα μέλη της Επιτροπής και οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων απουσιάζουν από τις συνεδριάσεις; Η απάντηση είναι πολύ απλή, νοιώθουν ότι έχει απαξιωθεί η λειτουργία της Επιτροπής και σας έχουν γυρίσει την πλάτη καθώς δεν προσμένουν καμία λύση από την παρούσα Δημοτική Αρχή.

-Την παρασκευή 11-11-2022, πραγματοποιήθηκε στους Προμάχους, ημερίδα για την Ελληνική στρατιωτική συμμετοχή στις επιχειρήσεις του Α' Παγκοσμίου Πολέμου και την ανάδειξη ιστορικών στοιχείων που αφορούν την Αλμωπία. Αίσθηση προκάλεσε η απουσία εκπροσώπησης της Δημοτικής Αρχής.

Ο Αν. Καθηγητής κ. Βλάσης Βλασίδης έκανε μια γλαφυρή περιγραφή για τα πολεμικά γεγονότα της εποχής, ενώ παρουσιάστηκαν ευρήματα των μαχών.

Στη διάρκεια της ημερίδας, έγινε αναφορά στην βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, επενδύοντας στον ιστορικό τουρισμό καθώς επίσης τονίστηκε η ανάγκη στήριξης των προσπαθειών τουριστικής ανάδειξης των παραμεθορίων περιοχών.

Σήμερα σώζονται στον κάμπο της Αριδαίας δεκάδες μνημεία εκείνης της περιόδου και ακόμη περισσότερα πάνω στα βουνά, τα οποία δεν έχουν αξιοποιηθεί. Για το θέμα, έχω αναφερθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και σε δημόσιες μου τοποθετήσεις.

Ο Δήμος Αλμωπίας θα πρέπει να ενθαρρύνει την έρευνα γύρω από τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, στα όρια της δικαιοδοσίας του σε συνεργασία με άλλους διοικητικούς φορείς, να αναζητήσει χρηματοδότηση από κοινοτικά ή εθνικά κονδύλια και να προκηρύξει έργα σχετικά με τις δράσεις αυτές.

Το 2015, το τότε Δημοτικό Συμβούλιο είχε πάρει αντίστοιχη απόφαση, αποδεχόμενο την πρόταση του κ. Βλασίδη και του κ. Παναγιώτη Πασχαλίδη. Συγκεκριμένα θα πρέπει να αναζητήσει χρηματοδότηση για έργα προστασίας και ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιόδου, τεκμηρίωσης της ιστορίας των μνημείων και μνημονικών τόπων, με σκοπό την προσέλκυση τουριστών που να ενδιαφέρονται για τον ιστορικό τουρισμό, του Α' Παγκόσμιου Πολέμου. 

 Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με όλα τα εγχειρίδια του τουριστικού μάρκετινγκ ο μέσος τουρίστας που ενδιαφέρεται για τέτοια θέματα ξοδεύει τρεις φορές περισσότερα χρήματα από τον απλό τουρίστα και έξι φορές περισσότερα όταν συμμετέχει σε τουρισμό αναπαράστασης όπως συμβαίνει με την αναπαράσταση της μάχης των οχυρών στο Ρούπελ.

Πρόσφατα, στην διάρκεια της τουριστικής έκθεσης ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ, είχα την δυνατότητα να επισκεφθώ το τουριστικό περίπτερο της Λήμνου, που επίσης προβάλλει τη συμμετοχή της στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο. Χωρίς να έχει να επιδείξει σημαντικά ευρήματα, όπως αυτά της Αλμωπίας, λόγω της οργανωμένης προσπάθειας των φορέων του νησιού, έχει καταφέρει να αποσπάσει σημαντικά κονδύλια και κάθε χρόνο, στα πλαίσια του τουριστικού τουρισμού δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες(κυρίως Αυστραλοί) επισκέπτονται το νησί.

-Επιτρέψτε μου να θέσω και κάποια θέματα της καθημερινότητας, που ταλαιπωρούν αφάνταστα τους κατοίκους της Αλμωπίας.

Δρόμοι βυθισμένοι στο σκοτάδι, λακκούβες παντού, αδέσποτα να δημιουργούν προβλήματα, Σχολεία εγκαταλελειμμένα π.χ. Υδραίας όπου έχουν φύγει κεραμίδια από τη σκεπή. Η Δημοτική Αρχή έχει αφήσει τα πάντα στον αυτόματο πιλότο. Πλήρης ακυβερνησία.

Το μόνο της ενδιαφέρον, οι δίμηνες προσλήψεις στη Λουτρόπολη, οι συνεχείς υποσχέσεις και τα ρουσφέτια των ημετέρων, οι απευθείας αναθέσεις κ.α.