ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΙ ΒΟΡΕΙΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ''ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ''!! (ΦΩΤΟ)

2021-06-13

ΣΧΟΛΙΑ 4

EURO 2020: Έντονες αντιδράσεις για τη φανέλα της Βόρειας Μακεδονίας - "Λάδι στη φωτιά" ρίχνει ο Οσμάνι

Έντονες αντιδράσεις προκλήθηκαν για τις φανέλες με τις οποίες θα αγωνιστούν στο EURO 2020 οι ποδοσφαιριστές της Βόρειας Μακεδονίας καθώς υπάρχουν χαραγμένα τα τρία αρχικά της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της... Μακεδονίας/ FFM - Football Federation of Macedonia) δηλ. χωρίς το "Βόρεια" μπροστά από το Μακεδονία.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Μπουγιάρ Οσμάνι, ισχυρίστηκε πως η Ομοσπονδία της χώρας του δεν υποχρεούται να μετατρέψει και να προσαρμόσει το όνομά της στη νέα ονομασία της χώρας, καθώς όπως είπε, αυτή δεν επιχορηγείται από το κράτος.

"Η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Μακεδονίας (FFM) είναι ένας ανεξάρτητος και μη κερδοσκοπικός οργανισμός που είναι εγγεγραμμένος στο Γενικό Μητρώο ως ένωση και ως εκ τούτου δεν χρηματοδοτείται από το κράτος. Η Συμφωνία των Πρεσπών αναφέρεται σε ιδρύματα που λαμβάνουν κρατική επιχορήγηση. Από τη στιγμή που η FFM δεν λαμβάνει λεφτά από το κράτος, δεν έχει υποχρέωση να προσαρμοστεί στη Συμφωνία των Πρεσπών.

 Οι κωδικοί των εμπορικών σημάτων βάσει της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι οι εξής: κωδικοί MK και MKD. Κάποιοι ρωτούν γιατί δεν χρησιμοποιείται ο κωδικός NMΚ (North Macedonia), αλλά αυτός ο κωδικός ορίζεται μόνο για τις πινακίδες των αυτοκινήτων, σύμφωνα με τη Συμφωνία των Πρεσπών" δήλωσε ο Οσμάνι σε συνέντευξη Τύπου στα Σκόπια, απαντώντας σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις για τις αντιδράσεις στην Ελλάδα σχετικά με τα αρχικά FFM.

Οι αντιδράσεις στην Ελλάδα

Για τα επίμαχα αρχικά στις φανέλες των ποδοσφαιριστών της Βόρειας Μακεδονίας αλλά και για προκλητικές αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης του προέδρου της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της χώρας, Μουάμεντ Σεϊντίνι, υπήρξαν αντιδράσεις τόσο του υφυπουργού Αθλητισμού της Ελλάδας, Λευτέρη Αυγενάκη, όσο και της ΕΠΟ προς την UEFA, αλλά και επιστολή διαμαρτυρίας του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια προς τον ομόλογό του της Βόρειας Μακεδονίας.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης επεσήμανε ότι δεν έχει ακόμα τροποποιηθεί η ονομασία της ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Βόρειας Μακεδονίας, σύμφωνα με τη Συμφωνία των Πρεσπών και ζήτησε την παρέμβαση της UEFA. Τέλος, ο Υφυπουργός Αθλητισμού ενημέρωσε την UEFA ότι αντίστοιχη επιστολή απέστειλε ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας στον ομόλογό του της Βόρειας Μακεδονίας, Μπουχάρ Οσμάνι.

Ο Αυγενάκης ζητεί να γίνει χρήση της ορθής εθνικής συντομογραφίας/ακρωνυμίου «NM» ή «RNM» της Βόρειας Μακεδονίας κατά τη διάρκεια του Euro και να μην χρησιμοποιηθεί ο κωδικός χωρών του Διεθνή Οργανισμού Τυποποίησης (ISO). Ο Υφυπουργός Αθλητισμού υπογραμμίζει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δεν καθορίζει συντομεύσεις / ακρωνύμια για τη χώρα της Βόρειας Μακεδονίας, ωστόσο η διεθνώς παγιωμένη πρακτική επιβάλλει να αντανακλάται το ακριβές όνομα κάθε χώρας στις συντομεύσεις/ακρωνύμια.

13/6/2021

ΣΧΟΛΙΟ 1

Ημερομηνία:

2021-06-13 13:28

Το Όνομά σας:

Εναςπ

Μήνυμα:

Γιατί περιμέναν κάτι διαφορετικό ποιον δουλεύουν

ΣΧΟΛΙΟ 2

Ημερομηνία:

2021-06-13 14:00

Το Όνομά σας:

ΕΛΕΝΗ

Μήνυμα:

ΘΑ ΕΙΧΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΝΑ ΑΚΟΥΓΑΜΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΕΔΕΣΣΑΣ ΚΑΙ ΑΛΜΩΠΙΑΣ!!!!!!!!!!!!!!

ΣΧΟΛΙΟ 3

Ημερομηνία:

2021-06-13 16:58

Το Όνομά σας:

ΚΩΣΤΑΣ

Μήνυμα:

ΔΕΝ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ Ο ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΚΟΡΩΝΕΣ Ο
ΑΛΛΟΣ!!!!!!!! ΑΛΛΑ ΞΕΧΑΣΑ ΤΩΡΑ ΒΓΗΚΑΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΚΤΕΘΟΥΜΕ....................

ΣΧΟΛΙΟ 4

Ημερομηνία:

2021-06-13 17:46

Το Όνομά σας:

Λακης

Μήνυμα:

Θα παρακαλάμε να ονομαστούν βόρεια μακεδονία.πως τα φέρνει ο καιρός!