ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ: ΜΙΝΙ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΕ ΚΑΡΑΜΠΟΛΕΣ ΣΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!!-ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ...

2021-08-13

Ήταν κοινό μυστικό ότι επέρχεται ο ανασχηματισμός μετά την κρίση που προκάλεσαν οι καταστροφικές φωτιές στην Εύβοια, την Αττική και την Ηλεία. Και μπορεί ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης να παραμένει στη θέση του (παρά τα όσα ακούγονταν) αλλά οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα φέρνουν καραμπόλες, αναβαθμίσεις και υποβαθμίσεις.

Νωρίς το πρωί της Παρασκευής (13.08.2021) το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού ανακοίνωσε ότι έγινε... μίνι ανασχηματισμός. Στις αναβαθμίσεις είναι πρώτος πρώτος ο Χρήστος Τριαντόπουλος, που γίνεται από γγ του ΥΠΟΙΚ, υφυπουργός στον πρωθυπουργό με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές. Αναβαθμίζεται επίσης ο Άκης Σκέρτσος, που γίνεται από υφυπουργός στον πρωθυπουργό, υπουργός Επικρατείας.

Ο τρίτος που αναβαθμίζεται είναι ο Γιάννης Οικονόμου. Από υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, γίνεται κυβερνητικός εκπρόσωπος, με την Αριστοτελία Πελώνη να "επιστρέφει" στη θέση της αναπληρώτριας κυβερνητικής εκπροσώπου

Στο πλαίσιο της... καραμπόλας που προκαλούν οι αλλαγές, ο έως σήμερα υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργιος Στύλιος αναλαμβάνει υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στη θέση του Γιάννη Οικονόμου, ενώ ο έως σήμερα υφυπουργός στον πρωθυπουργό Θεόδωρος Λιβάνιος αναλαμβάνει υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης στη θέση του Γιώργου Στύλιου.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το Μέγαρο Μαξίμου χαρακτηρίζει τις αλλαγές αυτές ως εσωτερική αναδιάταξη δυνάμεων και όχι ανασχηματισμό, καθώς, όπως τόνισαν οι ίδιες πηγές στο newsit.gr, δεν μπαίνει νέο πρόσωπο στην κυβέρνηση.

Η πρώτη εκτίμηση είναι πως οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα είναι χαμηλού επιπέδου, με κυρίαρχο στόχο να αλλάξει το πρόσωπο της κυβέρνησης προς τα έξω και αυτό σηματοδοτείται από την τοποθέτηση του Γιάννη Οικονόμου στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου. Να σημειωθεί ότι η θέση αυτή ουσιαστικά είχε μείνει κενή μετά την παραίτηση του Χρήστου Ταραντίλη, καθώς η Αριστοτελία Πελώνη δεν είχε αναβαθμιστεί σε κυβερνητική εκπρόσωπο αλλά εκτελούσε χρέη αυτού.

Επίσης, η τοποθέτηση του Άκη Σκέρτσου σε θέση υπουργού Επικρατείας, του δίνει περισσότερες δυνατότητες στο να λαμβάνει και να υλοποιεί κυβερνητικές αποφάσεις. Τέλος, η αναβάθμιση του Χρήστου Τριαντόπουλου σε υφυπουργό στον πρωθυπουργό δείχνει την αποφασιστικότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη να προχωρήσουν με γρήγορες διαδικασίες όλα όσα έχει εξαγγείλει για τους πυρόπληκτους της Εύβοιας και την ανασυγκρότηση του νησιού.

Ανασχηματισμός με... καραμπόλες

Η ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού για τον μίνι ανασχηματισμό:

Με αφορμή την αναβάθμιση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών Χρήστου Τριαντόπουλου σε Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, προκειμένου να λειτουργήσει άμεσα ο διαχειριστικός μηχανισμός για τη στήριξη των κατοίκων και την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών, με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη συντελούνται οι ακόλουθες αλλαγές:

- Ο έως σήμερα Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Χρήστος-Γεώργιος Σκέρτσος αναλαμβάνει Υπουργός Επικρατείας, με τις ίδιες αρμοδιότητες.

- Ο έως σήμερα Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών Χρήστος Τριαντόπουλος αναλαμβάνει Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές.

- Ο έως σήμερα Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ιωάννης Οικονόμου αναλαμβάνει Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. Στη θέση της Αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου παραμένει η κυρία Αριστοτελία Πελώνη.

- Ο έως σήμερα Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γεώργιος Στύλιος αναλαμβάνει Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στη θέση του κυρίου Ιωάννη Οικονόμου.

- Ο έως σήμερα Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Θεόδωρος Λιβάνιος αναλαμβάνει Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης στη θέση του κυρίου Γεώργιου Στύλιου.

Η Ορκωμοσία των νέων Υπουργών θα γίνει σήμερα, στις 13:00, στο Προεδρικό Μέγαρο.

13-8-2021/10:14